Ελλάδα: Με τον Γιάννη Φιλιππάκη στην Eurovision 2023;

Πιστοί στο ραντεβού μας, είμαστε εδώ για την επόμενη πρότασή μας για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2023. Αυτή την φορά θα ταξιδέψουμε μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού θα αναφερθούμε στον κεντρικό ερμηνευτή του συγκροτήματος των Foals, Γιάννη Φιλιππάκη!

O Γιάννης Βαρνάβας Εμμανουήλ Φιλιππάκης όπως είναι το πλήρες όνομα του είναι 36 ετών και θεωρείται ένας από τους πιο γνήσιους και αυθεντικούς καλλιτέχνες της punk indie rock σκηνής της Βρετανίας. Το συγκρότημα του οι Foals δημιουργήθηκε στην Οξφόρδη το 2005 και σήμερα είναι από τα πιο πετυχημένα ροκ συγκροτήματα της γενιάς του.

Γεννημένος από Έλληνα πατέρα και Ουκρανοεβραία μητέρα η οποία γεννήθηκε στη Νότια Αφρική, έζησε στην Ελλάδα μέχρι τα 5 του χρόνια όταν η οικογένειά του μετακόμισε στη Νότια Αφρική. Αφού έζησε εκεί για ένα χρόνο, οι γονείς του χώρισαν.

Κάθε καλοκαίρι ο Φιλιππάκης επισκεπτόταν τον πατέρα του στην Όλυμπο της Κάρπαθου, ίσως το πιο απομονωμένο χωριό της Ελλάδας, που διατηρεί έντονα μέχρι και σήμερα τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Ο πατέρας του έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των απόψεών του για τη μουσική, διδάσκοντάς του παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια. Ο Φιλιππάκης μεγάλωσε με βάση την ελληνορθόδοξη θρησκεία. 

Ο ίδιος έχει πει για την ταυτότητά του:

Αισθανόμουν λίγο ξένος τα πρώτα χρόνια στην Αγγλία. Είμαι Βρετανός, αλλά ταυτόχρονα δεν είμαι. Ένιωθα διχασμένος, με διπλή ταυτότητα, έπρεπε να αντιπαραθέτω συνέχεια τις δύο κοινωνίες. Η μητέρα μου είναι καθηγήτρια ανθρωπολογίας και ζωγράφος, έτσι μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που οι διαφορές κουλτούρας και οι πολιτιστικοί διαχωρισμοί θεωρούνταν κάτι καλό – ήταν κι ένα έντονα καλλιτεχνικό περιβάλλον. Ο πατέρας μου ήταν εικονογράφος και είναι αυτό που λέμε “μερακλής”. Φτιάχνει λύρες, παίζει τσαμπούνα και φτιάχνει μαντινάδες, έτσι η μουσική πέρασε μέσα μου υποσυνείδητα.

Ο Φιλιππάκης πήγε σχολείο στο Magdalen College School στην Οξφόρδη. Στα μαθητικά του χρόνια αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες λόγω της απουσίας του πατέρα του. Στη συνέχεια, ο Φιλιππάκης συνέχισε τις σπουδές του στην αγγλική φιλολογία στο St John’s College της Οξφόρδης, αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές του πριν πάρει το πτυχίο του, για να επικεντρωθεί στο συγκρότημα.

Δημιούργησε τους FOALS το 2005 με τον φίλο και πρώην μέλος των Youthmovies, Άντριου Μίαρς, μετά τη διάλυση του πρώην συγκροτήματός του The Edmund Fitzgerald, στο οποίο συμμετείχε και το μετάπειτα μέλος των Foals, ο ντράμερ Τζακ Μπέβαν. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει έξι ολοκληρωμένα άλμπουμ και πάνω από 30 singles.

Το 2019 με το album τους Everything Not Saved Will Be Lost – part 2 φθάνουν στο νο1 των βρετανικών charts, ενώ η περιοδεία τους λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας είναι sold out!

Το 2020, το ντουέτο παραγωγών CamelPhat, υποψήφιοι για βραβείο Γκράμι, κυκλοφόρησε το Hypercolour με τη συμμετοχή του Γιάννη Φιλιππάκη ως σόλο καλλιτέχνη. Το δίδυμο από το Λίβερπουλ είχε δηλώσει φαν των Foals και «ήταν πάντα στη λίστα τους να συνεργαστούν» σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Forbes. 

Έναν μήνα μετά την αρχική κυκλοφορία του Hypercolour, οι CamelPhat κυκλοφόρησαν το επίσημο κλιπ στο κανάλι τους στο YouTube. Το ίδιο το βίντεο είναι σκηνοθετημένο από τον Φιλιππάκη δίπλα στον Kit Moneith και παρουσιάζει τον ίδιο τον Φιλιππάκη με φόντο πολύχρωμες ψυχεδελικές εικόνες και καλειδοσκοπικές σκηνές.

Το οικογενειακό και μουσικό background του Γιάννη Φιλιππάκη, η τεράστια δημοφιλία του στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε άλλες χώρες της Β. Ευρώπης, καθώς και η καλλιτεχνική αυθεντικότητα του δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ασυγκίνητους πολλούς στην Ελλάδα. Παρά τις μικρές πιθανότητες που συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να πει Ναι στην πρόταση για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2023, στο παρασκήνιο έχουν ξεκινήσει κάποιες διεργασίες προς αυτήν την κατεύθυνση, διερευνώντας τις προθέσεις αρχικά του Γιάννη Φιλιππάκη και της πανίσχυρης δισκογραφικής του Warner Music.

Η πρόταση φυσικά θα αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία, αν ο διαγωνισμός διεξαχθεί την επόμενη χρονιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που και για τον Φιλιππάκη θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο.

Με ενδιαφέρον θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από τον Γιάννη Φιλιππάκη και θα σας ενημερώνουμε!

Παρακάτω δείτε την εμφάνιση του πριν από λίγες ημέρες στο Big Weekend του BBC Radio 1:

Θα θέλατε να δείτε τον Γιάννη Φιλιππάκη να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Eurovision 2023;

43 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Ιωανάθαν
    Ιωανάθαν says:

    Ενδιαφέρουσα πρόταση αν και λίγο χίπικη για τα γούστα μου. Στα θετικά το ότι μεγάλωσε με ελληνορθόδοξη παιδεία όπως λέτε. Αλλά με αυτά τα τατουάζ και με αυτή την εμφάνιση, διαλέγω τον Άδωνι, τον Απόλλωνα τον Βασίλη τον Κούρτη που μας προτείνατε και μας γνωρίσατε!

    Αν πει το ναι και επιλεγεί τελικά θα τον στηρίξω μάλιστα. Όμως να τραγουδήσει κάτι εξευγενισμένο, όχι χιπστεριές χίπικες για να χαϊδέψουμε τα ταπεινά ένστικτα του λαουτζίκου εδώ. Κι ας κρύψει αυτά τα τατουάζ πια. Και τα μούσια τι τα θέλει;

    Τέλος πάντων, εκφράζω την πλήρη εμπιστοσύνη μου στις προτάσεις σας! Εσείς μας οδηγήσατε σε συνεχόμενες θέσεις στη δεκάδα.

    Μωρέ ας πάει και το παλιάμπελο. Ας στείλουμε ό,τι θέλει το πόπολο να πάρουμε την νίκη! Για την Ελλάδα μας που αγαπούμε!!!

    Απάντηση
  2. Manos
    Manos says:

    Θα ήταν ονειρο αν και αμφιβάλλω πως τελικά θα πει ναι. Μπράβο όμως που έστω γίνεται η προσπάθεια. Οι Foals έχουν τεράστια ιστορία στην Αγγλια και είναι δεδομένες οι ψήφοι από εκεί, από Ιρλανδία αλλά και άλλες χώρες γιατί μιλάμε για ένα όνομα πολύ γνωστό. Μακάρι με την ευχή μου που λένε! Χιχιχι

    Απάντηση
  3. Μαρία
    Μαρία says:

    Δεν τον ήξερα καν και αναρωτιέμαι γιατί είναι legendary η επόμενη σας σύμφωνα με το tweets σας…αλλά ούτως ή άλλως δε θεωρώ ότι θα πει το ναι ούτε μία στο εκατομμύριο από αυτά που έψαξα για αυτόν επίσης το είδος μουσικής που εκπροσωπεί δεν είναι καθόλου «φιλικό» για το διαγωνισμό της Eurovision

    Βέβαια όπως φαίνεται ούτε εσείς πιστεύετε ότι θα δεχτεί οπότε τζάμπα σπαταλάμε το χρόνο μας

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      1. Αν διαβασεις το αρθρο καταλαβαινεις οτι ο εν λογω δεν ειναι ενας απλος καλλιτεχνης υπο το πρισμα της αναγνωρισιμοτητας κ δημοφιλιας…νο1 στο ΗΒ δεν κανει ο οποιοσδηποτε
      2. Αν πιστευαμε οτι δεν εχει καμια πiθανοτητα δεν θα τον συμπεριλαμβαναμε…το γεγονος οτι εχει δεχθει κρουση για τις προθέσεις του, όπως αναφερουμε κ στο αρθρο αρκει απο μονο του!

      Απάντηση
      • Μαρία
        Μαρία says:

        Το ακούω αυτό που λέτε και οκ δέχομαι ότι είναι γνωστός στο είδος του στο ΗΒ. Το μεγαλύτερο θέμα μου είναι ότι στην περίπτωση που δεχθεί δεν ξέρω αν από αυτά που είδα ταιριάζει το ύφος του στο διαγωνισμό. Η δημοφιλία όπως είδαμε και με τους Rasmus ή τους Hooverphonic δεν είναι εγγύηση επιτυχίας, αν το τραγούδι δεν αγγίξει το κοινό

        Απάντηση
  4. eurogreek
    eurogreek says:

    Τον θελω τον θέλω με την μπάντα ή χωρίς! Με διάφορα η καλύτερη πρόταση και μακαρι οι άνθρωποι της ΕΡΤ να τον πείσουν! Τυπαρα και καλλιτεχνάρα!

    Απάντηση
  5. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Δεν ξέρω αν θα δεχτεί ή όχι αλλά προσωπικά δεν μου αρέσε σαν πρόταση. Σεβαστα όλα όσα έχει κάνει αλλά νομίζω με ένα τραγούδι στο ύφος του δύσκολα θα πήγαινε καλά στο διαγωνισμό.
    Αν η Ελλάδα θέλει να στείλει κάτι “διαφορετικό” έντονο memorable που να συνδυάζει την ελληνική μουσική και τις σύγχρονες μουσικές τάσεις χωρίς όμως να είναι παρωχημένο σαν πρόταση νομίζω η καλύτερη επιλογή είναι η Μαρίνα Σαττι! Το άλμπουμ της που μόλις κυκλοφόρησε είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτερο και θα μπορούσε με κάποια από αυτά τα κομμάτια, ή γενικά με αυτά που γράφεις, να πήγαινε όσο καλά πήγαν στο πρόσφατο παρελθόν ή Ουκρανία (*2) και η Σερβία.

    Απάντηση
    • Ιωανάθαν
      Ιωανάθαν says:

      Έκανα απόπειρα να ακούσω το άλμπουμ της κυρίας Σάττι και εφριξα. Σαν να θέλει να πιάσει το κοινό της τραπ ανεπιτυχώς. Τουλάχιστον με μια Μάντισσα θα το καταπιναμε. Αν και η Νορβηγία με το Χαμπά χαμπά μπουμ τσάτσα ου λαλά επατωσε. Το αναφέρω γιατί είναι της ίδιας συνομοταξίας.

      Άσε που δεν μπορεί να σκεφτεί στίχους και δανείζεται από τα παλιά. Αυτή είναι δυνατόν να της πούμε φέρε καινούργιο κομμάτι για Eurovision και να μας πασάρει την Παπαλαμπραινα mash-up με το Σοκολατί το χρώμα που μ’ αρέσει είσαι εσύ.

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Το ότι θεωρείτε εμμέσως πλην σαφώς ότι η Σαττι “τραπ”-ιζει και ότι τα κομμάτια της τη συμμετοχή της Νορβηγίας το 2011 με ξεπερνάει…
        Πάντως η ΕΡΤ την είχε προσεγγίσει στο πρόσφατο παρελθόν(άρα σίγουρα δεν τη θεωρεί μη υπολογίσιμη) και η ίδια αρνήθηκε γιατί δεν ένιωθε έτοιμη. Σε live της έχει δηλώσει πως προτιμά να βγάζει πιο αραιά κομμάτια και άλμπουμ παρά να κυκλοφορήσει κάτι απλά για να πει ότι κυκλοφόρησε τραγούδι…
        Επίσης αυτό που κάνει δεν είναι mashup ούτε δανείζεται στίχους. Μόνο έναν στίχο δανείστηκε (στο σπίρτο και βενζίνη) με τη σύμφωνη γνώμη των συντελεστών φυσικά.

        Απάντηση
        • Ιωανάθαν
          Ιωανάθαν says:

          Όσο για το πρώτο και μόνο που συνεργάστηκε με κάποιον κύριο Σασκε δείχνει ότι την ενδιαφέρει να πιάσει αυτό το κοινό. Έλα όμως που σαν ήχος η τραπ ή τα χυδαία ανατολίτικα λικνίσματα με τα οποία την μπολιασε δεν περνούν στην Eurovision!

          Απάντηση
          • Κωνσταντίνος
            Κωνσταντίνος says:

            Πολλά γνωρίζετε για μια καλλιτέχνη που δεν σας αφορά και υποθέτω δεν είναι στα μουσικά σας ακούσματα, όποια και αν είναι αυτά. Επίσης με το “χυδαία ανατολίτικα λικνίσματα” αναφέρεστε σε τραγούδια που μουσικά πατάνε πάνω σε ήχους της Θράκης, της Κρήτης και γενικά σε παραδοσιακούς ήχους της Ελλάδας; Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω τον ειρμό σε πολλά από αυτά που λέτε, ας μείνουμε στο ότι διαφωνούμε.
            ΥΓ: δεν θέλω να σας σοκάρω αλλά η ελληνική μουσική έχει επηρεαστεί τόσο από τα βαλκάνια όσο και από ανατολίτικους ήχους.

          • Ιωανάθαν
            Ιωανάθαν says:

            Δεν είμαι κανενός είδους φρούτο. Είναι ένας ερασιτέχνης ποδηλάτης, πατριώτης με αγάπη για την πορεία της χώρας μου στην Eurovision. Πάμε για ορθοπεταλιες;

      • Ben
        Ben says:

        Το ότι βρέθηκε άνθρωπος να πει ότι το Χαμπα Χαμπα, σκανδιναβικό plastic ποπακι του συρμου, είναι της ίδιας συνωμοταξιας με τα τραγούδια της Σατί που πατανε πανω σε ακουσματα απο Θρακη και Ρουμελη, με ξεπερνάει.

        Απάντηση
  6. Διονύσης
    Διονύσης says:

    Αν μας κάνει την τιμή να μας εκπροσωπήσει στην eurovision πιστεύω πως θα ΄έχουμε πιθανότητες ακόμα και για την 1 θέση

    Απάντηση
  7. GrPower
    GrPower says:

    Για όποιον έχει στοιχειωδώς γνώσεις της βρετανικής μουσικής σκηνής είναι αστείο να συζητάμε ποιος θα μας εκπροσωπήσει αν αποδεχθεί να μας εκπροσωπήσει. Επειδή όμως τους παρακολουθώ το θεωρώ και εγώ πολύ δύσκολο. Μακάρι!

    Απάντηση
    • Μαρία
      Μαρία says:

      Στο μυαλό μου είσαι! Αυτό σκέφτηκα και εγώ… Δεν περνάει αυτό το στυλ στη Eurovision. Ελπίζω να μη δεχτεί γιατί θεωρώ ότι την έχουμε αποχαιρετήσει τη 10άδα σίγουρα από τώρα

      Απάντηση
      • Μαρία
        Μαρία says:

        Υπάρχουν άλλες 39 χώρες σε περίπτωση που δεν το έχει πάρει το αυτί σου. Τι να κάνω μόνο τις ψήφους της Αγγλίας; Σοβαρά τώρα;

        Απάντηση
  8. Kostas
    Kostas says:

    Γιατί δεν κάνετε και ενα άρθρο για την MARINA DIAMANDI(di)S? Ειλικρινά αν κάπως της γίνει μια κρούση και της έρθει ξανα η ιδέα, θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά θεωρώ. ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ !! Εκπροσωπεί κάτι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, απόλυτα αυθεντικό με μήνυμα και πιστεύω θα έσκιζε στον διαγωνισμό..

    Απάντηση
    • Γιώργος Eurovision
      Γιώργος Eurovision says:

      Και θέλω την μαρίνα στο διαγωνισμό αλλά πολύ δύσκολα ίσως άμα έρθει τώρα στην Ελλάδα με το τουρ της και της κάνουν καμία πρόταση μπορεί να το σκεφτεί αλλιώς δεν νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα

      Απάντηση
  9. John Kou.
    John Kou. says:

    Δεν θέλω να πάει αλλά σίγουρα θα πάει με τον τρόπο που μιλάτε για αυτόν και τον προωθείτε. Απλώς δεν θα είναι ελληνική συμμετοχή. Θα είμαστε Ηνωμένο Βασίλειο 2.0 όπως φέτος ήμασταν Νορβηγία 2.0. “Μεγάλωσε με την ελληνοορθόδοξη θρησκειά”; Τι σημασία έχει αυτό; Τον κάνει κάτι ξεχωριστό; Τον κάνει πιο “Έλληνα” στερεοτυπικά ή μη;

    Απάντηση
    • Ιωανάθαν
      Ιωανάθαν says:

      Και τι έγινε αν κάποιοι κακοπροαίρετοι μας πουν Νορβηγία ή Ηνωμένο Βασίλειο νούμερο 2; Οι συμμετοχές μας μυρίζουν Ελλάδα. Και καλυτερα από το να είμαστε Τατζικιστάν 2.0.

      Απάντηση
      • Μαρία
        Μαρία says:

        Άμα δε σου αρέσει η χώρα που μένεις και το παρελθόν της όπως και η κουλτούρα της… ΦΥΓΕ! Μην πιέζεις τον εαυτό σου….
        Σου αρέσει δε σου αρέσει αυτή είναι η Ελλάδα. Πάνε Σουηδία άμα δε σου αρέσει

        Απάντηση
        • Ιωανάθαν
          Ιωανάθαν says:

          Κάποιοι ορίστηκαν να φυλάττουν Θερμοπύλες. Σαφώς και αγαπώ την κουλτούρα της χώρας μου, τους προσμείξεις δεν αγαπώ με κουλτούρες ξενικές και ανατολικές.

          Απάντηση
          • Μαρία
            Μαρία says:

            Σιγά ρε Λεωνίδα… Εγώ μόνο έναν πατριώτη δε βλέπω πάντως! Έναν άνθρωπο που απαρνείται την ταυτότητα της χώρας του βλέπω

          • Ben
            Ben says:

            Άρα σύμφωνα με την λογική σου, φέτος και πέρσι εκπροσωπηθήκαμε με τραγούδι ξενικής (βορειοευρωπαικης για την ακριβεια) κουλτούρας και ξενικών προσμιξεων μιας και το ελληνικό στοιχείο απουσίαζε τόσο στη μουσική (όργανα, ρυθμός και ενορχήστρωση) όσο και στη γλώσσα, σωστά?

          • Ιωανάθαν
            Ιωανάθαν says:

            Μαρία: έναν άνθρωπο που ονειρεύεται μια εξευγενισμένη και εξευρωπαϊσμένη καθάρια Ελλάδα να λέτε

            Μπεν: πως επιτρέπεται να αναρτώνται τέτοιες μειωτικές απόψεις για τις δύο τελευταίες μας συμμετοχές δεν το καταλαβαίνω; Μα αυτή είναι η Ελλάδα της επιτυχίας, η Ελλάς της Δύσεως. Ας παραδειγματιστουμε λοιπόν από τους φωτισμένους Ευρωπαίους και ας μπούμε επιτέλους στο σωστό δρόμο. Και στην μουσική και σε όλα. Το κοινό μας πρέπει νά εκπαιδευτεί και τούτο έπραξε η ΕΡΤ με τις επιλογές της που αποδείχθηκαν εντελώς επιτυχημένες.

          • Μαρία
            Μαρία says:

            Ben και Ιωνάθαν… αν δείτε σχόλια μου σε άλλες αναρτήσεις τα δυο προηγούμενα μας χρόνια μου άρεσαν παρα πολύ… τα τόσο αρνητικά σχόλια για τη Σάττι και τις ανοησίες τους Ιωνάθαν δεν καταλαβαίνω. Και αν θεωρείς το στυλ του Φιλιπάκη εξευγενισμένο τι να σου πω; Χαχαχα

            Λεωνίδα θα σε φωνάζω από εδώ και στο εξής

  10. Donnie Darko
    Donnie Darko says:

    Από ό,τι έχει συζητηθεί μέχρι τώρα, έχει τη ψήφο μου.

    Υ.Γ πόσο τέλειο είναι το Plans της Αmanda. Γιατί δεν πήγαμε με αυτό?

    Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Φαντάζομαι ότι παιζόταν σαν ενδεχόμενο μέχρι τελευταία στιγμή, θα ήταν ένα από τα τρία τραγούδια που κατέθεσε αρχικά η Αμαντα, γι αυτό είχαμε δει και ένα βιντεάκι από το στούντιο που το ηχογραφούσαν και δεν είχαμε ξεκάθαρη απάντηση αν αυτό είναι το τραγούδι της Αμάντα για τη Γιουροβίζιον η όχι. Προφανώς στην ΕΡΤ τα επεξεργαστήκαν, τα δούλεψαν και τα ζύγιζαν μέχρι τελευταία στιγμή και αποφάσισαν ότι το Die Together ειναι αυτο που θα τα παει καλυτερα σε εναν διαγωνισμο. Νομιζω ειχαν δηλωσει κιολας οτι γνωμονας ειναι το τραγουδι που θα εφερνε την καλυτερη θεση σε εναν διαγωνισμο. Πολυ σωστα κατα τη γνωμη μου, το Plans ειναι οντως υπεροχο τραγουδι και προσωπικα το ακουω καθε μερα, αλλα δεν εχει τις “wow στιγμες” που εχει το Die Together στη δομη του, κατι που προφανως παιζει ρολο στο να τραβηξει την προσοχη του θεατη τοσο μουσικα οσο και σκηνικα.

      Απάντηση
    • Μαρία
      Μαρία says:

      Ενώ μου αρέσει πολύ το plans μου δημιουργεί μια ανεξήγητη στεναχώρια που δε μου δημιουργεί το die together όσο παράξενο και αν σου φαίνεται. Επίσης όπως είπε σωστά και ο Ben είναι αρκετά φλατ (τύπου Ολλανδίας) και δεν έχει το ξέσπασμα που είχε το doe together. Για να σε προλάβω… βγήκε πιο κάτω από εμάς η Ολλανδία στο televoting και στις επιτροπές προφανώς. Το θέμα με το televoting έχουμε προσπαθήσει να στο εξηγήσουμε τόσοι άνθρωποι και δε λες να το καταλάβεις. Είχε υπερβολικά πολλές μπαλάντες και όσο και αν θες να μας πείσεις 12οι ήρθαμε στο κοινό όχι 25οι. Και αν πάρουμε τη βαθμολογία μόνο από τις μπαλάντες (πάντα televoting και χωρίς ΗΒ και Σουηδία που ήταν πιο ποπ/ροκ άρα και πιο εύκολες για το κοινό) βγήκαμε 4οι στο κοινό. Απλά πες ότι δε σου άρεσε το Die together και τελείωσε η υπόθεση. Δε μπορεί να μας αρέσουν τα ίδια σε όλους

      Απάντηση
      • Donnie Darko
        Donnie Darko says:

        Ε ναι δε μου άρεσε το Die Together, το λέω μήνες. Θα το προτιμούσα στην αρχική του μορφή, χωρις τύμπανα και key change. Και επαναλαμβάνω, το γεγονός ότι βγήκαμε 12οι televoting δε μου λέει τίποτα ( αν αφαιρέσουμε βαθμούς απο Κύπρο, Νορβηγία και Αλβανία, είμαστε 16οι), όσο μου λέει οτι σχεδόν 30 από τις 40 χώρες κατέταξαν το Die Together στο bottom 5 του τελικού στο televoting. Η δε Ουκρανία κ Λετονία μας είχαν τελευταίους…

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Παλι λες ψέματα…Ημασταν κατω απο την 20η θέση σε 15 χώρες. Σε 9 χωρες ημασταν στο τοπ10 κ σε 15 ακομη ημασταν στο 11-19. Εχεις κουράσει προσπαθώντας να μας πεισει οτι το τραγουδι δεν αξιζε κ πλεον λες κ πράγματα που δεν ισχυουν. Λυπάμαι αλλα δεν προκειται να ανεχθουμε αλλα ψευδη σχόλια σου, εφοσον συνεχιστουν.

          Απάντηση
        • Μαρία
          Μαρία says:

          Θα σε στεναχωρήσω αλλά θα πήγαινε που χειρότερα (που μια χαρά τα πήγε) στην αρχική του μορφή. Σου αρέσει δε σου αρέσει η Eurovision θέλει μια έκρηξη στο τραγούδι. Το Demo ήταν φλατ. Σταμάτα να λες ανυπόστατα πράγματα, γιατί είναι ψέματα. Προσπαθείς να μας πείσεις ότι δεν ήταν ωραίο το τραγούδι και ότι πατώσαμε. Στην τελική ποιο είναι το πρόβλημα σου αν πήραμε μόνο από αυτές τις χώρες; Όλοι έχουν συμμάχους… Νομίζεις ότι ο διαγωνισμός είναι καθαρά μουσικός; Έχεις κουράσει πραγματικά!

          Απάντηση
  11. TsaL
    TsaL says:

    Μια δικιά μου πρόταση είναι η Kalomira. Είχε ακουστεί απο πέρυσι οτι εχει ενα δυναμικό τραγούδι και πιστεύω οτι είναι μια σέξι γυναίκα και μπορεί να έχει μια καταπληκτική σκηνική παρουσία. Αγαπάμε EurovisionFun!!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *