Ελλάδα: Τα αποτελέσματα του poll του Eurovisionfun | Ποιος είναι ο καταλληλότερος για την Eurovision 2023;

Επί τρία 24ωρα ζητήσαμε από τους αναγνώστες μας να μας απαντήσουν στο ερώτημα, ποιος είναι ο καταλληλότερος από τους δέκα καλλιτέχνες που προτείναμε, για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision 2023; Η συμμετοχή σας ήταν μεγάλη και ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας, αφού συνολικά καταμετρήθηκαν 2612 ψήφοι!

Οι υποψήφιοι

10 πολύ ταλαντούχοι, με υπέροχες φωνές και μουσικό εκτόπισμα αρκετό, ώστε να σταθούν επάξια στην απαιτητική σκηνή της Eurovision, σηκώνοντας με επιτυχία τα ελληνικά χρώματα, ήταν οι προτάσεις της ιστοσελίδας μας για την επόμενη χρονιά.

Πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες, τρεις ομογενής και εφτά εγχώριοι καλλιτέχνες, τρεις καλλιτέχνες της COBALT, δύο της MINOS, μία της Panik, και τέσσερις ακόμη σε μικρότερες δισκογραφικές ή δισκογραφικές του εξωτερικού. Καλλιτέχνες που μπορούν να τραγουδήσουν ποπ, έθνικ, εναλλακτικό, τζαζ, ακόμα και όπερα. Καλλιτέχνες που μιλούν ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά ακόμη και ιταλικά. Καλλιτέχνες από διάφορα είδη μουσικής, που ό,τι όμως κάνουν το κάνουν καλά και ο καθ΄ένας πολύ επιτυχημένα στον τομέα του. Είναι από 19 μέχρι και 42 ετών, αλλά το ταλέντο τους  ήταν αυτό που μας έκανε να τους συμπεριλάβουμε στην λίστα μας.

Τα αποτελέσματα

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία μας ήταν πολύ μεγάλη, αφού συνολικά είχαμε 2612 ψήφους. Κάθε χρήστης μπορούσε να ψηφίσει μία φορά από κάθε συσκευή, αφού το σύστημα απέρριπτε τις ψήφους με βάση τις ip και τα cookies. Έτσι, είχαμε ένα αρκετά μεγάλο και αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που προώθησαν μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσής τους την ψηφοφορία μας, που κατά κάποιο τρόπο γίνεται θεσμός, αφού μην ξεχνάμε πως τόσο η Stefania, όσο και η Amanda, ειπώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις αντίστοιχες προτάσεις του 2020 και του 2022, ακριβώς πριν τρία και δύο χρόνια αντίστοιχα.

Πάμε τώρα στα ουσιώδη. Να πούμε αρχικά πως από τις 2612 ψήφους, οι 1382 ψήφοι ήταν από την Ελλάδα και οι 1230 ήταν από το εξωτερικό. Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες αναλυτικά άρθρα με την ψηφοφορία από το εξωτερικό και το εσωτερικό. 52,9% των ψήφων ήταν από την Ελλάδα και 47,1% από το εξωτερικό.

Αναλυτικότερα έλαβαν:

  1. Melissa Mantzoukis 24,16%
  2. Βασίλης Κούρτης 17,39%
  3. Tamta 15,12%
  4. Τάνια Μπρεάζου 10,75%
  5. Leon of Athens 10,44%
  6. Αντωνία Καούρη 10,22%
  7. Γιάννης Τεργιάκης 5,08%
  8. Yannis Philippakis 4,30%
  9. Nafsica 1,52%
  10. Johan Papaconstantino 1,02%

Η Melissa Mantzoukis ήταν στην πρώτη θέση από την αρχή και διατήρησε την πρωτιά της, χωρίς ουσιαστικά να απειλείται άμεσα από κανέναν. Από τις θέσεις 2 με 5 όλες τις ημέρες της ψηφοφορίας είχαμε μία μεγάλη μάχη, με τον Βασίλη Κούρτη όμως να καταφέρνει να κερδίζει σχετικά εύκολα την δεύτερη θέση, κλέβοντας την από την Tamta σήμερα! H τέταρτη και πέμπτη θέση άλλαζε συνεχώς, με την Τάνια Μπρεάζου να ξεπερνά για λίγες ψήφους τον Leon of Athens. H Aντωνία Καούρη ήταν και αυτή σταθερά έκτη στην μεγαλύτερη διάρκεια της ψηφοφορίας και αυτή όμως είχε μία καλή ημέρα σήμερα και πλησίασε πάρα πολύ τους προπορευόμενούς της, χωρίς όμως να καταφέρει να τους περάσει. Στην έβδομη θέση ο Γιάννης Τεργιάκης, ενώ ο όγδοος ο Yannis Philippakis που μπορεί να ξεκίνησε δυναμικά στην ψηφοφορία, η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Στην ένατη θέση συναντούμε την Nafsica και στην δέκατη τον Johan Papaconstantino.

Νικήτρια λοιπόν του φετινού μας poll η ομογενής μας από την Γερμανία, Melissa Mantzoukis.

Στην δεύτερη θέση ο τενόρος Βασίλης Κούρτης

με την τριάδα να κλείνει η πάντα αγαπητή και γνωστή σε όλους μας Tamta

Φυσικά, βρισκόμαστε ακόμα στις αρχές του καλοκαιριού και πολλά μπορούν να αλλάξουν και να ανατραπούν μέχρι το φθινόπωρο, όπου η ΕΡΤ θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επιλογή της συμμετοχής μας στην Eurovision 2023, ενώ και νέα ονόματα θα προστεθούν στην λίστα αυτών που θα μας απασχολήσουν.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun, γιατί για μία ακόμη χρονιά όλες τις εξελίξεις για την ελληνική συμμετοχή θα τις βρείτε εδώ! Στο σπίτι της Eurovision στην Ελλάδα!


Για Eurovision συζητήσεις όλο τον χρόνο, μπείτε στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο Facebook.

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από τις εξελίξεις για τον αγαπημένο σας διαγωνισμό:

1 reply
  1. giorgos
    giorgos says:

    Γιάννη ποια είναι η γνώμη σου για Αναστάσιο Ράμμο και γενικότερα για ARCADE? Θα μπορούσε να μας εκπροσωπήσει στο μέλλον σαν τραγουδιστής και όχι μόνο σαν συνθέτης αυτήν την φορά?

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *