Ιρλανδία: Οι Wild Youth αυτοπροτάθηκαν για την Eurovision 2023!

Είναι ένα ανερχόμενο μουσικό συγκρότημα από το Δουβλίνο, με έναν αυξανόμενο κατάλογο ραδιοφωνικών και streaming επιτυχιών. Τώρα οι Wild Youth έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους να εκπροσωπήσουν την Ιρλανδία στο διαγωνισμό της Eurovision 2023.

Οι Wild Youth θέλουν να τραγουδήσουν για την Ιρλανδία το 2023

Όλα ξεκίνησαν με ένα tweet. Την Παρασκευή 3 Ιουνίου, ένα από τα μέλη της μπάντας ο Conor O’ Donohoe ρώτησε: “Μπορώ να γράψω το τραγούδι για την Eurovision 2023 και μπορούν οι @bandwildyouth να το παρουσιάσουν παρακαλώ”.  Μάλιστα προκειμένου το tweet να μην πάει χαμένο ο O’Donohoe έκανε τάγκ τον Michael Kealy – RTÉ διευθυντή της αποστολής για την Eurovision. Ο επίσημος λογαριασμός της μπάντας έκανε retweet το αρχικό πόστ προσθέτοντας μια Ιρλανδική σημαία.

Οι θαυμαστές έσπευσαν να απαντήσουν στα tweets. Ένας tweeter συμβούλευσε “Μην γράψετε ένα τραγούδι για τη Eurovision”, οι άνθρωποι τείνουν να έχουν μια ξεπερασμένη και βασική άποψη για αυτό και τα τραγούδια που δεν γράφτηκαν ειδικά για τη Eurovision έχουν καλύτερα αποτελέσματα τις περισσότερες φορές”. Ο O’Donohoe απάντησε “Εννοούσα για την συμμετοχή στην Eurovision. Δεν θα έγραφα ένα τραγούδι έτσι για το τίποτα, γράφω τραγούδια που νοιάζομαι και αγαπώ. Αυτό σημαίνει κάτι για μένα”

 

Σε μια τυχαία στιγμή, ο Ουαλός κλασσικός τραγουδιστής Aled Jones, γνωστός για το “Walking In The Air”, πρότεινε να συμμετάσχει στη διαδικασία γραφής. Ο O’Donohoe απάντησε λέγοντας ότι είναι έτοιμος για ένα ντουέτο. Μέχρι σήμερα, το RTÉ δεν έχει απαντήσει δημόσια στη σειρά των tweets. Ωστόσο, ο Michael Kealy πάτησε το κουμπί like στο πρώτο tweet του O’Donohoe.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους Ιρλανδούς ερμηνευτές να ρίχνουν τα ονόματά τους στον κύκλο της Eurovision κατά τη διάρκεια των ήσυχων καλοκαιρινών μηνών. Το 2021, οι Picture This μοιράστηκαν την αγάπη τους για τον διαγωνισμό, όπως και η Samantha Mumba λίγα χρόνια νωρίτερα. Κανένας από όλους όμως δεν κατέληξε να κυματίζει την ιρλανδική σημαία.

Ποιοι είναι οι Wild Youth?

Οι Wild Youth αποτελούνται από τους David Whelan, Conor O’Donohoe, Ed Porter and Callum McAdam. Το ντεμπούτο τους έγινε το 2017 ενώ είναι γνωστοί για τα “sad bangers” και “catchy choruses”. Έχουν συγκεντρώσει μια σειρά από επιτυχίες στα charts, στο ραδιόφωνο αλλά και streaming στην πατρίδα τους την Ιρλανδία. Επιπλέον φέτος έχουν παίξει σε αρκετές περιοχές της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ μάλιστα υποστήριξαν τους Westlife and Lewis Capaldi στην περιοδεία τους. Τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους είναι τα  “Champagne Butterflies”, “Next To You” and “Can’t Move On”

Θα θέλατε να δείτε τους Wild Youth να εκπροσωπούν την Ιρλανδία στην Eurovision 2023; 

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

 

 

 

1 reply
  1. Tina
    Tina says:

    Θα ήθελα να δω κάποια στιγμή στο μέλλον να λάβουμε κάποιο βαθμό από τη χώρα αυτή που δεν καταλαβαίνω γιατί μας αγνοεί συστηματικά ούτε φέτος μας έδωσε κάποιο βαθμό φαντάζομαι ότι από ένα σημείο και μετά αυτό που μπορώ να βγάλω ως συμπέρασμα είναι ότι για την Ιρλανδία είναι σαν να μην υπάρχουμε στον διαγωνισμο άρα ας επιλέξουν οποίο καλλιτέχνη θέλουν εμένα δεν με αφορά.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *