Ουκρανία: Η κυβέρνηση συγκροτεί Οργανωτική Επιτροπή για την Eurovision 2023!

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως προχώρησε στην οργάνωση μιας επιτροπής που θα βοηθήσει στην διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2023.

Ο Taras Melnychuk, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Verkhovna Rada (ουκρανικό κοινοβούλιο) ανακοίνωσε ότι έχει πλεον ειδική σχηματιστεί επιτροπή για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023. Η σύνθεση της επιτροπής υπογράφηκε σήμερα μεταξύ μιας σειράς άλλων μέτρων.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Πληροφοριών της Ουκρανίας Oleksandr Tkachenko αναγνωρίζει ότι ο πόλεμος είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τον οποίο η Ουκρανία θεωρείται απίθανο να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό το 2023, εκτός εάν έρθει η ειρήνη στη χώρα τους επόμενους δύο μήνες. Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι:

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο διαγωνισμός θα πρέπει να γίνει στην Ουκρανία. Το μόνο πράγμα που μας εμποδίζει, είναι ότι κανείς δεν έχει κάνει ποτέ Eurovision κατά τη διάρκεια πολέμου. […] Αναζητούμε τώρα απαντήσεις με τους συναδέλφους μας για τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεόραση, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να εξηγήσουμε κατά τη διάρκεια του διαλόγου μας ότι ορισμένες καταστάσεις πρέπει να αλλάξουν».

Η Ουκρανία έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν τέσσερις εκδηλώσεις της Eurovision από το 2005. Το Κίεβο έχει φιλοξενήσει δύο φορές τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και δύο φορές τον Διαγωνισμό Τραγουδιού Junior Eurovision. Το 2016 επιλέχθηκε ως η διοργανώτρια πόλη για τον διαγωνισμό του 2017 μετά από δημόσιο διαγωνισμό. Το Γραφείο του Δημάρχου στο Κίεβο επιβεβαίωσε ότι η ουκρανική πρωτεύουσα, είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τη Eurovision 2023, αν ζητηθεί.

UA: PBC και η EBU είχαν ήδη συναντήσεις για να συζητήσουν τη φιλοξενία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2023 στην Ουκρανία. Εάν το UA:PBC πιστεύει ότι δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό, πολλές άλλες χώρες έχουν δηλώσει ότι θα μπορούσαν να παρέμβουν για να φιλοξενήσουν αντ’ αυτού. Αυτές οι χώρες είναι:

Η Ουκρανία κατέκτησε την πρώτη θέση στον φετινό διαγωνισμό με το τραγούδι “Stefania” των Kalush Orchestra:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2023!

Πηγή: eurovoix.com

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Οι Ουκρανοί μάλλον πέρασαν από τα όρια της επιθυμίας σε αυτά της επιστημονικής (αρρωστημένης οριακά) φαντασίας.
    Ναι,λογικά θα θέλει πολύ η EBU να γίνει η διοργάνωση σε μια χώρα κατά το ήμισυ κατεστραμμένη σε πολλούς τομείς, χωρίς καμία ασφάλεια και να πολιτικοποιηθει (περισσότερο) ο ήδη πολιτικοποιημένος διαγωνισμός…
    Το ενδεχόμενο να διοργανώσουν η Ουκρανία το θεωρώ ουτοπικό.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *