Πολωνία: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης υποστηρίζουν την διοργάνωση της Eurovision 2023 στην Ουκρανία!

Μετά τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός πολιτισμού της Πολωνίας Πιοτρ Γκλίνσκι, αντιτίθενται στην απόφαση της EBU να αφαιρέσει την διοργάνωση της Eurovision 2023 από την Ουκρανία.

Στην επίσημη ανακοίνωση που υπογράφει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Πολωνίας, ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας και το μέλος του δσ της, τονίζουν πως υποστηρίζουν το αίτημα της Ουκρανίας για περισσότερο χρόνο προτού η EBU λάβει την τελική της απόφαση, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ζητούν από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να διασφαλιστεί ένα μοντέλο για την Eurovision 2023, στο οποίο να λαμβάνεται υπόψιν η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται από Ουκρανούς παραγωγούς, καλλιτέχνες και φυσικά το κοινό.

O Υπουργός Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς της Δημοκρατίας της Πολωνίας και το Διοικητικό Συμβούλιο TVP (Telewizja Polska) εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων αποφάσισε να αφαιρέσει το δικαίωμα οργάνωσης της Eurovision το 2023 από τον ουκρανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα UA:PBC και ξεκίνησε συνομιλίες για την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης με το BBC.
Στηρίζουμε τη θέση του UA:PBC και των ουκρανικών αρχών, με την οποία ζητούν διαπραγματεύσεις για την οργάνωση του διαγωνισμού με τη συμμετοχή εκπροσώπων της νικητήριας χώρας της φετινής Eurovision.
Δηλώνουμε τη συνεχή υποστήριξή μας στον ουκρανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στην αναζήτηση ενός τέτοιου οργανωτικού μοντέλου για τον διαγωνισμό της Eurovision 2023, που θα λαμβάνει υπόψη τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή Ουκρανών καλλιτεχνών, παραγωγών καθώς και το κοινό από την Ουκρανία.
Piotr Gli ński – Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Υπουργός Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς της Δημοκρατίας της Πολωνίας
Jacek Kurski – Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του TVP
Mateusz Matyszkowicz – Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της TVP
Η ανακοίνωση αυτή, μία ακόμη από έναν υψηλόβαθμο πολιτικό τρίτης χώρας, έρχεται να προσθέσει επιπλέον πίεση στην EBU, που ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το BBC και ενώ το μεγάλο φαβορί για την φιλοξενία της Eurovision 2023 φαίνεται πως είναι η Γλασκώβη.
Με ενδιαφέρον αναμένουμε ανάλογες δηλώσεις για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε.
Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *