Eurovision 2023: Η πρωθυπουργός της Σκωτίας έτοιμη για την διοργάνωση στην Γλασκώβη!

Η πρώτη υπουργός ή πιο απλά η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon είναι έτοιμη για συνομιλίες με το BBC, προκειμένου η Γλασκώβη να αναλάβει την διοργάνωση της Eurovision 2023.

Η δήλωσή της έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της EBU, πως η Eurovision 2023 δεν θα πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία και ότι ξεκινά συζητήσεις με το BBC ώστε να αναλάβει το Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη διοργάνωση. Το BBC έσπευσε αμέσως να αποδεχθεί ουσιαστικά την τιμή, να αναλάβει την Eurovision της επόμενης χρονιάς.

Η Nicola Sturgeon που είναι επικεφαλής της σκωτικής κυβέρνησης από το 2014, είναι επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, που είναι υπέρμαχο για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι η πρώτη υψηλόβαθμη πολιτικός του Ηνωμένου Βασιλείου, που πραγματοποιεί δήλωση για το ζήτημα της διοργάνωσης της Eurovision 2023 αμέσως μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ως μεγάλο φαβορί για τη φιλοξενία της Eurovision 2023 φέρεται να είναι η Γλασκώβη. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, η Γλασκώβη φαίνεται πως αποτελεί την επιλογή του BBC για τη διεξαγωγή της Eurovision 2023. Η Γλασκώβη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, με τον ποταμό Κλάιντ να τη διασχίζει από τα ανατολικά προς τα δυτικά, περνώντας μέσα από το κέντρο της.

Σε περίπτωση που η Γλασκώβη αποτελέσει την επιλογή της EBU και του BBC για τον επόμενο διαγωνισμό, αυτός θα φιλοξενηθεί στο OVO Hydro. Το OVO Hydro αποτελεί το μεγαλύτερο κλειστό στάδιο της Σκωτίας, φιλοξενώντας ετησίως πάμπολλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα και έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 14.οοο θεατές. Μεταξύ άλλων από τη σκηνή του OVO Hydro έχουν περάσει τεράστια ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι Iron Maiden, οι Metallica, οι Muse, η Adele, η Dua Lipa, η Billie Eilish κ.α.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων και μηνών, προκειμένου η EBU και το BBC να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τον σχεδιασμό τους για τη διεξαγωγή του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *