Eurovision 2023: Λονδίνο, Μάντσεστερ, Λίβερπουλ και Μπέλφαστ διεκδικούν τον διαγωνισμό!

Δεν περίμεναν καθόλου οι αξιωματούχοι και πολιτικοί διαφόρων πόλεων του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού αμέσως μετά την ανακοίνωση της EBU πως ξεκινά συζητήσεις με το BBC προκειμένου ο διαγωνισμός να φιλοξενηθεί στην Γηραιά Αλβιώνα τον Μάιο του 2023, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την διοργάνωση της Eurovision 2023.

Πλην της Γλασκώβης, που αυτή την στιγμή φαντάζει το μεγάλο φαβορί για την φιλοξενία της Eurovision 2023, οι σημαντικότερες πόλεις της χώρας δηλώνουν παρών για το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της Ευρώπης.

Μάντσεστερ

Το δημοτικό συμβούλιο του Μάντσεστερ, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης του Ηνωμένου Βασιλείου, με ανακοίνωση του στο Twitter μας λένε πως μπορούν να φανταστούν μία τέλεια τοποθεσία για την Eurovision 2023, που φυσικά δεν είναι άλλη από το Μάντσεστερ.

Λίβερπουλ

Το Λίβερπουλ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή την λίστα. Τοπική εφημερίδα αναφέρει πως η ηγεσία της πόλης θα υποστηρίξει την προσπάθεια να έρθει ο διαγωνισμός τον Μάιο στο Λίβερπουλ. Η δήμαρχος της πόλης, Joanne Anderson δηλώνει πως η πόλη της είναι έτοιμη να φιλοξενήσει την Eurovision 2023, ενώ παράλληλα εκφράζει την λύπη της που ο διαγωνισμός δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία.

Λονδίνο

Όμως και το Λονδίνο δεν είναι καθόλου αδιάφορο στην προοπτική να φιλοξενήσει την Eurovision 2023. Ο δήμαρχος της πόλης Sadiq Khan, ανέφερε πως οι κάτοικοι του Λονδίνου θα υποδέχονταν τον διαγωνισμό με ανοιχτές αγκάλες.

Μπέλφαστ

Αν και δεν έχει πολλές πιθανότητες, πολιτικοί από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας είναι επίσης έτοιμοι να καλωσορίσουν τον διαγωνισμό, εφόσον φυσικά BBC και EBU αποφασίσουν να εμπιστευθούν την διοργάνωσή του στην πόλη τους.

Το Πράσινο Κόμμα του Μπέλφαστ είπε στο BelfastLive : «Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision παρακολουθείται από εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και οι χώρες υποδοχής χρησιμοποιούν συχνά την ευκαιρία για να προωθήσουν την ύπαιθρο, τις πόλεις και τις πόλεις τους πέρα ​​από τα όρια της πόλης υποδοχής, οπότε όχι μόνο θα ήταν μια τεράστια ευκαιρία για το Μπέλφαστ, αλλά και για την προβολή ολόκληρης της Βόρειας Ιρλανδίας στην παγκόσμια σκηνή».

Λιντς

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Λιντς ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή του να υποβάλει προσφορά για τη διοργάνωση της Eurovision 2023 στο Δυτικό Γιορκσάιρ, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με το BBC για να περιγράψει τα σχέδια φιλοξενίας του.

Αμπερντίν

Πέρα όμως από την Γλασκώβη, υπάρχει άλλη μία υποψηφιότητα από την Σκωτία. Σε μια επιστολή που απευθυνόταν στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του BBC, Tim Davie, μια ομάδα έξι βουλευτών της Σκωτίας παρουσίασε λεπτομερώς την υποδομή του Αμπερντίν και τόνισε τις διαθέσιμες εγκαταστάσεις για τη διοργάνωση της Eurovision 2023.

Μπέρμιγχαμ

Το Μπέρμιγχαμ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου. Γνωστό για τα γραφικά κανάλια και το χωνευτήρι πολιτισμών του, το Μπέρμιγχαμ κάνει εκστρατεία για να επαναφέρει τη Eurovision στο Μπέρμπιγχαμ , 25 χρόνια μετά την τελευταία της φιλοξενία.

Ο σύμβουλος John O’Shea έγραψε στο Twitter: «Το Μπέρμιγχαμ το έχει ξανακάνει. Μπορεί να το ξανακάνει».

Κάρντιφ

Η Ουαλία φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός. Ο Kevin Brennan βουλευτής του Κάρντιφ προτείνει ως χώρο διεξαγωγής της Eurovision 2023, την έδρα της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Ουαλίας.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν θα πραγματοποιηθεί η συνήθης διαδικασία με την υποβολή υποψηφιοτήτων από τις διάφορες πόλεις ή αν το BBC και η EBU δεδομένης της ειδικής περίστασης, θα ανακοινώσουν απευθείας την πόλη που θα φιλοξενήσει την Eurovision 2023!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Wiwibloggs
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *