Leon of Athens: “Η Κατερίνα Ντούσκα στην Eurovision δεν έκανε εκπτώσεις καλλιτεχνικές”

Ο Leon of Athens βρέθηκε στην εκπομπή Κυψέλη της ΕΡΤ2, όπου μίλησε για το νέο του τραγούδι, την καλοκαιρινή του περιοδεία στο εξωτερικό, αλλά και την Eurovision!

Από τους πιο ταλαντούχους τραγουδοποιούς της γενιάς του, ο Leon of Athens είναι και μία από τις προτάσεις μας για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2023.

Ο ίδιος έχει μία σχετική εμπειρία με τον διαγωνισμό, αφού το 2019 ήταν ένας εκ των δημιουργών του Better Love, του τραγουδιού με το οποίο η Κατερίνα Ντούσκα συμμετείχε στην Eurovision εκείνης της χρονιάς. Μάλιστα ανέφερε στην Κυψέλη, πως ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψε σε συνεργασία με άλλους δημιουργούς.

Ο Leon of Athens ρωτήθηκε για εκείνη του την εμπειρία λέγοντας:

Ήταν φοβερή εμπειρία, πήγε πολύ καλά το κομμάτι. Την θαύμασα την Κατερίνα, έφερε την Ελλάδα ξανά στον τελικό και με τους δικούς της όρους…Δεν έκανε καλλιτεχνικές εκπτώσεις, δεν κάναμε. Η Κατερίνα ήταν η πρωταγωνίστρια.

Το καλοκαίρι ο Leon of Athens θα βρίσκεται στο εξωτερικό για εμφανίσεις σε Ισπανία, ΗΠΑ κ.α. Ταυτόχρονα ετοιμάζει το νέο ελληνόφωνο και αγγλόφωνο δίσκο του, o οποίος θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Αυτό φυσικά σημαίνει πως θα έχει πολλά καινούρια τραγούδια στα σκαριά, για να προτείνει ενδεχομένως στην ΕΡΤ … λέμε εμείς τώρα!

Την Παρασκευή  17 Ιουνίου κυκλοφορεί το νέο του single, Ripped Up T-Shirts, το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά στην εκπομπή Κυψέλη.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun γιατί κάτι μας λέει πως ο Leon of Athens θα μας απασχολήσει το φθινόπωρο αρκετά!

 

 

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αυτή η συμμετοχή μας με άλλη σκηνικη παρουσία θα είχε πάει πολύ καλά… Κρίμα!
    Ελπίζω να δούμε (και θεωρώ ότι θα δούμε)τον Leon με κάτι πολύ δυνατό στην κούρσα για την εκπροσώπηση της χώρας το 2023.

    Απάντηση
  2. Τina
    Τina says:

    Χτες διαβάζοντας της δηλώσεις του υπεύθυνου του rtve είπε ότι δεν θέλει να μείνει στην ψευδαίσθηση του αποτελέσματος κάτι που ταιριάζει στη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς ο leon of athens λέει ότι η ντουσκα έφερε την Ελλάδα στον τελικό αλλά ξέχνα την τελική κατάταξη του τραγουδιού έτσι επιλέγει να δει ένα μέρος του αποτελέσματος και όχι το σύνολο .

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Για το 2019 ο στοχος ηταν ξεκαθαρα μετα τις παλινωδίες (σε ολα τα επιπεδα). ηταν να περάσουμε στον τελικο. Σιγουρα θα ηθελαν ολοι ενα καλυτερο αποτελέσμα αλλα κ αυτο δεν ηταν τοσο κακο.

      Απάντηση
    • Κωνσταντίνος
      Κωνσταντίνος says:

      Συγγνώμη αλλά 21η θέση δεν ήταν απλά ένα κακό αποτέλεσμα (δηλαδή η συγκεκριμένη συμμετοχή ήταν χειρότερη από το this is love το rise up και το one last breath?), ήταν σκέτη αδικία, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ποιες συμμετοχές βρέθηκαν ψηλότερα από το better love (βλ. Εσθονία, Σερβια, Γαλλία, άγιος Μαρίνος -για όνομα δηλαδή).
      Το τραγούδι σαν τραγούδι και η Κατερίνα σαν ερμηνεύτρια ήταν μια χαρά το όλο πρόβλημα ήταν η σκηνική παρουσία γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, τα τελευταία χρόνια ο διαγωνισμός είναι 70% θέαμα και 30% μουσική.
      Με ένα άλλο staging, με φώτα led για παράδειγμα και όμορφη ατμόσφαιρα, χωρίς την Άρτα και τα Γιάννενα επί σκηνής (θυμάμαι το prop μας πολλοί το χαρακτήρισαν ως… προφυλακτικο) θα είχαμε πάει πολύ καλύτερα.
      Αυτό που για εμένα θα μείνει πάντα αναπάντητο ερώτημα είναι πώς από 2οι στις επιτροπές του ημιτελικού τερματίσαμε 14οι-15οι στον τελικό… Χαρακτηριστικά θυμάμαι η Σλοβενία από 10-12 που μας έδωσε στον ημιτελικό στον τελικό όχι απλά δεν ψηφίστηκε η συμμετοχή μας, αλλά κατετάγη και πολύ χαμηλά στη σλοβενική επιτροπή.
      Επιμένω ότι η Κατερίνα duska χρειάζεται να επιστρέψει αλλά με τη σωστή ομάδα για το staging. Μουσικά και φωνητικά υπηρετεί αξιοπρεπώς το είδος της πάντα με μια σύγχρονη προσέγγιση.
      ΥΓ: ελπίζω ο Leon of Athens, αν το επιχειρήσει και επιλέγει να φέρει “δικαίωση” για όλη την τότε ομάδα.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *