Βόρεια Μακεδονία: Σε αλλαγές προσανατολίζεται το MRT!

Στις 8 Ιουνίου, το Συμβούλιο Προγραμματισμού του MRT άκουσε την πρόταση της αρχηγού της αποστολής (HoD) Meri Popova για να βελτιώσει την εικόνα της  χώρας στον διαγωνισμό, τα αποτελέσματα και τις προετοιμασίες για για το μέλλον. Η έκθεση που δόθηκε από την Popova ήταν λεπτομερής, αντιμετωπίζοντας μια σειρά ζητημάτων σε συνδυασμό με  αιτιολογημένες λύσεις.


Στην έκθεσή της, η Popova υπογράμμισε ότι οι προετοιμασίες για τη Eurovision πρέπει να ξεκινήσουν από το MRT το αργότερο τον Σεπτέμβριο, το οποίο περιλαμβάνει την διαδικασία μιας μεθόδου επιλογής και την οριστικοποίηση της δομής αυτής. Σύμφωνα με την Popova, αυτό θα δώσει αρκετό χρόνο για να οργανωθεί για τον διαγωνισμό, θα επιλέξει έναν καλλιτέχνη χρησιμοποιώντας μια καθιερωμένη διαδικασία και το πιο σημαντικό, θα δώσει στους καλλιτέχνες αρκετό χρόνο για να προετοιμάσουν την υποψηφιότητά τους.

Ζήτησε επίσης τη διεύρυνση της αποστολής, η οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν «πάντα πονοκέφαλος». Η Πόποβα πιστεύει ότι η αντιπροσωπεία είναι πολύ μικρή και αλλάζει διαρκώς, καθιστώντας δύσκολη την επίτευξη συνέπειας και της απαραίτητης συνοχής και συνεργασίας. Συνέχισε δηλώνοντας ότι ο μικρός αριθμός τους κάνει τα μέλη να εργάζονται σε πολλά έργα και προγράμματα ταυτόχρονα. Συνεπώς, η αύξηση του μεγέθους της αντιπροσωπείας θα έφερνε σταθερότητα και θα μείωνε το άγχος.

Δύο συστάσεις σχετίζονταν με οικονομικούς παράγοντες που περιβάλλουν τον διαγωνισμό, οι οποίοι θα εξύψωναν άμεσα τις προτάσεις τους για τη Eurovision. Ο πρώτος ήταν να αυξηθεί  ο προϋπολογισμός του τηλεοπτικού σταθμού για τη Eurovision, ο οποίος «αποτελούσε σημαντικό εμπόδιο στις υποψηφιότητες της χώρας» εδώ και χρόνια. Η Πόποβα συνέχισε ότι ο προϋπολογισμός θα έπρεπε να σταθεροποιηθεί και να κοινοποιηθεί έως τον Σεπτέμβριο, ώστε η αντιπροσωπεία να μπορεί να προγραμματίσει ανάλογα τον Μάιο.

Συνέστησε επίσης έναν τρόπο για να καλύψει τα έξοδα για τη Eurovision, προτείνοντας στο MRT να αρχίσει να πουλά διαφημιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Ζήτησε επίσης μια ενοποιημένη στρατηγική μάρκετινγκ (τόσο για τη χώρα όσο και για την συμμετοχή/καλλιτέχνη), που θα συναγωνιστεί τις προσπάθειες προώθησης άλλων αντιπροσωπειών.

Τέλος, ζήτησε τη σύσταση επιτροπής δημοσίων σχέσεων για να περιορίσει τα σκάνδαλα που μαστίζουν τη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια και να τονώσει τον ενθουσιασμό του κοινού γύρω από τον διαγωνισμό. Υποστήριξε ότι η αντίδραση γύρω από τη βουλγαρική σημαία στο μουσικό βίντεο του Vasil και η ρίψη της σημαίας από τον Andrea φέτος είχαν βλάψει την εικόνα του κοινού για τη Eurovision.

Τα επόμενα βήματα του Συμβουλίου

Αφού εξέτασε την έκθεση, το συμβούλιο ανέθεσε στη διοίκηση του MRT να παράσχει τη δική της έκθεση σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των συστάσεων, έγγραφα που δείχνουν έσοδα που δημιουργήθηκαν από διαφημίσεις της Eurovision τα τελευταία 4 χρόνια, και ζήτησε επίσης από τον γενικό διευθυντή του MRT μια τελική απόφαση σχετικά με την πειθαρχική δράσεις για την αντιπροσωπεία του 2022. Στο τέλος της συζήτησης, η έκθεση εγκρίθηκε από το συμβούλιο ομόφωνα.

Το 2022 η Βόρεια Μακεδονία εκπροσωπήθηκε από την Andrea και το “Circles”

 

Πηγή: escunited.com

Μείνετε συντονισμένοι στο eurovisionfun.com για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *