Γαλλία: Με εθνικό τελικό στην Eurovision 2023!

H France Télévisions επιβεβαίωσε πριν από λίγο, πως η Γαλλία θα επιλέξουν το τραγούδι που θα τους εκπροσωπήσει στην Eurovision 2023 με τον ίδιο που επιλέγουν εδώ και δύο χρόνι. Με τον εθνικό τελικό τους, C’est vous qui décidez.

Σήμερα, η Γαλλική τηλεόραση ανακοίνωσε τα πλάνα της για την τηλεοπτική σεζόν 2022-2023 που περιλαμβάνει σχέδια τόσο για την Eurovision 2023 αλλά και μια ανακοίνωση πως η συμμετοχή της χώρας στην Junior Eurovision 2023 στην πόλη Γιερεβάν της Αρμενίας, θα παρουσιαστεί σε «λίγες εβδομάδες».

Το Eurovision France: C’est vous qui décidez θα παρουσιαστεί από το France 2, το κανάλι που παρουσιάζει την Eurovision στην Γαλλία. Ο εθνικός τελικός C’est vous qui décidez’ χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά το 2021 και έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα της Γαλλίας για τον 21ο αιώνα όταν η Barbara Pravi τερμάτησε δεύτερη στο Rotterdam.

Το 2023 θα είναι η τρίτη χρονιά που αυτή η διαδικασία επιλογής θα αποφασίσει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Γαλλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η Γαλλία επιλέγει την συμμετοχή της στον Διαγωνισμό μέσω εθνικού τελικού κάθε χρόνο, από το 2018, με εξαίρεση το 2020. Το 2022, ο Alvan και οι Ahez εκπροσώπησαν την Γαλλία με το τραγούδι “Fulenn”. Τερμάτησαν 24οι στον Μεγάλο Τελικό με 17 βαθμούς.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή, ωστόσο οι περσινές υποβολές για το Eurovision France: C’est Vous Qui Décidez’ 2022 άνοιξαν στα τέλη Ιουνίου του 2021. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να περιμένουμε μια πρόσκληση για τραγούδια και καλλιτέχνες σύντομα .

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Γαλλίας στην Eurovision 2023!

ΠηγήFrance Télévision

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *