Ισραήλ: Με τον συνθέτη του “Toy” η Kirel;

Παρά το ότι η Noa Kirel δεν έχει ακόμη πάρει την τελική της απόφαση για το εάν θα συμμετάσχει στην Eurovision του 2023, η ομάδα της φαίνεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον συνθέτη Doron Medalie εν όψει του ενδεχόμενου εκπροσώπησης της χώρας στον Διαγωνισμό.

Η ανακοίνωση της ΚΑΝ και οι νέες δηλώσεις της Kirel

Όπως σας έχουμε  ενημερώσει σε προηγούμενο μας άρθρο, η ΚΑΝ (Δημόσια Εταιρεία Ραδιοτηλεόρασης του Ισραήλ) είχε ανακοινώσει επισήμως ότι η superstar Noa Kirel θα εκπροσωπήσει τη χώρα. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα η εν δυνάμει εκπρόσωπος του Ισραήλ, κατέστησε σαφές ότι η απόφαση δεν είναι τελική, και “θα παρθεί αργότερα”.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στην ισραηλινή εφημερίδα Maariv, η Kirel δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να σκεφτεί μια πιθανή εκπροσώπηση της χώρας. Πρόκειται, σύμφωνα με την τραγουδίστρια, για έναν Διαγωνισμό “που βασίζεται στην πολιτική, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει μεγάλη έκθεση [στον καλλιτέχνη]”, προσθέτοντας “ο φόβος δεν [την] εμπόδισε ποτέ από το να δοκιμάζ[ει] νέα πράγματα και η ζωή είναι για να παίρνεις ρίσκα”.

Η Kirel σε συζητήσεις με τον Doron Medalie;

Σύμφωνα με τον Eran Suissa, δημοσιογράφο στην εφημερίδα Israel Hayom, η ομάδα της Kirel έκανε κρούση στο συνθέτη του τραγουδιού που χάρισε την νίκη στο Ισραήλ το 2018, Doron Medalie. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν του ζητήθηκε να αναλάβει τη σύνθεση/παραγωγή του τραγουδιού ή να έχει ενεργό ρόλο στην επιλογή του.

Υπενθυμίζεται ότι η Kirel έχει ήδη συνεργαστεί με τον Medalie, με τον τελευταίο να έχει τρεις συνολικά συμμετοχές στον Διαγωνισμό εκ μέρους του Ισραήλ (“Golden Boy”, “Made of Stars”).

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο Medalie επιθυμεί δομικές αλλαγές στην ομάδα που περιστοιχίζει τις συμμετοχές του Ισραήλ στον Διαγωνισμό, και να επενδυθούν πόροι προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι:

«Πρέπει να αφιερώσουμε τεράστιους πόρους στη Noa, και σε μια επαγγελματική ομάδα που αποτελείται από τα καλύτερα ταλέντα και επαγγελματίες που έχουμε […] Για να παραχθεί ένα τέτοιο σύστημα θα χρειαστεί μια πραγματική επανάσταση στη στάση [που τηρεί η ΚΑΝ στον Διαγωνισμό]. Δημιουργούμε την ψευδαίσθηση ότι [το τελικό αποτέλεσμα] είναι τόσο απλό, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι το πιο περίπλοκο εγχείρημα».

Σε σχέση με τη χρηματοδότηση μιας ενδεχόμενης συμμετοχής της Kirel, o ισραηλινός ιστότοπος EuroMix αναφέρει ότι υπάρχουν εντάσεις σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να απορροφήσει το κόστος. Κι αυτό επειδή μέχρι τώρα το κόστος  καλυπτόταν εξ ολοκλήρου από την KAN, χάρη στα κέρδη που προέκυπταν μέσω της διαφήμισης κατά τη διάρκεια των διαφόρων talent shows. Με την εσωτερική επιλογή, ωστόσo, αυτή η πηγή εσόδων δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Τι νομίζετε; Θα ενώσει η Kirel δυνάμεις με τον Medalie εν όψει Eurovision;

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *