Ουκρανία: Η πρώτη αντίδραση των Kalush Orchestra μετά τη βρετανική ανάληψη της Eurovision 2023!

Δυόμισι μήνες πριν χάρισαν στην εμπόλεμη Ουκρανία μία στιγμή υπερηφάνειας, κερδίζοντας τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Δυόμισι μήνες μετά, οι Kalush Orchestra συνεχίζουν την περιοδεία τους ανά τον κόσμο, εξαργυρώνοντας τη σαρωτική τους νίκη στο Τορίνο.

Οι μεγάλοι νικητές της Eurovision 2022 κλήθηκαν να σχολιάσουν την επισημοποίηση της διεξαγωγής της Eurovision 2023 σε βρετανικό έδαφος, αν και η Ουκρανία ήταν η νικήτρια του τελευταίου χρονικά διαγωνισμού.

Παρά το γεγονός πως θα ήθελαν όσο τίποτα να φιλοξενήσει η χώρα τους τον επόμενο διαγωνισμό, οι Kalush Orchestra εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για το Ηνωμένο Βασίλειο που θα διοργανώσει την επόμενη Eurovision εκ μέρους της πατρίδας τους.

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Oleh Psiuk, δήλωσε μιλώντας στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης:

Φυσικά, είμαστε πολύ λυπημένοι που ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision δεν θα διεξαχθεί στην Ουκρανία του χρόνου. Αλλά είμαστε ευγνώμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αλληλεγγύη του και για την επιθυμία του να διοργανώσουν τον διαγωνισμό υποστηρίζοντας τη χώρα μας. Ελπίζουμε η Eurovision 2023 να έχει μια ουκρανική γεύση και να γιορτάσει την όμορφη και μοναδική κουλτούρα μας. Εμείς, με τη σειρά μας, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να κερδίσει και την επόμενη χρονιά, έτσι ώστε η Eurovision 2024 να διεξαχθεί σε μια ειρηνική χώρα.

Ο επικεφαλής περιεχομένου του BBC έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι ο επόμενος διαγωνισμός θα τιμήσει την Ουκρανία. Σε ένα e-mail που εστάλη στα μέλη του προσωπικού του BBC, η Charlotte Moore είπε:

Θα συνεργαστούμε στενά με τους συναδέλφους μας απ’ τον ουκρανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό UA:PBC και θα παρουσιάσουμε την ουκρανική κουλτούρα και μουσική ως βασικό μέρος της εκδήλωσης.

Οι Kalush Orchestra κέρδισαν τη Eurovision 2022 με το τραγούδι «Stefania». Ήταν η τρίτη νίκη της Ουκρανίας στην ιστορία του διαγωνισμού.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Wiwibloggs

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *