Ελλάδα: Πανέτοιμη η ΕΡΤ για την Eurovision 2023!

Ώρα ΕΡΤ και φυσικά δεν θα μπορούσατε να μάθετε όλα όσα συμβαίνουν, μάλλον όλα όσα θα συμβούν σχετικά με την ελληνική συμμετοχή, πουθενά αλλού πέρα από το Eurovisionfun!

Φθάνουμε στον Αύγουστο τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και όπως πληροφορούμαστε στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής είναι ήδη έτοιμοι για το project Eurovision 2023. Λίγο πριν φύγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τα στελέχη της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης που ασχολούνται τα τελευταία χρόνια με την επιλογή, προετοιμασία και εν γένει με ό,τι αφορά την συμμετοχή μας στον διαγωνισμό, έχουν κάνει τον σχεδιασμό και προγραμματισμό τους, ώστε στις αρχές του Σεπτέμβρη όπως και πέρσι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Υπεύθυνη και επιβλέπουσα φυσικά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά του project Eurovision στην ΕΡΤ θα είναι η Δώρα Χειράκη, ενώ αρχηγός αποστολής της χώρας μας στον διαγωνισμό επίσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι η Σοφία Δρανίδου. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, πόσο μάλλον όταν αυτή η ομάδα πλέον έχει την και την απαραίτητη εμπειρία και γνώση για να φθάσει ένα και δύο βήματα παραπέρα. Μετά από αρκετά χρόνια υπάρχει τέτοια σταθερότητα στους ανθρώπους της ΕΡΤ που ασχολούνται με τον διαγωνισμό και αυτό είναι κάτι που όλες οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις που επιθυμούν θετικά αποτελέσματα, φροντίζουν να έχουν. Μία συγκεκριμένη ομάδα δηλαδή που είναι επιφορτισμένη με το project και που δεν αλλάζει κάθε χρονιά.

Αν και δεν γνωρίζουμε την διαδικασία που θα ακολουθήσει η ΕΡΤ για την επιλογή της συμμετοχής της στην Eurovision 2023, αναμένεται να μείνει πιστή στην φόρμουλα που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή να δώσει την δυνατότητα σε δισκογραφικές εταιρείες και εταιρείες παραγωγής να υποβάλλουν τις προτάσεις τους και μέσω αυτών με εσωτερική επιλογή. να καταλήξει στην πρόταση αυτή που θεωρεί πως θα την φέρει στην καλύτερη θέση τον Μάιο στον τελικό του διαγωνισμού.

Εξάλλου είναι πλέον αποδεκτό και από τον κάθε δύσπιστο πως η συγκεκριμένη επιτροπή της ΕΡΤ, έχει ορθώς καταλήξει στα τραγούδια και στους καλλιτέχνες που επελέγησαν τα τρία τελευταία χρόνια, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο την θριαμβευτική επιστροφή της Ελλάδας στην ελίτ των χωρών του διαγωνισμού. Άνθρωποι του χώρου που δήλωναν σκεπτικοί όσο αφορά την αντικειμενικότητα και την κρίση της επιτροπής, πλέον συμφωνούν πως η μέθοδος της επιλογής που πραγματοποιεί η ΕΡΤ, δίνει την δυνατότητα σε όλους, κρατώντας μακριά δράματα και αρνητική δημοσιότητα, ενώ έχει καταφέρει να προκαλέσει και το ενδιαφέρον καλλιτεχνών που τα προηγούμενα χρόνια δεν θα σκέφτονταν σε καμία περίπτωση να συμμετάσχουν στην Eurovision.

Όλα τα παραπάνω η ΕΡΤ αναμένει να τα κεφαλοποιήσει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό αυτή την χρονιά, αφού όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες βγαίνουν και εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στην εσωτερική επιλογή της ΕΡΤ, διεκδικώντας την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2023. Οι 43 προτάσεις που υποβλήθηκαν πέρσι θα ξεπεραστούν εύκολα αυτή την χρονιά.

Πάμε τώρα στα πρακτικά και σημαντικά. Μετά την παρουσίαση του προγράμματος της ΕΡΤ, η οποία θα λάβει χώρα στις 6 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να αναμένουμε εφόσον φυσικά δεν αλλάξει κάτι στο ενδιάμεσο, την επίσημη ανακοίνωση για την υποβολή συμμετοχών (πέρσι η σχετική ανακοίνωση έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου). Μένει να δούμε βέβαια αν θα επιμείνει η ΕΡΤ στην εσωτερική επιλογή ή θα προσπαθήσει να εμπλέξει και το κοινό με κάποιο τρόπο, αν και όπως σημειώνουμε παραπάνω το πιθανότερο είναι το πρώτο.

Ο στόχος δεν είναι άλλος από μία θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην δεκάδα. Κάτι καθόλου εύκολο και δεδομένο όπως πολλοί πιστεύουν. Εξάλλου αυτή την στιγμή μόλις τρεις χώρες έχουν δύο συνεχόμενες θέσει στο τοπ10 και μία εξ αυτών είναι και η Ελλάδα. Φυσικά μετά την φετινή όγδοη θέση ο πήχης είναι ιδιαίτερα ψηλά, αλλά η ελληνική αποστολή αισιοδοξεί πως θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους για μία ακόμη χρονιά.

Όσο αφορά τώρα τους καλλιτέχνες οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον επόμενο μουσικό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που και αυτό από μόνο του έχει την σημασία του είναι οι εξής:

  • Βασίλης Κούρτης
  • Melissa Mantzouki
  • Αντωνια Καούρη
  • Leon of Athens
  • Κατερίνα Στικούδη
  • Καλομοίρα
  •  Κλαυδία
  • Άγγελος Αρχανιωτάκης
  • Τάνια Μπρεάζου
  • Evangelia
  • Joanne κ.α.

Φυσικά το Eurovisionfun θα βρίσκεται και αυτή την χρονιά στις επάλξεις, στηρίζοντας την ελληνική συμμετοχή, την ΕΡΤ και την καλλιτεχνική μας ομάδα με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει είναι μία προσπάθεια που αξίζει!

Μείνετε συντονισμένοι εδώ, στο σπίτι της Eurovision στην Ελλάδα, για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή μας στην Eurovision 2023!

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Kostas
    Kostas says:

    Λοιπόν θα σταθώ στο « κρατώντας μακριά δράματα και αρνητική δημοσιότητα» που αναφέρεται στο άρθρο. Επειδή σας παρακολουθώ καιρό και πραγματικά έχω εντοπίσει ότι έχετε κάποιου είδους σχέση με την ΕΡΤ όποτε θα ηθελα κάπως να ξεκαθαρίσετε αυτη την φράση που γράφετε σε πολλά παρόμοια άρθρα. Επειδή δεν μπορώ να το καταλάβω και πραγματικά έχω απορία με διάθεση να μάθω τι ακριβώς εννοείτε θα ηθελα αν γίνεται να δώσει κάποιο παιδί από το σάιτ μια ξεκάθαρη και αντικειμενική απάντηση. Γιατί είστε τόσο αρνητικοί σε έναν εθνικό τελικό με τον τρόπο που θα τον έκανε η ΕΡΤ; Με μια επιλογή τραγουδιών από την επιτροπή και μετα με κάποιο ποσοστό επιτροπής και μικρότερο κοινού στον τελικό ; Όταν από την μια και πολυ σωστά γράφετε και ξαναγράφετε ότι την ΕΡΤ την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα στον διαγωνισμό και τίποτα άλλο (εμπορική επιτυχία και εσωτερική κατανάλωση) γιατί να κάτσει να ασχοληθεί με εντελώς ασήμαντα και ανούσια ξεκατινιάσματα διαφόρων στα πάνελ και σε λοιπά δημόσια βήματα; Αν την νοιάζει το αποτέλεσμα (στέκομαι σε αυτο γιατί αυτός είπατε είναι ο μόνος της στόχος και εννοείτε με βρίσκει σύμφωνο) δεν ασχοληθεί με τέτοιες μικροπρέπειες, όπως εξάλλου δεν έγινε και τίποτα με όσα είπε ο γκανος και ο good job Nicky φέτος… όλα αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση και για να ασχολούνται τα κουτσομπολίστικα μέσα για 1-2 μέρες και μετά ξεφουσκώνουν, αφού και αυτοί βλέπουν πως δρν τραβάει κοινό… μην τρελαθούμε κιόλας δεν θα τρεξουν και όλοι οι Έλληνες στην ΕΡΤ να ζητήσουν το λόγο για τι δρν πήγε ο αγαπημένος του που ψήφισε την βραδιά του τελικού στον διαγωνισμό.. πρέπει να είσαι αφελής για να μην το πιστεύεις αυτό… η Eurovision έχει το κοινό της στην Ελλάδα με κάποιους οπαδούς και ελάχιστους σκληροπυρηνικούς οπαδούς
    αλλά δεν απασχολεί ούτε καν σε σημαντικό βαθμό τον μέσο έλληνα που να τον οδηγήσει σε «διαδήλωση». Εδώ δεν διαδηλώνουν σε αλλά τραγικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που τους καίνε χρόνο, θα ξεσηκωθούν για ένα τέτοιο ζήτημα; Εντελώς παράλογο και το έχω ακούσει ουκ ολίγες φορές … πιστεύω ότι αν η ΕΡΤ σκέφτεται έτσι ειναι τουλάχιστον λυπηρό και εύχομαι πραγματικά να κατάληξει σε μια απόφαση που δεν θα επηρεαστεί από ανύπαρκτους λόγους, με επιχείρηματα που ειναι τουλάχιστον αστεία… θα ηθελα να ακούσω την γνώμη κάποιου απο το σάιτ.

    Απάντηση
  2. Kostas
    Kostas says:

    Και να συμπληρώσω αν το αποτέλεσμα είναι καλό όλοι θα την αποθεώσουν όπως έγινε φέτος με την Ισπανία…έκραζαν κάποιοι στην αρχή την Σανέλ αλλά μετά την αποθέωναν! Το αποτέλεσμα κρίνει την στάση όλων ακόμη και τον κουτσομπολίστικων μέσων…

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Σε ευχαριστούμε αγαπητέ που μας διαβάζεις κ μας παρακολουθεις. Εχουμε αναλυσει παρα πολλες φορες κ εδώ, αλλά και στο γκρουπ μας στο facebook τους λογους για τους οποιους η ΕΡΤ δεν εχει πραγματοποιησει τα τελευταια χρονια εναν εθνικο τελικο. Υπάρχει σχετικο μας αρθρο μπορεις να ψάξεις να το βρεις οπου αποκαλυπτουμε ολη την αληθεια γιατί δεν εγινε ο εθνικος τελικος κ ποιες κινησεις εκανε η ΕΡΤ περσι προκειμενου να εμπλακει το κοινο στην διαδικασια έστω με καποιο μικρό τροπο, όπως περιγραφεις κ εσυ. Για την ΕΡΤ λοιπον ειναι πολύ σημαντικοτερο να αποφευγονται τα δράματα και τα ξεκατινιασματα, να πετυχαίνει θετικα αποτελεσματα (με την διαδικασια που μεχρι στιγμης της βγαινει) κ να εχει την συμμετοχη καλλιτεχνων όπως αυτών που συμμετειχαν πέρσι κ οι οποιοι ΞΑΝΑΛΕΩ για πολλοστη φορα, στην πλειοψηφια τους δεν θα συμμετειχαν αν πραγματοποιουνταν εθνικος τελικος. Η Αμαντα δεν θα υπήρχε περσι αν η ΕΡΤ εκανε εθνικο τελικο, όπως και ο Good Job Nicky. Το ιδιο θα συμβει κ φετος για πολλους καλλιτεχνες που εχουν εκδηλωσει ενδιαφερον. Στην ζυγαρια αυτη λοιπον τα θετικα που βλεπει η ΕΡΤ ειναι πολλα περισσοτερα απο τα αρνητικα.Εν ολιγοις νομιζω σου απαντησα.

      Απάντηση
      • Kostas
        Kostas says:

        ΣΕ ευχαριστώ για την ειλικρινή απάντηση σου και τις πληροφορίες! Εξηγούνται αρκετά πετάγματα!
        Επι της ευκαιρίας να πω κάνετε εξαιρετική δουλειά! Σας ευχαριστώ και πάλι.

        Απάντηση
  3. Domna R
    Domna R says:

    Καλημέρα σας. Θα ήθελα να σας υποβάλλω ένα ερώτημα. Επειδή ενδιαφέρομαι να πάω τον Μάιο στο Ηνωμένο Βασίλειο για την Eurovision και είμαι από τους σκληροπυρηνικούς fans του θεσμού θα ήθελα να μου πείτε αν σας είναι εύκολο πως μπορώ να εξασφαλίσω εισιτήριο και να καταφερω να μπω στο στάδιο. Ευχαριστώ πάρα πολύ.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *