Επίσημο: Η Eurovision 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Ενάμιση μήνα μετά την ανακοίνωση της EBU πως ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision δεν θα πραγματοποιηθεί σε ουκρανικό έδαφος, αλλά κατά πάσα πιθανότητα σε βρετανικό, ήρθε σήμερα η επιβεβαίωση πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι εκείνο που θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2023.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της EBU, το BBC θα διοργανώσει τον διαγωνισμό εκ μέρους της ουκρανικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης, UA:PBC. Άμεσα, από την επόμενη εβδομάδα κιόλας, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Γηραιάς Αλβιώνας θα εκκινήσει τις διαδικασίες για την επιλογή της πόλης που θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Μάιο το μεγαλύτερο μουσικό πάρτι της Ευρώπης.

Παράλληλα, παρά το γεγονός πως η Ουκρανία δεν θα διοργανώσει τον επόμενο διαγωνισμό, ως η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2022 θα συμμετέχει απευθείας στον μεγάλο τελικό της 67ης έκδοσης της Eurovision, από κοινού με τις Big-5. Επίσης, προκειμένου να τιμηθεί η ουκρανική παράδοση, οι ιθύνοντες του BBC και του UA:PBC θα συνεργαστούν από κοινού για την παρουσίαση των ουκρανικών στοιχείων των τριών ζωντανών σόου.

Τέλος, στη συμφωνία ανάμεσα στις τρεις πλευρές (EBU, BBC, UA:PBC) προβλέπεται το λογότυπο της Eurovision 2023 να απεικονίζει τις ιδιαίτερες συνθήκες διεξαγωγής του επόμενου διαγωνισμού και αναμένεται να αποκαλυφθεί εν ευθέτω χρόνω.

Για την ανάληψη της διοργάνωσης από το BBC τοποθετήθηκε ο Executive Producer της EBU, Martin Österdahl:

Το BBC έχει αναλάβει τα καθήκοντα φιλοξενίας του διαγωνισμού για άλλες νικήτριες χώρες σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις. Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση, γνωρίζουμε πως ο διαγωνισμός της επόμενης χρονιάς θα επιδεικνύει τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες ενός εκ των πιο έμπειρων δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων της Ευρώπης, διασφαλίζοντας παράλληλα πως η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού, Ουκρανία, θα τιμηθεί όπως της αρμόζει καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Με τη σειρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του UA:PBC, Mykola Chernotytskyi, ανέφερε χαρακτηριστικά:

Η Eurovision 2023 δεν θα γίνει στην Ουκρανία αλλά για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Είμαστε ευγνώμονες στους συνεργάτες μας από το BBC που επέδειξαν την αλληλεγγύη τους προς το πρόσωπό μας. Είμαι βέβαιος πως θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε το ουκρανικό πνεύμα στα τρία σόου και να ενώσουμε για άλλη μια φορά ολόκληρη την Ευρώπη γύρω από τις κοινές μας αξίες της ειρήνης, της υποστήριξης, του εορτασμού της διαφορετικότητας και του ταλέντου.

Η επιλογή της πόλης

Όπως είναι αναμενόμενο, το BBC “ανάβει άμεσα τις μηχανές του”, προκειμένου μέσα στους επόμενους μήνες να καταλήξει στην πόλη που θα φιλοξενήσει τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους περισσότερες από 15 πόλεις. Αμπερντίν, Μπέλφαστ, Μπέρμιγχαμ, Μπράιτον, Μπρίστολ, Κάρντιφ, Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Μάντσεστερ, Λιντς, Λίβερπουλ, Λονδίνο, Νιούκαστλ, Νότιγχαμ, Σέφιλντ, Σουίντον και Γούλβερχαμπτον ερίζουν για τη διεξαγωγή της Eurovision 2023.

Για την ανάληψη της Eurovision 2023 μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του BBC, Tim Davie:

Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι οι συνάδελφοι και οι φίλοι μας στην Ουκρανία δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 2023. Tο να σου ζητηθεί να διοργανώσεις τον μεγαλύτερο και πιο περίπλοκο μουσικό διαγωνισμό στον κόσμο είναι μεγάλο προνόμιο. Το BBC έχει δεσμευτεί να κάνει την εκδήλωση μια πραγματική αντανάκλαση της ουκρανικής κουλτούρας παράλληλα με την προβολή της ποικιλομορφίας της βρετανικής μουσικής και δημιουργικότητας. Το BBC θα ξεκινήσει τώρα τη διαδικασία για να βρει μια πόλη υποδοχής για να συνεργαστεί μαζί μας για την υλοποίηση ενός από τα πιο συναρπαστικά γεγονότα που θα πραγματοποιηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023.

Φυσικά, δεν θα υποβάλλουν επίσημα αίτημα να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό όλες αυτές οι πόλεις και το BBC και η EBU θα περιμένουν επίσημες προτάσεις και αιτήσεις αρχής γενομένης από αυτή την εβδομάδα. Εκτός από την θέλησή τους για έναν φανταστικό Διαγωνισμό, οι πιθανές πόλεις διεξαγωγής αναμένεται να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε μια σειρά κριτηρίων.

Πέρυσι, τα κριτήρια για την πόλη υποδοχής της EBU βασίστηκαν στην παροχή ενός χώρου ικανού να φιλοξενήσει τουλάχιστον 10.000 θεατές (καθώς και ένα κέντρο τύπου), που θα πρέπει να είναι σε κοντινή απόσταση από ένα διεθνές αεροδρόμιο και με άφθονη διαμονή σε ξενοδοχείο.

Πηγή: Eurovision.tv

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε κανένα από τα νέα της Eurovision:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωστας
    Κωστας says:

    Πραγματικά υπαρχει μεγάλη αισιοδοξία για την επόμενη διοργάνωση και ολοι- (δικαιολογημενα) περιμένουμε μεγάλα πράγματα από το BBC. Από τα αλώνια στα σαλόνια θα πάμε!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *