Ισραηλ: Με την Noa Kirel στην Eurovision 2023!

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, η δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ (ΚΑΝ), ανακοίνωσε πριν από λίγο πως η Noa Kirel θα εκπροσωπήσει την χώρα στην Eurovision 2023. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τον τρόπο επιλογής του τραγουδιού, το οποίος όπως αντιλαμβάνεστε θα ανακοινωθεί αρκετά αργότερα.

Μία επιτροπή που αποτελούνταν από δέκα πρόσωπα επέλεξε την 21χρονη Noa Kirel, η οποία είναι αρκετά γνωστή στο ευρύ κοινό του Ισραήλ, αφού έχει κυκλοφορήσει αρκετά τραγούδια. Είναι επίσης η κάτοχος του βραβείου MTV, για την πιο δημοφιλής καλλιτέχνιδα του Ισραήλ από το 2017 μέχρι και το 2020!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Noa Kirel (@noakirel)


Το μικρό της όνομα ήταν Noya κατά τη γέννησή της, αλλά αφού διαγνώστηκε με μια σοβαρή ασθένεια των νεφρών όταν ήταν τριών μηνών, ένας ραβίνος πρότεινε στους γονείς της να αλλάξουν το όνομά της σε Noa , ώστε να ιαθεί και να μπορέσει να περπατήσει. Ο ραβίνος προέβλεψε επίσης ότι θα γινόταν χορεύτρια. 

Τον Μάρτιο του 2020, κατατάχθηκε στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) και υπηρέτησε σε μια στρατιωτική μπάντα . Τον Φεβρουάριο του 2022 η Kirel ολοκλήρωσε την υπηρεσία της στο IDF.

Η επιλογή της έγινε όπως είπαμε εσωτερικά από μία επιτροπή της ισραηλινής δημόσιας τηλεόρασης. Αρχικά τα μέλη της επιτροπής πρότειναν δύο καλλιτέχνες, από τους 78 συνολικά που είχαν υπόψιν τους. Μεταξύ αυτής της μικρότερης λίστας των 20 ερμηνευτών έγινε η τελική επιλογή της Noa Kirel.

Η Noa ανήκει στο δυναμικό της Atlantic Records και έχει κυκλοφορήσει τρία single, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει και σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.

Επισήμως λοιπόν έχουμε τον πρώτο καλλιτέχνη για την Eurovision 2023, αν και είναι ακόμη Ιούλιος!

Φέτος το Ισραήλ εκπροσώπησε ο Michael Ben-David, κερδίζοντας πρώτα το Χ Factor. Το Ισραήλ για πρώτη φορά μετά το 2015, δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Παρακάτω το τραγούδι που ερμήνευσε η Noa κατά την διάρκεια των Miss Universe 2021:

Πως κρίνετε την επιλογή της Noa; Θα καταφέρει να φέρει το Ισραήλ και πάλι στον τελικό του διαγωνισμού;

Πηγή: KAN
3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Καταρχάς ευτυχώς το Ισραήλ ξέφυγε από την κακή κατά εμέ μέθοδο του rising star. Ουσιαστικά εκτός απ’τη νίκη τους,αυτή η διαδικασία τους έφερνε πάντα στην δεξιά πλευρά του πίνακα με αποκορύφωμα τον φετινό αποκλεισμό…
    Η επιλογή της noa μου αρέσει αρκετά. Από όσο καταλαβαίνω έχει εμπειρία και είναι αρκετά γνωστή στη χώρα της. Τα τραγούδια της ακούγονται σύγχρονα κι πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί ένα πολύ δυνατό κομμάτι (αν δεν έχει ήδη βρεθεί). Καλή επιτυχία!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *