Κύπρος: Οι προτάσεις μας για την Eurovision 2023!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Eurovisionfun σας παρουσιάζει τις προτάσεις του τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο, στην επερχόμενη Eurovision. Μετά την Ελλάδα, ήρθε και η σειρά της Κύπρου.

Είναι 12 και είναι όλοι τους πολύ ταλαντούχοι, με υπέροχες φωνές και μουσικό εκτόπισμα αρκετό, ώστε να σταθούν επάξια στην απαιτητική σκηνή της Eurovision, σηκώνοντας με επιτυχία τα κυπριακά χρώματα.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αναμειχθεί στο παρελθόν με τον μουσικό διαγωνισμό, αλλά έχουν και μεγάλη εμπειρία σε σκηνές εντός και εκτός Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και πολλές επιτυχημένες συνεργασίες. Πολλούς τους γνωρίσαμε και μέσα από Talent Shows, όπου έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Άλλοι από αυτούς δραστηροποιούνται στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ άλλοι στο εξωτερικό. Και οι δώδεκα κατάγονται από το νησί της Αφροδίτης και είναι νέα και φρέσκα πρόσωπα, έτοιμα να φέρουν ένα δυνατό αποτέλεσμα της Κύπρου στον διαγωνισμό.

Νο1 – Charis Savva

Την πρωτογνωρίσαμε το 2008 όταν εκπροσώπησε την Κύπρο στο Διαγωνισμό τραγουδιού της Junior Eurovision, μαζί με την Έλενα Μαννούρη, όπου με το τραγούδι «Γιούπι Για» έφεραν το νησί της Αφροδίτης στη 10η θέση. Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2015, μαζί με το Νέαρχο Ευαγγέλου, διεκδίκησαν την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Eurovision, με το τραγούδι «Δειλά δεν Αγαπώ» χωρίς να πάρουν το εισιτήριο για την Αυστρία.

Ο λόγος για την 24χρόνη Charis Savva, η οποία έχει παραδεχτεί πως το    κεφάλαιο της Eurovision είναι ανοιχτό για εκείνη.

Παρακάτω ακούστε μερικά δείγματα από τη δισκογραφία της:

Νο2 – Παναγιώτης Κουφογιάννης

Ο Παναγιώτης Κουφογιάννης κατάγεται από τη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Berklee στη Βοστώνη, όπου σπούδασε  με υποτροφία. Συμμετείχε σε παραστάσεις, μιούζικαλ και φιλανθρωπικές συναυλίες, ενώ μετά το τέλος των σπουδών του ξεκίνησε να διδάσκει τραγούδι στη σχολή «Potenzia» στη Λευκωσία, από όπου και αποφοίτησε με άριστα, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της Κατερίνας Α. Χριστοφίδου.

Το 2015 διεκδίκησε την εκπροσώπηση της Κύπρου στην Eurovision 2015, με το τραγούδι, “Without Your Love”. Αν και ήρθε πρώτος στην ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού, δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την Βιέννη. Το 2017, συμμετείχε στο ελληνικό The X-Factor και κέρδισε την πρώτη θέση, με μέντορα τον Γιώργο Μαζωνάκη.

Παρακάτω ακούστε μερικά δείγματα από τη δισκογραφία του:

Νο3 – Δέσποινα Σάββα

Για την 17χρονη ομογενή μας, που κατάφερε να φθάσει μέχρι τους 20 του The Voice της Αυστραλίας, σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο μας άρθρο. Η ταλαντούχα Δέσποινα Σάββα λίγο μετά την έξοδο της από το talent show κοινοποίησε σε insta story το άρθρο μας, ζητώντας από τους θαυμαστές της να απαντήσουν με ποια χώρα θα ήθελαν να την δουν να εκπροσωπεί στο διαγωνισμό της Eurovision, Ελλάδα ή Κύπρο;

Η νεαρή τραγουδίστρια που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, έχει κυπριακή καταγωγή. Επέλεξε για την πρώτη της εμφάνιση το «I Don’t Wanna Be You Anymore» της Billie Eilish, που κατά δήλωσή της είναι και το πρότυπό της. Με την εμφάνιση της, κατάφερε να γυρίσει τις καρέκλες και των τεσσάρων κριτών του show ( Boy George, Delta Goodrem, Kelly Rowland και Guy Sebastian), οι οποίοι έδωσαν σκληρή μάχη για το ποιος θα την αποκτήσει στην ομάδα του.

Παρακάτω δείτε μερικά δείγματα από τις εμφανίσεις της:

Νο4 – Λούης Γεωργίου

Ο Λούης Γεωργίου κατάγεται από την Κύπρο. Τον γνωρίσαμε to 2008,  μέσα από το πρώτο The X-Factor, όπου κατέκτησε την όγδοη θέση.

Έχει κάνει επιτυχημένα δισκογραφικά βήματα και live εμφανίσεις, όπως για παράδειγμα στο tour της Ελένης Φουρέιρα αλλά και του Κωνσταντίνου Αργύρου.

Παρακάτω ακούστε μερικά δείγματα από τη δισκογραφία του:

Νο5 – Cynthia Verazie

Η 21χρονη Cynthia γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο, όπου φοίτησε σε καθολικό σχολείο. Ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία 5 ετών, ενώ σε ηλικία 6 ετών, άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα τραγουδιού.

To 2016 πήρε μέρος στο διαγωνισμό ταλέντων Rising Star στην Ελλάδα, όπου έφτασε μέχρι τον Ημιτελικό, με δασκάλα τη Δέσποινα Βανδή.

Το 2018, μετακόμισε στη Νορβηγία όπου έλαβε μέρος στο νορβηγικό idol. Το 2021 συμμετείχε στο The Voice of Norway, όπου έφτασε μέχρι τα Live.

Παρακάτω δείτε μερικά δείγματα από τις εμφανίσεις της:

Νο6 – Ανδρέας Μηλιώτης

Ο 29χρονος Ανδρέας Μηλιώτης, με καταγωγή από την Κύπρο, συμμετείχε στην τελευταία σεζόν του μουσικού διαγωνισμού The Voice.

Ο νεαρός τραγουδιστής δεν είχε ποτέ του τραγουδήσει μπροστά σε κόσμο και το έκανε για πρώτη φορά στις οντισιόν του The Voice. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, με τον 28χρονο να ερμηνεύει εντυπωσιακά το κλασικό τραγούδι του Prince, Purple Rain.

Με μέντορα τον Σάκη Ρουβά, έφτασε μέχρι τον τελικό και τη δεύτερη θέση, ενώ έχει δηλώσει πως η Eurovision είναι όνειρο ζωής του.

Παρακάτω δείτε μερικά δείγματα από τις εμφανίσεις του:

Νο7 – Ήβη Αδάμου

Την γνωρίσαμε το 2009 μέσα από το μουσικό show The X-Factor όπου τερμάτισε στην 6η θέση. Από τότε η καριέρα της εκτοξεύτηκε και θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους διαγωνιζομένους σε talent show στη χώρα μας.

Το 2012, εκπροσώπησε την Κύπρο στη Eurovision, με το τραγούδι “La La Love”, κατακτώντας την 16η θέση. Αγαπητή ιδιαίτερα στους φανς του Διαγωνισμού, με το τραγούδι να σημειώνει επιτυχία ακόμη και σήμερα.

Έχει στο ενεργητικό της πολλά πετυχημένα τραγούδια, συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας σε Ελλάδα και Κύπρο, συμμετοχές σε μιούζικαλ, εμφανίσεις και συναυλίες ακόμη και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια, έχει δεχτεί πρόταση από το ΡΙΚ να εκπροσωπήσει ξανά την Κύπρο στην Eurovision αλλά αρνήθηκε. Τέλος, η Ήβη Αδάμου δηλώνει πλέον θετική να ξαναβρεθεί στην σκηνή του Διαγωνισμού.

Παρακάτω ακούστε μερικά δείγματα από τη δισκογραφία της:

Νο8 – Νέαρχος Ευαγγέλου

Ο Νέαρχος έγινε γνωστός στους fans της Eurovision από τη συμμετοχή του στον εθνικό τελικό της Κύπρου το 2015. Μαζί με τη Χάρις Σάββα, με ένα δικό του τραγούδι το Δειλά Δεν Αγαπώ, φθάνουν μέχρι τα έξι καλύτερα τραγούδια κερδίζοντας την αγάπη του κοινού, αλλά και την εκτίμηση της κριτικής επιτροπής.

Το 2018 συμμετείχε στο The Voice of Greece γυρνώντας  εύκολα τις καρέκλες και των τεσσάρων coaches. Εκεί κατάφερε με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό του show. Ο Νέαρχος που ζει πλέον μόνιμα στην Αθήνα, αφού ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάνει τα πρώτα του βήματα στα μουσικά πράγματα της χώρας, πραγματοποιώντας πολλές ζωντανές εμφανίσεις.

Πριν τρία χρόνια, κυκλοφόρησε το πρώτο του single, γραμμένο από το ίδιο με τον τίτλο «Θα Τ’ Αντέξω», ενώ έχει κυκλοφορήσει ακόμα τρία single.

Παρακάτω ακούστε μερικά δείγματα από τη δισκογραφία του:

Νο9 – Christiana Loizu

Η Χριστιάνα Λοΐζου γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1990 στη Λάρνακα. Εργάστηκε στο National Opera and Ballet της Βουλγαρίας και το 2015 προσπάθησε ανεπιτυχώς να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με  το τραγούδι “Sailing Ships, Pirates and Dragons”, μαζί με την Μαριάννα Μοσκοφιάν.

Το 2015 και ενώ ζούσε τότε στο Λιντς, δοκίμασε τις δυνάμεις της στο The X-Factor Βουλγαρίας (4η σεζόν) καταφέρνοντας μάλιστα να κερδίσει την πρώτη θέση.

Το όνομα της έχει εμπλακεί με την Eurovision, για να εκπροσωπήσει την Βουλγαρία το 2016 αλλά και την Κύπρο.

Παρακάτω ακούστε μερικά δείγματα από τη δισκογραφία της:

Νο10 – Νικόλας Μεταξάς

Ο Νικόλας Μεταξάς κατάγεται από την Κύπρο. Μας συστήθηκε για πρώτη φορά μέσα από το μουσικό talent show της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, The X-Factor, όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Το 2008, συμμετείχε στον εθνικό τελικό της Κύπρου για το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, τερματίζοντας τέσσερις βαθμούς πίσω από την τελικά νικήτρια Ευδοκία Καδή.

Το 2009, ήταν ο συνθέτης συνθέτης της κυπριακής συμμετοχής στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2009, στη Μόσχα της Ρωσίας, με ερμηνεύτρια την μικρότερη αδερφή του Χριστίνα Μεταξά.

Ο ίδιος έχει κάνει συνεργασίες με μεγάλους παραγωγούς στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, αλλά και στο Λονδίνο.

Τα τελευταία τρία χρόνια διαμένει μόνιμα στις Πλάτρες, όπου έχει δημιουργήσει και το στούντιο του και από εκεί στέλνει τη μουσική του σε όλο τον κόσμο.

Παρακάτω ακούστε μερικά δείγματα από τη δισκογραφία του:

Νο11 – Nicole

Η Νικόλ Παραριστοδήμου είναι 31 ετών. Κατάγεται από την Πάφο. Δεν είναι άγνωστη στο κυπριακό κοινό, αφού συμμετείχε σε πολλούς διαγωνισμούς στο παρελθόν, με αρκετές διακρίσεις.

To 2009, ο Αγγλοκύπριος συνθέτης Mike Connaris που είχε χαρίσει στο παρελθόν την πέμπτη θέση στην Κύπρο, επέλεξε τη Νικόλ για να ερμηνεύσει το τραγούδι του «Like a woman» στα προκριματικά του ΡΙΚ για την Κυπριακή συμμετοχή στη Eurovision του 2010. Αν και φαβορί, περιορίστηκε στην 6η θέση, με τη νεαρή τραγουδίστρια όμως να κλέβει τις εντυπώσεις με τις φωνητικές της ικανότητες.

To 2010 συμμετείχε στο Greek Idol, όπου κατέκτησε την δεύτερη θέση, ενώ πριν λίγα χρόνια διαγωνίστηκε και στις Blind Audition του The Voice of Australia.

Παρακάτω ακούστε μερικά δείγματα από τη δισκογραφία της:

Νο12 – Κυριάκος Γεωργίου

Ο Κυριάκος Γεωργίου είναι 25 ετών και κατάγεται από την Κύπρο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο από Ελληνοκύπριους, γονείς με Ιταλικές ρίζες. Τα τελευταία χρονιά ζει μόνιμα στην Ελλάδα.

Από πολύ μικρή ηλικία δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής και του θεάματος, ενώ από τα 12 του χρόνια συμμετέχει σε διάφορα musicals του Λονδίνου, όπως τα “High School Musical”, “We will rock”, “ Midsummer night’s dream” και “Pinocchio”.

Το 2012 αποφασίζει να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα και να κάνει τα πρώτα του βήματα στην ελληνική δισκογραφία.

Έχει συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες της χωράς όπως ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Άντζελα Δημητρίου, ο Νίνο, η Έλενα Παπαρίζου, η Κωνσταντίνα, ο Στέλιος Διονυσίου ο Γιώργο Παπαδόπουλος.

Το 2015 συμμετείχε στα προκριματικά του Eurovision Song Project με το τραγούδι “Shake Dat“, χωρίς να καταφέρει να κερδίσει την εκπροσώπηση της Κύπρου στην Eurovision.

Ο ίδιος είναι αρκετά αναγνωρίσιμος στο Ισραήλ αλλά και στα Βαλκάνια, καθώς έχει κυκλοφορήσει επιτυχίες με τα πιο χοτ ονόματα των χωρών αυτών.

Παρακάτω ακούστε μερικά δείγματα από τη δισκογραφία του:

Θα θέλατε να εκπροσωπήσει κάποιος από τους παραπάνω καλλιτέχνες την Κύπρο στην Eurovision 2023; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια.

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αρκετά ενδιαφέρουσες προτάσεις!
    Με βάση όμως το ότι ξανά θα επιλέξει η panik πιστεύω ότι από αυτά τα ονόματα η Χάρις Σάββα συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες…
    Με Ζοζεφιν, Μπρεαζου και Αδάμου (πάντα λόγω panik) να ακολουθούν.
    Αν το ΡΙΚ ακολουθούσε τη μέθοδο της ΕΡΤ καλώντας ανοιχτά δισκογραφικές και μεμονωμένα καλλιτέχνες να καταθέσουν προτάσεις, τότε ενδεχομένως να είχαμε αλλα δεδομένα και επομένως άλλα ονόματα που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ρεαλιστικα την εκπροσώπηση της Κύπρου.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *