Eurovision 2023: Το Σέφιλντ και το Μπρίστολ διεκδικούν την διοργάνωση, το Νότιγχαμ το σκέφτεται!

Δύο ακόμη πόλεις προστίθενται στην λίστα όσων επιβεβαιώνουν πως θα καταθέσουν πρόταση για την διεκδίκηση της φιλοξενίας της Eurovision 2023. To Σέφιλτν και το Μπρίστολ ετοιμάζουν τις υποψηφιότητες τους, ενώ η πόλη του Νότιγχαμ το σκέφτεται.

Σέφιλντ

Μια δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το δημοτικό συμβούλιο επιβεβαιώνει ότι η πρόταση του Σέφιλντ για την Eurovision 2023 είναι το Utilita Sheffield Arena ως χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού. Το Utilita Sheffield Arena (γνωστό και ως Sheffield Arena), έχει χωρητικότητα 13.600 ατόμων και χρησιμοποιείται για συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις από τότε που άνοιξε το 1991.

Το Σέφιλντ στέκεται αλληλέγγυα με την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τους οποίους έχουμε από καιρό συνδεθεί στην αδελφοποιημένη πόλη μας, Ντόνετσκ.

Ως η πρώτη χαρακτηρισμένη πόλη ως καταφύγιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσπαθούμε να προσφέρουμε την πόλη μας όχι μόνο ως τόπο καταφυγίου, αλλά ως ένα μέρος για να γιορτάσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη που συμβολίζει η Eurovision.

Το Σέφιλντ στέκεται αλληλέγγυα με τον λαό της Ουκρανίας – υποβάλλουμε τους εαυτούς μας να διοργανώσουμε τη Eurovision 2023 για να κάνουμε περήφανο τον λαό της.

Μπρίστολ

Κατά τη διάρκεια του pride στο Μπρίστολ στα μέσα Ιουλίου, ο δήμαρχος της πόλης Marvin Rees είχε ανακοινώσει την πρόθεση του η πόλη να διεκδικήσει την διοργάνωση της Eurovision 2023. Τώρα και μετά την επισημοποίηση του γεγονότος πως ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί τον επόμενο Μάιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Marvin Rees επανέλαβε την δήλωση του στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας πως το Μπρίστολ ετοιμάζει  την πρόταση του.

Η πόλη σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το YTL Arena, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή ως χώρο εκδηλώσεων. Η αρένα σχεδιάζεται να μπορεί να έχει 17.000 θέσεις χρησιμοποιώντας τον μεγάλο χώρο που χρησιμοποιήθηκε κάποτε για να κατασκευαστεί το μεγαλύτερο αεροσκάφος που κατασκευάστηκε ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Νότιγχαμ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Νότιγχαμ ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο υποβολής επίσημης πρότασης για τη διοργάνωση της Eurovision το 2023 αφού πρώτα δουν τα επίσημα κριτήρια του BBC για την υποβολή των υποψηφιοτήτων.

Ένας εκπρόσωπος εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου του Νότιγχαμ δήλωσε: “Το Νότιγχαμ έχει εξαιρετικά διαπιστευτήρια για να φιλοξενήσει ένα διάσημο και διεθνώς δημοφιλές σόου όπως ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision. Αναμένουμε με ανυπομονησία τη δημοσίευση των λεπτομερών κριτηρίων και της διαδικασίας υποβολής προσφορών για να εξετάσουμε στη συνέχεια εάν θα μπορέσουμε να υποβάλουμε επίσημη αίτηση για να γίνουμε η πόλη υποδοχής”.

H Katrina στηρίζει Μάντσεστερ

Όσο η μία βρετανική πόλη μετά την άλλη ανακοινώνει την πρόθεσή της να διεκδικήσει την φιλοξενία της Eurovision 2023, η Katrina Leskanich η τελευταία νικήτρια του Ηνωμένου Βασιλείου στον διαγωνισμό της Eurovision 1997, δηλώνει πως στηρίζει την υποψηφιότητα του Μάντσεστερ.

Μιλώντας λίγο μετά την ανακοίνωση της EBU για την ανάληψη της επόμενης διοργάνωσης από το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε:

[Υπάρχουν] μερικές μόνο πόλεις που διεκδικούν να φιλοξενήσουν και νομίζω ότι το Μάντσεστερ είναι μία από αυτές. Θα ήταν στην κορυφή της λίστας μου καθώς πληροί όλα τα κριτήρια.

Ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης Bev Craig, επιβεβαίωση πως το Μάντσεστερ θα υποβάλει την πρότασή του για την Eurovision 2023, δεσμευόμενος παράλληλα πως θα είναι “Μια Eurovision που θα θυμάστε”!

Οι ακόλουθες πόλεις επιβεβαίωσαν ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τις προτάσεις τους:

  • Αμπερντίν
  • Γλασκώβη
  • Λίβερπουλ
  • Μέντσεστερ
  • Μπρίστολ
  • Σέφιλντ

Ενώ οι ακόλουθες πόλεις έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να υποβάλουν προσφορά:

  • Μπέλφαστ
  • Μπέρμιγχαμ
  • Μπράιτον
  • Κάρντιφ
  • Λιντς
  • Λονδίνο
  • Νιούκαστλ
  • Νότιγχαμ
  • Σάντερλαντ
  • Γουλβερχάμπτον

Ο διαγωνισμός του 2023 θα είναι ο πρώτος διαγωνισμός από το 1979 στον οποίο η νικήτρια χώρα δεν μπόρεσε να φιλοξενήσει τον ακόλουθο διαγωνισμό. Είναι η έκτη περίπτωση συνολικά που η χώρα που κέρδισε δεν μπόρεσε να φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός του 2023 θα επεκτείνει επίσης το ρεκόρ του Ηνωμένου Βασιλείου, που θα έχει φιλοξενήσει τη Eurovision συνολικά εννέα φορές.

Οι Kalush Orchestra κέρδισαν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 με το τραγούδι «Stefania». Ήταν η τρίτη νίκη της Ουκρανίας στην ιστορία του διαγωνισμού

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *