Eurovision 2023: Η Γλασκώβη καταθέτει επίσημα υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει το διαγωνισμό!

Η πόλη της Γλασκώβης μπήκε επίσημα στην κούρσα για τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision το 2023, μετά την χθεσινή ανακοίνωση της EBU πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση.

Μετά τη σχετική ανακοίνωση της EBU ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα φιλοξενήσει τον επερχόμενο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, η πόλη της Γλασκώβης επιβεβαίωσε ότι υποβάλλει επίσημα υποψηφιότητα για τη διοργάνωση της Eurovision 2023. Αυτή τη στιγμή η Γλασκώβη είναι η δημοφιλέστερη επιλογή των στοιχηματικών εταιρειών στον αγώνα να είναι η διοργανώτρια πόλη του μουσικού διαγωνισμού.

Η επίσημη επιβεβαίωση της υποψηφιότητας της Γλασκώβης δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς από την ανακοίνωση της EBU ότι ο διαγωνισμός του 2023 δεν θα πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης της Γλασκώβης υποστήριξε πλήρως την ιδέα της διοργάνωσης της εκδήλωσης, όπως αντίστοιχα ιδιαίτερη θετική ήταν και η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon. 

Σήμερα το συμβούλιο δήλωσε ότι η Γλασκώβη πληροί όλες τις τεχνικές απαιτήσεις που απαιτούνται για τη φιλοξενία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και ότι η φιλοξενία της εκδήλωσης θα μπορούσε να αποφέρει περισσότερα από 20 εκατομμύρια λίρες στην τοπική οικονομία.

Από τότε που έγινε η πιθανότητα να φιλοξενήσει το Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό της Ουκρανίας, εργαζόμαστε σκληρά για την υποψηφιότητά μας. Γνωρίζουμε ότι πληρούμε όλες τις τεχνικές απαιτήσεις και γνωρίζουμε ότι οι Γλασβήγοι θέλουν απεγνωσμένα να υποδεχθούν τον κόσμο με ανοιχτές αγκάλες. Ο χρόνος είναι πλέον πολύ λίγος για τη διοργάνωση του διαγωνισμού και, έχοντας πρόσφατα φιλοξενήσει το COP, γνωρίζουμε ότι η Γλασκώβη είναι μία πολύ ασφαλής πόλη.

Δημοτικό Συμβούλιο της Γλασκώβης

Η πρόταση της πόλης προβλέπει το OVO Hydro ως χώρο διεξαγωγής στον ποταμό Clyde. Το OVO Hydro έχει χωρητικότητα έως και 14.500 όρθιους θεατές και άνοιξε στο κοινό το 2013. Το OVO Hydro χρησιμοποιήθηκε επίσης στα γυρίσματα της ταινίας της Eurovision, Eurovision The Story of Fire Saga , όπου έλαβε χώρα ένας φανταστικός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision στο Εδιμβούργο.

Η Γλασκώβη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας η τέταρτη μεγαλύτερη στο Ηνωμένο Βασίλειο με πληθυσμό πάνω από 635.000 άτομα. Η πόλη ήταν σημαντικός εμπορικός κόμβος κατά τη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης και τώρα έχει γίνει πολιτιστικός κόμβος. Η πόλη έχει φιλοξενήσει εκδηλώσεις όπως η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή του 2021, οι Αγώνες της Κοινοπολιτείας του 2014 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2018.

Αν τελικά επιλεγεί η υποψηφιότητα της Γλασκώβης, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ένα Eurovision event θα πραγματοποιηθεί στην πόλη, μετά το 2008 όταν και πραγματοποιήθηκε εκεί ο διαγωνισμός Eurovision Dance Contest, που πλέον έχει καταργηθεί.

Εκτός από το δημοτικό συμβούλιο, η πρώτη υπουργός Nicola Sturgeon δήλωσε επίσης την υποστήριξή της για την υποψηφιότητα της πόλης. Η Γλασκώβη δεν είναι επί του παρόντος η μόνη πόλη της Σκωτίας που θέλει να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό και ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σκωτίας δήλωσε: «Αποτελεί ευθύνη των τοπικών αρχών σε όλη τη χώρα να υποβάλουν πρόταση, κάτι που είναι φυσικά μεγάλη τιμή για κάθε πόλη. Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα σχέδια».   Υπονοώντας ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας δεν θα ηγηθεί μιας εθνικής υποψηφιότητας, αλλά θα αφήσει στις τοπικές αρχές να υποβάλουν τις προτάσεις τους στην EBU και στο BBC.

Οι ακόλουθες πόλεις επιβεβαίωσαν ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τις προτάσεις τους:

  • Αμπερντίν
  • Γλασκώβη
  • Λίβερπουλ

Ενώ οι ακόλουθες πόλεις έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να υποβάλουν προσφορά:

  • Μπέλφαστ
  • Μπέρμιγχαμ
  • Μπράιτον
  • Μπρίστολ
  • Κάρντιφ
  • Λιντς
  • Λονδίνο
  • Μάντσεστερ
  • Νιούκαστλ
  • Σέφιλντ
  • Σάντερλαντ
  • Γουλβερχάμπτον

Ο διαγωνισμός του 2023 θα είναι ο πρώτος διαγωνισμός από το 1979 στον οποίο η νικήτρια χώρα δεν μπόρεσε να φιλοξενήσει τον ακόλουθο διαγωνισμό. Είναι η έκτη περίπτωση συνολικά που η χώρα που κέρδισε δεν μπόρεσε να φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός του 2023 θα επεκτείνει επίσης το ρεκόρ του Ηνωμένου Βασιλείου, που θα έχει φιλοξενήσει τη Eurovision συνολικά εννέα φορές.

Οι Kalush Orchestra κέρδισαν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 με το τραγούδι «Stefania». Ήταν η τρίτη νίκη της Ουκρανίας στην ιστορία του διαγωνισμού.

https://www.youtube.com/watch?v=F1fl60ypdLs

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Scotsman, Eurovoix

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *