Γερμανία: Δεν θα συμμετάσχει στην Junior Eurovision 2022!

Πέρασε ασυνήθιστα πολύς καιρός και η Γερμανική επιτροπή για τον Διαγωνισμό Παιδικού Τραγουδιού Junior Eurovision 2022 στο Ερεβάν, παρέμεινε ήσυχη. Όταν η οργανωτική επιτροπή ρωτήθηκε τελευταία φορά τον Ιούνιο, ήταν ακόμη ασαφές εάν η Γερμανία θα συμμετείχε στην Junior Eurovision φέτος. Πλέον η απόφαση έχει ληφθεί. Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να μην λάβουν μέρος φέτος στην Junior Eurovision και έτσι η Γερμανία θα πρέπει να περιμένει άλλη μια χρονιά για την τρίτη της συμμετοχή στον παιδικό διαγωνισμό (συμμετείχε πρώτη φορά το 2020 και μετά το 2021).

Η δήλωση των υπέυθυνων καναλιών για την συμμετοχη της Γερμανίας, NDR και KiKA, είναι η παρακάτω

“Τα τελευταία δύο χρόνια, το NDR και το KiKA συμμετείχαν στην Junior Eurovision με μεγάλη αφοσίωση και ενθουσιασμό, παρά τις πολλές αντιξοότητες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Φέτος θέλουμε να κάνουμε ένα δημιουργικό διάλειμμα σε συνεννόηση με το KiKA. Tην απόφασή μας αυτή επηρέασε και το γεγονός ότι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει μερικές ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για την Αρμενία. Το επόμενο έτος θέλουμε να λάβουμε μέρος ξανά στην Junior Eurovision. Ως συνήθως, ο διαγωνισμός θα μεταδοθεί απευθείας από το Ερεβάν στο KiKA για όλους τους θαυμαστές.”

Μετά από δύο συμμετοχές στην Junior Eurovision με τη Susan (JESC 2020) και την Pauline (JESC 2021), η NDR και η KiKA αποφάσισαν να μην λάβουν μέρος στον διαγωνισμό του 2022. Η διατύπωση «δημιουργικό διάλειμμα» υποδηλώνει ότι η επόμενη γερμανική συμμετοχή στην Junior Eurovision θα είναι διαφορετική από τις δύο τελευταίες. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει, για παράδειγμα, ότι θα αναθεωρηθεί η διαδικασία επιλογής για τη γερμανική συμμετοχή και το γερμανικό τραγούδι. Υπήρχαν εικασίες εδώ και καιρό να επαναληφθεί η επιτυχημένη διαδικασία επιλογής του KiKA “Dein Song“, ένας τέτοιος σχεδιασμός όμως χρειάζεται κάποιο χρόνο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το γεγονός ότι η Γερμανία θέλει να επιστρέψει στον Διαγωνισμό το επόμενο έτος, δηλαδή το 2023, φαίνεται να είναι σωστά σχεδιασμένο.

Η Γερμανία συμμετείχε το 2021 με το τραγούδι “Imagine Us” από την Pauline:

Επιπλέον, η γερμανική αποστολή αναφέρθηκε και στην κατάσταση ασφαλείας στη διοργανώτρια χώρα, την Αρμενία, κατά την ακύρωση της συμμετοχής της. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, όταν ταξιδεύετε στη χώρα πρέπει να τηρείτε τα ακόλουθα:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια προειδοποίηση κατά των ταξιδιών σε ολόκληρη τη συνοριακή περιοχή με το Αζερμπαϊτζάν και την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Υπάρχουν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα στην Αρμενία, ειδικά στο Ερεβάν. Αποφύγετε τις διαδηλώσεις και τα μεγάλα πλήθη ανθρώπων σε μια ευρεία περιοχή».
Από αυτή την άποψη, η απόφαση είναι ίσως κατανοητή (ειδικά σε παιδικό διαγωνισμό), αν και αυτός ο λόγος έπαιξε μάλλον δευτερεύοντα ρόλο και το «δημιουργικό διάλειμμα» ήταν πιο καθοριστικό για την απόφαση αυτή.
Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Junior Eurovision 2022!
Πηγή: esc-kompact.de
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *