Ισλανδία: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για το Söngvakeppnin 2023!

Ο Ισλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RUV, σε ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε προ ολίγου τη συμμετοχή της Ισλανδίας στην Eurovision 2023 που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η επιλογή της συμμετοχής θα γίνει μέσω του καθιερωμένου και δημοφιλή εθνικού τελικού στο νησί του πάγου και της φωτιάς, Söngvakeppnin.

Η υποβολή συμμετοχών για το Söngvakeppnin 2023 έχει ήδη ξεκινήσει και θα είναι δυνατή ως τις 4 Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τη συμμετοχή τους μέσω του songvakeppnin.is. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει συμμετοχή, ενώ το κανάλι θα προσεγγίσει και καταξιωμένους συνθέτες.

Δέκα τραγούδια θα επιλεγούν από μια επιτροπή ειδικών για να διαγωνιστούν στους δύο ημιτελικούς. Στον κάθε ημιτελικό θα προκριθούν δύο από τα πέντε διαγωνιζόμενα τραγούδια, ενώ η κριτική επιτροπή μπορεί να επιλέξει ακόμα μία συμμετοχή για να συμμετέχει στον Τελικό ως “wildcard”. Στον Τελικό, η κριτική επιτροπή (50%) και το τηλεοπτικό κοινό (50%) θα καθορίσουν ποιες δύο συμμετοχές θα προκριθούν στο Superfinal, όπου ο μεγάλος νικητής θα αναδειχθεί αποκλειστικά μέσω τηλεψηφοφορίας.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Φεβρουαρίου και ο Τελικός το Σάββατο 4 Μαρτίου. Τα δέκα υποψήφια τραγούδια θα αποκαλυφθούν τον Ιανουάριο.

Η Ισλανδία εκπροσωπήθηκε στη Eurovision 2022 από τις Systur και το τραγούδι «Með hækkandi sól», που κατέκτησαν της 23η θέση με 20 βαθμούς.

Πηγή : Ruv.is

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *