Λίχτενσταϊν: Το κανάλι 1 FL TV αποκλείει την αίτηση για ένταξη στην EBU!

To 1 FL TV, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Λίχτενσταϊν, επιβεβαίωσε πως δεν στοχεύει πλέον στο να υποβάλει αίτηση μέλους στην Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση.

Η Διευθύνων Σύμβουλος του καναλιού του Λίχτενσταϊν, Sandra Wolfdt, δήλωσε πως δεν στοχεύουν πλέον το κανάλι τους να γίνει μέλος της EBU. Συγκεκριμένα η Sandra Wolfdt είπε:

«Δεν έχουμε πλέον αυτόν τον στόχο, στοχεύουμε κυρίως στο να ενημερώνουμε μέσα στο Λίχτενσταϊν και για το Λίχτενσταϊν.»

Το Λίχτενσταϊν, μαζί με το Βατικανό και το Κόσοβο, παραμένουν οι μόνες αναγνωρισμένες χώρες μέσα στην Ευρώπη που δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η χώρα προσπάθησε να συμμετάσχει το 1976 με το τραγούδι “Little Cowboy” από την Biggi Bachman, ωστόσο δεν τους επιτράπηκε συμμετοχή λόγω έλλειψης δημόσιας τηλεόρασης.

Από όταν δημιουργήθηκε το 1FLTV το 2008, η Eurovision ήταν ένας μακροχρόνιος στόχος του καναλιού. Το 2009 ανακοινώθηκε πως δούλευαν πάνω στην πρώτη τους συμμετοχή για τον διαγωνισμό του 2010, αλλά δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τα χρήματα για την ένταξή τους στην EBU.

Το 2017 το 1FLTV δήλωσε ότι έχει υποβάλει αίτηση για ένταξη στην EBU και προς το παρόν βρίσκεται στη διαδικασία συμμόρφωσης με όλες τις απαιτήσεις προκειμένου να χορηγηθεί η ιδιότητα μέλους. Το κανάλι είχε παρουσιάσει μια διαδικασία επιλογής  για την πρώτη τους συμμετοχή. Το ντεμπούτο τους αναμενόταν να συμπέσει με την 300η επέτειο από τον σχηματισμό του πριγκιπάτου από τον Αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 2019. Δυστυχώς όμως λόγω του θανάτου του ιδρυτή του τηλεοπτικού καναλιού Peter Kölbel, το έργο ακυρώθηκε

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision!

Πηγή: eurovoix.com

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *