Ουκρανία: Ο σχολιαστής Timur Miroshnychenko, στηρίζει την διοργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Είναι ανάμεσα στους αγαπημένους για να παρουσιάσουν την Eurovision 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Την προηγούμενη Τρίτη, ο Ουκρανός σχολιαστής της Eurovision, Timur Miroshnychenko, μίλησε αναφορικά με την απόφαση της EBU να φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας στην εκπομπή του ITV “Good Morning Britain”, ο τριανταεξάχρονος παρουσιαστής δήλωσε στεναχωρημένος που η χώρα του δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό σε Ουκρανικά εδάφη, καταλαβαίνει όμως απόλυτα την απόφαση της EBU.

«Ο διαγωνισμός δεν πρέπει να αναβληθεί φυσικά επειδή πρέπει να δείξουμε στους αντιπάλους πως ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, εμείς μπορούμε να γιορτάσουμε, να είμαστε μαζί και ενωμένοι. Φυσικά και είμαστε λίγο αναστατωμένοι που δεν θα μπορέσουμε να υποδεχτούμε όλο τον κόσμο του χρόνου στο Κίεβο- ή κάπου αλλού. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο ασφαλές μέρος στην χώρα μας, διότι δεν ξέρουμε ποιός θα είναι ο επόμενος στόχος των πυραύλων της Ρωσίας.

Νομίζω πως η μόνη σωστή απόφαση είναι να διοργανώσει το Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη χρονιά επειδή ο Sam Ryder βγήκε δεύτερος και σύμφωνα με τους κανόνες, έτσι πρέπει να γίνει.»

Ο Timur είναι μεγάλος fan της Eurovision και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον διαγωνισμό στην Ουκρανία. Παρουσίασε τον διαγωνισμό το 2017 μαζί με τους Oleksandr Skichko και Volodymur Ostapchuk. Παλαιότερα παρουσίασε την Junior Eurovision 2009 και 2013 μαζί με την Ani Lorak και την Zlata Ognevich αντίστοιχα.

Οι ειδικοί τόσο στην Ουκρανία όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκαθάρισαν πως ο διαγωνισμός το 2023 θα έχει αρκετό Ουκρανικό περιεχόμενο. Αυτό θα γίνει για να φανεί η Ουκρανική νίκη στην Eurovision 2022 και να παρουσιαστεί η μοναδική Ουκρανική κουλτούρα.

Ο Ουκρανός υπουργός πολιτισμού Oleksandr Tkachenko μίλησε για το πως θα μπορούσε να είναι ένας τέτοιος διαγωνισμός.

«Η Ουκρανική σημαία, βίντεο από Ουκρανικές πόλεις και μία ομάδα Ουκρανών δημιουργών, θα γίνουν ένα κεντρικό κομμάτι του show στην Μεγάλη Βρετανία.»

Ο Timur δεν είναι ο μόνος Ουκρανός σταρ που εξέδωσε την υποστήριξή του σχετικά με την διοργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη χρονιά.

Μιλώντας μετά την πρόσφατη εμφάνισή της στο Glastonbury, η νικήτρια της Eurovision 2016, Jamala, αναφέρθηκε στην απόφαση της  EBU.

“Η Μεγάλη Βρετανία ήρθε δεύτερη στον διαγωνισμό, οπότε αν η Ουκρανία δεν είναι διατεθειμένη να φιλοξενήσει τη διοργάνωση για οποιονδήποτε λόγο, θα ήταν δίκαιο να την πραγματοποιήσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να είναι σε ένα ήσυχο μέρος”

“Είναι πραγματικά λυπηρό που η EBU αποφάσισε να αφαιρέσει όλη αυτή την ευκαιρία και όλη αυτή την ελπίδα, αλλά πραγματικά καταλαβαίνω ότι πρέπει να βρίσκεται σε ένα ήσυχο μέρος για τους συμμετέχοντες και για όλους.”

H Eurovision 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την νίκη των Kalush Orchestra με το τραγούδι «Stefania». Ήταν η τρίτη νίκη της Ουκρανίας στην ιστορία του διαγωνισμού.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Πηγή: wiwibloggs.com

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *