Άγιος Μαρίνος: Στις 23 Φεβρουαρίου ο τελικός του Una Voce per San Marino!

Παρά τον φετινό τους αποκλεισμό, η δημόσια τηλεόραση του Αγίου Μαρίνου από πολύ νωρίς είχε επιβεβαιώσει πως το Una Voce per San Marino, του εθνικού τελικού δηλαδή μέσω του οποίου έγινε η ανάδειξη της συμμετοχής τους στην Eurovision 2022 θα επαναληφθεί και για τον επόμενο διαγωνισμό. Σήμερα δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για την νέα έκδοση του Una Voce per San Marino, ενώ ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες του σόου.

Οι ημερομηνίες και οι κανονισμοί

Η διαδικασία θα παραμείνει σχεδόν ίδια με όσα συνέβησαν στο Una Voce per San Marino 2022. Θα υπάρχουν δηλαδή πάλι δύο κατηγορίες, αυτή των νέων καλλιτεχνών, αλλά και των καταξιωμένων. Η διαδικασία της Ακαδημίας και των Κάστινγκ για την επιλογή των νέων καλλιτεχνών που θα διαγωνισθούν στον τελικό, θα λάβει χώρα από τις 28 Οκτωβρίου 2022 μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου 2023.

60 καλλιτέχνες θα επιλεγούν μετά την ολοκλήρωση και των κάστινγκ, για να περάσουν στην δεύτερη φάση της διαδικασίας. Θα ακολουθήσουν πέντε ημιτελικοί (ένας θα αφορά μόνο καλλιτέχνες με καταγωγή τον Άγιο Μαρίνο και ένας ημιτελικός-δεύτερης ευκαιρίας), από όπου θα προκριθούν αυτοί που θα διαγωνισθούν στις 23 Φεβρουαρίου στον τελικό του Una Voce per San Marino, που θα πραγματοποιηθεί στο Teatro Nuovo Dogana. Οι ημιτελικοί θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα, με τον τελικό όμως να μεταδίδεται ζωντανά.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά, οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες δεν θα έχουν το προνόμιο να βρεθούν απευθείας στον τελικό. Όσοι εξ αυτών, αποδεχθούν την πρόσκληση της εταιρείας παραγωγής να συμμετάσχουν στο Una Voce per San Marino 2023 απλά θα αποφύγουν το πρώτο στάδιο της Ακαδημίας και των Κάστινγκ. Θα πρέπει δηλαδή να διαγωνισθούν κανονικά στους ημιτελικούς και να διεκδικήσουν με τους νέους καλλιτέχνες, την πρόκρισή τους στον τελικό. Παρ΄όλα αυτά η εταιρείας παραγωγής διατηρεί το δικαίωμα εφόσον κρίνει πως κάποιος καλλιτέχνης είναι ιδιαίτερης σημασίας, να του δώσει την δυνατότητα να διαγωνισθεί απευθείας στον μεγάλο τελικό, ως εξαίρεση.

Ο νικητής θα επιλεγεί από μία πενταμελή κριτική επιτροπή. Δύο κριτές θα είναι από την δημόσια τηλεόραση της χώρας, δύο κριτές από την εταιρεία παραγωγής και ένας κριτής – εκπρόσωπος της κυβέρνησης του κρατιδίου.

Ξεκίνησε η υποβολή των συμμετοχών

Η υποβολή των συμμετοχών έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου:

  • Οι αιτήσεις μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου θα κοστίζουν 100 ευρώ
  • Οι αιτήσεις από 1 Οκτωβρίου έως 20 Ιανουαρίου θα κοστίζουν 150 ευρώ
  • Οι αιτήσεις από καλλιτέχνες του Αγίου Μαρίνου θα κοστίζουν 50 ευρώ πριν όμως από τις 3 Δεκεμβρίου

Το Una Voce per San Marino 2023 είναι ανοιχτό σε πολίτες όλου του κόσμου, ανεξαρτήτου χώρας διαμονής και υπηκοότητας.

Μπορείτε να διαβάσετε τους πλήρεις κανονισμούς του Una Voce per San Marino 2023 εδώ .

Tον Άγιο Μαρίνο εκπροσώπησε στην Eurovision 2022 o Achille Lauro, κερδίζοντας πρώτα το Una Voce per San Marino 2o22 με το τραγούδι Stripper. Στον δεύτερο ημιτελικό όπου διαγωνίστηκε κατέλαβε την 14η θέση, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον Άγιο Μαρίνο στην Eurovision 2023!

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *