Ελβετία: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για την Eurovision 2023!

Η Ελβετία έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό πως θα επιλέξει εσωτερικά τον καλλιτέχνη και το τραγούδι, που θα την εκπροσωπήσει στην Eurovision 2023. Σήμερα ο γερμανόφωνος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας SRF, δημοσιοποίησε τους κανονισμούς αλλά άνοιξε και την προθεσμία υποβολής.

Η διαδικασία επιλογής θα είναι η ίδια με αυτή που χρησιμοποιείται από το 2019, η οποία η αλήθεια είναι πως έδωσε στην Ελβετία ένα σερί προκρίσεων για πρώτη φορά, καθώς και δύο τερματισμούς στην πρώτη 5άδα.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές θα υπάρχουν διάφορα στάδια στην επιλογή. Σε όλα τα στάδια, οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από δύο κριτικές επιτροπές. Η πρώτη κριτική επιτροπή θα αποτελείται από 100 Ελβετούς τηλεθεατές. Η δεύτερη κριτική επιτροπή θα αποτελείται από 20 διεθνείς επαγγελματίες της μουσικής, οι οποίοι έχουν ήδη υπάρξει μέλη των επιτροπών της Eurovision των χωρών τους. Κάθε κριτική επιτροπή θα αντιπροσωπεύει το 50% του συνολικού αποτελέσματος.

Όποιος θέλει να υποβάλει ένα τραγούδι για την επιλογή μπορεί να το κάνει στον επίσημο ιστότοπο της SRF της Eurovision μεταξύ 25 Αυγούστου και 8 Σεπτεμβρίου 2022. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη γλώσσα του τραγουδιού ή στην εθνικότητα του ερμηνευτή. Ωστόσο, σε περίπτωση ισοπαλίας, θα προτιμηθούν ερμηνευτές που είναι πολίτες ή κάτοικοι Ελβετίας. Το νικητήριο τραγούδι και καλλιτέχνης θα αποκαλυφθεί στις αρχές του 2023.

Την Ελβετία στην Eurovision 2022 εκπροσώπησε ο Marius Bear με το τραγούδι Boys Do Cry, καταλαμβάνοντας την 17η θέση στον μεγάλο τελικό.

https://www.youtube.com/watch?v=hq2HCmHv5p4

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Ελβετία στην Eurovision 2023!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *