Ηνωμένο Βασίλειο: Επιστρέφει στην Junior Eurovision μετά από 17 χρόνια!

Το BBC επιβεβαίωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συμμετάσχει στη Junior Eurovision για πρώτη φορά από το 2005 και ότι θα μεταδώσει τον Διαγωνισμό του 2022 ζωντανά στο CBBC, το BBC One και το BBC iPlayer.

Η 20η Junior Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Ερεβάν της Αρμενίας, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, μετά την εντυπωσιακή νίκη της Maléna στο Παρίσι πέρυσι με το Qami Qami.

https://www.youtube.com/watch?v=IEqRlYCxPHw

Θα είναι η πρώτη φορά που το BBC θα λάβει μέρος στη  Junior Eurovision , καθώς οι προηγούμενες συμμετοχές της χώρας διοργανώθηκαν από το ITV.

Η διαδικασία επιλογής της συμμετοχής βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη και διευθύνεται από το CBBC με το BBC Studios Entertainment and Music. Ο καλλιτέχνης και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο θα ανακοινωθούν αργοτερα, όπως και οι σχολιαστές.

Η είδηση ​​της επιστροφής του Ηνωμένου Βασιλείου στον διαγωνισμό, έρχεται μετά την ανακοίνωση ότι το BBC θα φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Η Patricia Hidalgo, Διευθύντρια του BBC για παιδιά και εκπαίδευση, λέει:

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Junior Eurovision στο BBC για πρώτη φορά και θα αναδείξουμε τα διαφορετικά νεαρά μουσικά ταλέντα από όλη την Ευρώπη για να ανακαλύψουν και να απολαύσουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους. Αυτή η νεανική έκδοση της Eurovision θα περικλείει αναμφίβολα το ίδιο πνεύμα ενότητας που φέρνει ο διαγωνισμός ενηλίκων, αντανακλώντας την καρδιά του τι είναι το CBBC, ένα κανάλι χωρίς αποκλεισμούς που γιορτάζει τη διαφορετικότητα και τη δημιουργικότητα σε όλα τα παιδιά. Ανυπομονώ να αποκαλύψουμε το δικό μας μουσικό ταλέντο που θα εκπροσωπήσει περήφανα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε μέρος στον εναρκτήριο διαγωνισμό τραγουδιού Junior Eurovision στην Κοπεγχάγη το 2003, όπου ο εκπρόσωπός τους, Tom Morley, τερμάτισε στην τρίτη θέση με  το My Song For The World.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για περισσότερα νέα!

Πηγή: JuniorEurovision.tv
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *