Ισραήλ: ” Η πολιτική εμπλέκεται στην Eurovision και όλα δεν εξαρτώνται από εμένα”!

Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε η δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ ΚΑΝ και σε αυτήν επισημοποιήθηκε η εκπροσώπηση της χώρας από την Noa Kirel στην Eurovision 2023, η δημοφιλής καλλιτέχνης αναφέρθηκε στο ρίσκο που λαμβάνει αποδεχόμενη την πρόταση να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, αφού όπως τόνισε όλα δεν εξαρτώνται από την ίδια, με την πολιτική να εμπλέκεται ενεργά! Για ποιο λόγο όμως είπε ναι στην Eurovision παρά το ενδεχόμενο μίας αποτυχίας;

Πηγαίνω σε μία αποστολή με απόλυτη πίστη

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και νιώθω ότι ξεκινάμε μια αποστολή, ξαφνικά πληροφορήθηκα λίγο καιρό πριν  ότι θα εκπροσωπήσω το Ισραήλ στη Eurovision”, είπε αρχικά η τραγουδίστρια στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ξενοδοχείο Carlton στο Τελ Αβίβ.
Ξεκίνησε με σοκ, από τότε δεν έχει σταματήσει. Με σταματούν ατελείωτα στο δρόμο, στις συναυλίες και μου λένε για αυτό! Τον τελευταίο καιρό έμαθα και για τους κινδύνους, και ότι δεν εξαρτώνται όλα στην τέχνη και την ζωντανή εμφάνιση εκεί. Φαντάζομαι ήδη τον εαυτό μου στην τρελή σκηνή της Eurovision. Με μια απόφαση από καρδιάς, τα βάζω όλα στο πλάι και πηγαίνω με απόλυτη πίστη. Πάντα ένιωθα περήφανη που εκπροσωπώ τη χώρα μου, ακόμα και σήμερα νιώθω μεγάλη τιμή. Θέλω να ευχαριστήσω την επιτροπή που με επέλεξε, δεν ήταν δεδομένο. Ξεκινάω ήδη δουλειά σήμερα και όπως ξέρετε δουλεύω σκληρά. Γι’ αυτό ευχηθείτε μου καλή επιτυχία.
Noa Kirel

Γιατί η Noa Kirel είπε ΝΑΙ στην Eurovision

H Tal Freifeld, εν ενεργεία εκπρόσωπος της KAN τόνισε τις αλλαγές στον τρόπο επιλογής της φετινής συμμετοχής του Ισραήλ, ενώ έμεινε στο γεγονός ότι η Noa Kirel είναι το νο1 στην χώρα.
Φέτος αποφασίσαμε να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού και αντί να επιλέξουμε έναν εκπρόσωπο από αυτό ή εκείνο το ριάλιτι, απλώς επιλέξαμε τον νούμερο 1 καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision. Περιμέναμε την Noa να αποφασίσει και της πήρε λίγο χρόνο, αλλά υποσχεθήκαμε πλήρη συνεργασία με την ομάδα της. H Noa θα πραγματοποιήσει μία εξαιρετική εμφάνιση και θα της δώσουμε όλα τα εργαλεία για να εκπροσωπήσει τη χώρα με τιμή.
Στην συνέχεια η Noa σχολίασε τον χρόνο που χρειάστηκε για να αποφασίσει
Χρειαζόμουν χρόνο με τον εαυτό μου. Είναι μια τρελή έκθεση και σε μια τεράστια σκηνή. Δέχτηκα αντιδράσεις από ανθρώπους που ο καθένας εξέφρασε τη γνώμη του για το αν έπρεπε να πάω ή όχι. Υπήρχαν άνθρωποι που είπαν ότι θα κερδίσω και υπήρξαν εκείνοι που είπαν ότι θα στεναχωρηθώ αν δεν πάω καλά. Στο τέλος αποφάσισε αυτό που είπε η καρδιά μου. Φυσικά και υπάρχουν ανησυχίες, είμαι άνθρωπος και φοβάμαι μερικές φορές. Είναι μια τιμητική θέση και σε μια τιμητική σκηνή. Η πολιτική εμπλέκεται και τα πράγματα δεν εξαρτώνται από εμένα, ίσως αποτύχω φυσικά. Αλλά πάντα έπαιρνα ρίσκα, συνήθως μου βγαίνουν, είναι μέρος της καριέρας και αυτού που είμαι σήμερα. Θέλησα να εκπροσωπήσω την χώρα μου και να πάρω αυτό το ρίσκο.

Ποια είναι η Noa Kirel;

Το μικρό της όνομα ήταν Noya κατά τη γέννησή της, αλλά αφού διαγνώστηκε με μια σοβαρή ασθένεια των νεφρών όταν ήταν τριών μηνών, ένας ραβίνος πρότεινε στους γονείς της να αλλάξουν το όνομά της σε Noa , ώστε να ιαθεί και να μπορέσει να περπατήσει. Ο ραβίνος προέβλεψε επίσης ότι θα γινόταν χορεύτρια. 

Τον Μάρτιο του 2020, κατατάχθηκε στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) και υπηρέτησε σε μια στρατιωτική μπάντα . Τον Φεβρουάριο του 2022 η Kirel ολοκλήρωσε την υπηρεσία της στο IDF.

Είναι η μεγαλύτερη ποπ σταρ του Ισραήλ των τελευταίων χρόνων, κυριαρχεί στα charts της χώρας από την κυκλοφορία της #1 επιτυχίας της «Killer», όταν ήταν μόλις 14 ετών. Υπήρξε χρόνια κριτής στο  X Factor, ενώ πρωταγωνιστεί σε δεκάδες διαφημιστικά σποτ, σειρές και ταινίες, ούσα ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στην χώρα. Η Noa ανήκει στο δυναμικό της Atlantic Records και έχει κυκλοφορήσει 41 single.

Παρακάτω ακούστε την μεγαλύτερη της επιτυχία:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision 2023!

Πηγή:Ynet
2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Chris-K
    Chris-K says:

    Δεν έχει άδικο σε ό,τι αφορά την πολιτική στον Διαγωνισμό. Και είναι πολύ καλό που το αναγνωρίζει, αλλά παρόλα αυτά αποφάσισε να εκπροσωπήσει την χώρα της. Το είδος της μουσικής της έχει επίσης κάτι το ιδιαίτερο και λογικά αυτό το μοτίβο θα ακολουθήσει. Μακάρι να της βγει

    Απάντηση
  2. angela
    angela says:

    Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι από αυτη τη χώρα αναφέρονται αρκετά συχνά στην πολιτική σαν δικαιολογία για ένα κακό αποτέλεσμα ενώ κερδίσαν πριν μόις 4 χρόνια και είχαν ένα σερί προκρίσεων από το 2015 έως το 2021. Ίσως η συγκεκριμένη να μην το λέει έτσι, αλλά για να προκρίνονται τόσα χρόνια και να έχουν κερδίσει και άλλες τρεις μάλλον δεν επηρεάζει και τόσο πολύ τον κόσμο τα πολιτικά θέματα του Ισραήλ.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *