Οι κανόνες της Eurovision 2023: Επιτρέπονται και πάλι τα προηχογραφημένα φωνητικά

Η EBU δημοσίευσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Eurovision τους κανόνες του διαγωνισμού που θα ισχύσουν για το 2023.

Καθορίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) και εγκρίθηκαν από το διοικητικό όργανο του διαγωνισμού, την Επιτροπή Αναφορών (Reference Group).

Ενώ η πλειονότητα των κανόνων παραμένουν οι ίδιοι όλα αυτά τα χρόνια, το 2021 η EBU αποφάσισε να επιτρέψει τη χρήση προηχογραφημένων φωνητικών, προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή λιγότερων ατόμων στο διαγωνισμό, δεδομένων των περιορισμών του Covid εκείνη την εποχή, καθώς και να επιτρέψει την παρουσίαση κομματιών «όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική τους σύνθεση».

Αυτή η αλλαγή των κανόνων παρέμεινε για τον διαγωνισμό του 2022 και θα παραμείνει και για τον διαγωνισμό του 2023, σύμφωνα με τους κανόνες που δημοσιεύθηκαν. Το άρθρο 2.2.3 αναφέρει:

«Ο/οι τραγουδιστής/ες του επιλεγμένου τραγουδιού (“Lead Vocal(s)“) θα πρέπει να ερμηνεύουν αποκλειστικά live επί σκηνής.

Η/οι ενδεχόμενη/ες φωνητική/ες υποστήριξη/εις του/των Lead Vocal(s) (οι “Lead Dub(s)“) θα πρέπει να ερμηνεύουν μόνο ζωντανά, επί ή εκτός σκηνής.

Όλα τα υπόλοιπα φωνητικά που συνθέτουν τις φωνητικές αρμονίες (τα “φωνητικά“) μπορούν να ερμηνεύονται είτε ζωντανά επί σκηνής είτε εκτός σκηνής ή/και από ένα συνοδευτικό κομμάτι που συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της παραγράφου (iii) κατωτέρω.

Κανένας διαγωνιζόμενος επί σκηνής (είτε πρόκειται για Lead Vocals, Lead Dubs, Backing Vocals ή χορευτές) δεν επιτρέπεται να κάνει lip-sync (playback) με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι τραγουδάει όλο ή το μεγαλύτερο μέρος του τραγουδιού ενώ στην πραγματικότητα δεν το κάνει».

Τι πιστεύετε για την έγκριση των προηχογραφημένων φωνητικών για τον διαγωνισμό του 2023; Πείτε μας στα σχόλια!

 

1 reply
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Τραγική απόφαση…
    Στο τέλος ο διαγωνισμός θα είναι μόνο θέαμα και δεν θα έχει καμία σχέση με τραγούδι και φωνή. Κρίμα.
    ΥΓ: τουλάχιστον ακόμα η panik μπορεί να στείλει τη Josephine με την Κύπρο όσο ισχύει αυτός ο κανονας…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *