Ουκρανία: Ξεκίνησε υποβολή συμμετοχών για το Vidbir 2023 – Τον Δεκέμβριο ο Τελικός!

Η φετινή πρωταθλήτρια του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, η Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα, μέσω των κοινωνικών δικτύων της χώρας που έχουν θέμα την Eurovision, τους κανόνες με τους οποίους θα διεξαχθεί η εθνική τους επιλογή για τον Διαγωνισμό του 2023. Η Ουκρανική τηλεόραση θα δεχτεί υποβολές τραγουδιών από σήμερα μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου 2022. Οι αιτήσεις για συμμετοχή στον εθνικό τελικό μπορούν να αποσταλούν μέσω της ιστοσελίδας www.eurovision.ua.

Οι κανόνες του Ουκρανικού εθνικού τελικού όπως ανακοινώθηκαν, είναι οι εξής:

  • Μια διαδικτυακή ψηφοφορία, θα αποφασίσει ποιά θα είναι η κριτική επιτροπή του εθνικού τελικού, αλλά και η Ουκρανική κριτική επιτροπή για την Eurovision 2023
  • Σόλο καλλιτέχνες αλλά και συγκροτήματα που ήδη υπάρχουν ή που θα δημιουργηθούν αποκλειστικά για τον εθνικό τελικό, μπορούν να συμμετάσχουν.
  • Τα τραγούδια μπορούν να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα, εκτός από την γλώσσα του επιθετικού κράτους
  • Η αυτοπορσώπως συμμετοχή στην ακρόαση των συμμετοχών είναι υποχρεωτική
  • Ο τελικός της εθνικής επιλογής θα λάβει χώρα τον Δεκέμβριο του 2022 στο Κίεβο και θα μεταδοθεί από το Suspline TV και σε ψηφιακές πλατφόρμες

Δύο από τους ανακοινωθέντες κανόνες έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πρώτα από όλα, ο εθνικός τελικός που θα πραγματοποιηθεί σχετικά νωρίς, τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ αντίθετα οι προηγούμενες εκδοχές του Vidbir καθόριζαν πάντα τον νικητή μέσα στον Φεβρουάριο. Το Αλβανικό Festivali i Këngës είναι συνήθως ο πρώτος εθνικός τελικός της εκάστοτε σεζόν της Eurovision αλλά και ο μόνος που πραγματοποιείται τόσο νωρίς. Αυτό λοιπόν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα η Ουκρανία να είναι από τις πρώτες χώρες που θα επιλέξουν το τραγούδι τους για την Eurovision 2023.

Ο δεύτερος κανόνας, που είναι αρκετά ξεκάθαρος, είναι πως όλες οι γλώσσες είναι δεκτές στον εθνικό τελικό, εκτός από την γλώσσα του επιθετικού κράτους, εννοώντας προφανώς τα Ρώσικα.

Μια ακόμα ανακοίνωση της Ουκρανικής τηλεόρασης αναφέρει πως ο μουσικός Dmitry Šurov (γνωστός και ως Pianoboy) θα είναι ο επίσημως μουσικός παραγωγός της εθνικής ομάδας για την Eurovision. Ο ίδιος είπε:
«Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να εργαστώ ως μουσικός παραγωγός της φετινής επιλογής. Θέλω η Ευρώπη να ακούσει και να δει έναν σύγχρονο Ουκρανό μουσικό που είναι μέρος του παγκόσμιου μουσικού πλαισίου. Ξέρω ότι έχουμε τέτοιους ανθρώπους και παρόλο που είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσεις καλή μουσική τώρα, καλώ και προτρέπω μουσικούς όλων των στυλ και ειδών να πάρουν επειγόντως το αγαπημένο τους όργανο και να συμμετάσχουν στην επιλογή. Οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, οπότε έχετε δύο μήνες για να δημιουργήσετε το νικητήριο τραγούδι που θα εκπροσωπεί την νέα Ουκρανία, ένα τραγούδι που θα αγγίξει και θα εμπνεύσει τον κόσμο.»
Οι Kalush Orchestra κέρδισαν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 για λογαριασμό της Ουκρανίας, θέτοντας ένα νέο ρεκόρ, κερδίζοντας 28 δωδεκάρια από τις συμμετέχουσες χώρες και 439 πόντους στην ψηφοφορία του κοινού. Λόγω του πολέμου, η EBU αποφάσισε πως ο Διαγωνισμός δεν μπορεί να λάβει χώρα στην Ουκρανία αλλά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, η συμμετοχή τους θα προκριθεί αυτόματα στον τελικό για να υπερασπιστεί τον τίτλο του νικητή, ενώ η EBU έχει υποσχεθεί πως ο διαγωνισμός θα έχει Ουκρανικές επιρροές.

https://youtu.be/F1fl60ypdLs

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ουκρανίας στην Eurovision 2023, στο Ηνωμένο Βασίλειο!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *