Editorial: Η ΕΡΤ “σφύριξε” την εκκίνηση για την Eurovision 2023 και όλοι είναι στην θέση τους!

Στο τέλος του καλοκαιριού και νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια αλλά και στην ιστορία της, η ΕΡΤ ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ανάδειξη της συμμετοχής μας στην Eurovision 2023. Με μία διαδικασία που της πάει, που την έχει δοκιμάσει και της έχει φέρει δύο πολύ καλά αποτελέσματα, η ελληνική δημόσια τηλεόραση ευελπιστεί να τριτώσει το καλό και να βρεθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της βαθμολογίας, συνεχίζοντας ένα σερί που μόνο η Ιταλία και η Ουκρανία μπορεί να πετύχει επίσης.

Στην εκκίνηση της νέας γιουροβιζιονικής σεζόν για την χώρα μας θα λέγαμε πως τίποτα σχεδόν δεν έχει αλλάξει από πέρσι. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι περίμεναν την ανακοίνωση αυτή (ίσως μία εβδομάδα αργότερα απλά) και λίγο ως πολύ προετοιμάζονταν για τα τραγούδια που θα υποβάλλουν στην αρμόδια επιτροπής της ΕΡΤ, που θα κληθεί και αυτή την χρονιά να επιλέξει τον καλλιτέχνη, αλλά και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Αυτό που σίγουρα έχει αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, είναι ο βαθμός της αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας της κριτικής επιτροπής, επικεφαλής της οποίας είναι ο μουσικοσυνθέτης και μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Μετά και την δημοσιοποίηση σχεδόν όλων των τραγουδιών που βρέθηκαν στην δεύτερη φάση, αλλά και πολλών που “κόπηκαν” στην πρώτη φάση, είναι κοινή ομολογία πλέον, πως η επιτροπή επέλεξε ορθώς το Die Together, αφού ήταν αυτό το τραγούδι που μπορούσε να φέρει την καλύτερη θέση για την χώρα μας στο διαγωνισμό.

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι θα λέγαμε πείστηκαν, για τον τρόπο επιλογής της επιτροπής και για τα κριτήρια της, αποδεικνύοντας εν τοις πράγμασι, πως τα σημαντικά και καταξιωμένα ονόματα που συμμετέχουν σε αυτήν (Παπαδημητρίου, Πετρίδης, Αδάμ, Κοζάκου κλπ), σε καμία περίπτωση δεν θα ρίσκαραν την επαγγελματική τους πορεία, με μία επιλογή βασισμένη σε μη αξιοκρατικά κριτήρια.

Εγγύηση για την ομαλή διεξαγωγή όλης της διαδικασίας, όπως και πέρσι, είναι το τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ της διεύθυνσης εταιρικής επικοινωνίας. Η επικεφαλής της διεύθυνσης κα. Δώρα Χειράκη, αλλά και η προϊσταμένη των Διεθνών Σχέσεων κα. Σοφία Δρανίδου, με ειλικρινή αγάπη για τον διαγωνισμό, θα φροντίσουν για μία ακόμη χρονιά με κάθε λεπτομέρεια, την ολοκλήρωση της διαδικασίας, χωρίς παρατράγουδα και απρόοπτα, προσθέτοντας και αυτές με την εργασία τους, στην αξιοπιστία και αμεροληψία της επιλογής.

Αυτοί που επίσης είναι στην θέση τους, με αυξημένο μάλιστα ενδιαφέρον είναι οι δισκογραφικές εταιρείες της χώρας. Πως εξάλλου να μην είναι όταν βλέπουν την μεγάλη εμπορική επιτυχία του διαγωνισμού, αλλά και τον επαγγελματισμό με τον οποίο η ΕΡΤ αντιμετωπίζει το project; Οι τρεις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες της χώρας (MINOS, Panik και COBALT) διεκδίκησαν δυναμικά την περσινή ελληνική εκπροσώπηση και το ίδιο και εντονότερα αναμένεται να πράξουν και φέτος. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις μικρότερες δισκογραφικές της Ελλάδας, αλλά και τις υπόλοιπες εταιρείες παραγωγής.

Για τους καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται και θα μας απασχολήσουν δεν θα αναφερθούμε εδώ, εξάλλου το έχουμε κάνει όλο το καλοκαίρι και θα σας τους παρουσιάσουμε εν ευθέτω χρόνω το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Μεταξύ τους όμως υπάρχουν πραγματικά ταλαντούχοι ερμηνευτές, άλλοι στο ξεκίνημά τους, άλλοι πιο έμπειροι, που κοινό παρονομαστή έχουν την επιθυμία να εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα, όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται.

“Σταθερή αξία” παραμένουν όμως και κάποιες (λίγες πλέον ευτυχώς) γραφικές περιπτώσεις, που στο άκουσμα της ανακοίνωσης της ΕΡΤ,  αυτό που είχαν να πουν ήταν απλά κακεντρέχειες και συκοφαντίες, την στιγμή μάλιστα που και τα γεγονότα τους έχουν διαψεύσει (δις) και τα όσα ψευδώς αλλά σκοπίμως αναφέρουν, καταρρίπτονται απλά με μία αναζήτηση στο διαδίκτυο. Για μία λοιπόν φορά ακόμα θα πούμε, πως κανέναν χορηγό δεν έχει ανάγκη η ΕΡΤ, αφού από το 2019 καλύπτει εξ ολοκλήρου όλα τα έξοδα που αφορούν την συμμετοχή μας στον διαγωνισμό (videoclip, σκηνική εμφάνιση, αεροπορικά, ξενοδοχεία, κόστος συμμετοχής κλπ). Είναι τόσο τυφλωμένοι από το κόμπλεξ τους όσοι συνεχίζουν να διαδίδουν όλα αυτά ή είναι τεχνολογικά αναλφάβητοι και δεν μπορούν μία απλή αναζήτηση να κάνουν στην Διαύγεια, αφού τόσο πολύ τους ενδιαφέρει το κομμάτι αυτό;

Σταθεροί βέβαια παραμένουμε και εμείς εδώ στο Eurovisionfun και στο μεγάλο γκρουπ υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο Facebook, όπου έχει γίνει θα λέγαμε ο μεγαλύτερος χώρος συζητήσεων για όλα όσα αφορούν την συμμετοχή μας στον διαγωνισμό της Eurovision! Με αισιοδοξία, αλλά και αγωνία, εννοείται πως θα παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε μέσα από την ιστοσελίδα, αλλά και τα social media μας για κάθε τι που αφορά την ελληνική συμμετοχή!

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Το ταξίδι για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Eurovision 2023 μόλις ξεκίνησε.

Μείνετε συντονισμένοι εδώ για όλες τις εξελίξεις!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *