Εντυπωσιάζουν οι εικόνες drone από το εσωτερικό της ΕΡΤ (Video)

Με ένα εντυπωσιακό βίντεο -μονοπλάνο που έχει γυριστεί στο σύνολό του από drone συστήνεται στο κοινό και επισήμως πλέον το EΡΤnews.

Το νέο αποκλειστικά ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ από τις 19 Σεπτεμβρίου θα μπορούν πλέον όλοι να το δουν στις πρώτες θέσεις του τηλεκοντρόλ τους σε υψηλή ευκρίνεια (HD). Παράλληλα θα αρχίσει η μετάδοσή του και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες Cosmote και Nova.

Το ΕΡΤnews θα προσφέρει αδιάλειπτη ενημέρωση όλο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, ενώ στις καινοτομίες που εισάγει είναι τo λεγόμενο L Banner. Πρόκειται για ένα ειδησεογραφικό εργαλείο που σχεδιάστηκε aπό την ΕΡΤ σε συνεργασία με την ιρλανδική δημόσια τηλεόραση και προσφέρει τις ειδήσεις και με γραπτό λόγο (στο κάτω και στο δεξί μέρος της οθόνης), προκειμένου διαρκή ενημέρωση να έχουν και οι συμπολίτες μας με προβλήματα ακοής.

Συγκεκριμένα στο δεξί μέρος της οθόνης θα μπορούν όλοι να βλέπουν ανά πάσα στιγμή τις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και κάθε νέα εξέλιξη, ενώ στο κάτω μέρος θα μπορεί να τις διαβάζει και αναλυτικότερα χωρισμένες σε πέντε κατηγορίες (Ελλάδα, Οικονομία, Κόσμος, Πολιτισμός, και Αθλητικά).
Μια ακόμη καινοτομία του νέου καναλιού είναι η στρατηγική συνεργασία του EΡΤnews με το διεθνές δίκτυο Euronews, τις ειδήσεις του οποίου θα μεταδίδει τέσσερις φορές κάθε μέρα και συγκεκριμένα στις 13.00, στις 16.00, στις 19.00 και στις 22.00.

Πρωτοποριακό είναι και το πρόμο βίντεο του νέου καναλιού, καθώς είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα ένα drone πέταξε κατά κυριολεξία μέσα στις εγκαταστάσεις ενός ραδιοτηλεοπτικού σταθμού προβάλλοντας για πρώτη φορά στο κοινό τους νέους εντυπωσιακούς ειδησεογραφικούς χώρους της ΕΡΤ. Το νέο control κaι graphics room, το στούντιο ειδήσεων που έχει ρομποτικές κάμερες, το ολοκαίνουργιο ραδιοφωνικό στούντιο του Πρώτου Προγράμματος, και βέβαια τη νέα αίθουσα σύνταξης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ που είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει στη χώρα μας και ολοκληρώθηκε στη διάρκεια της πανδημίας.

Για το γύρισμα του βίντεο που είναι μονοπλάνο -δηλαδή έγινε χωρίς καμία διακοπή- συνεργάστηκαν οι τεχνικοί της ΕΡΤ, αλλά και οι εξπέρ του είδους Σίμος Κόκκινος, Τάκης Γιαννέτος και Κώστας Μαρκάτης που σχεδίασαν την πτήση και πέτυχαν την πρωτοποριακή αυτή βιντεοληψία.

Πολλά συγχαρητήρια και καλή αρχή στο ERTNEWS!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *