Eurovision 2023: Αύριο στις 10.30 η ανακοίνωση της τελικής λίστας με τις υποψήφιες πόλεις για τη διοργάνωση!

Επισημοποιήθηκε πριν από λίγο αυτό που γνωρίζαμε εδώ και ημέρες ως φημολογία, ότι η τελική λίστα με τις υποψηφιότητες των πόλεων που συνεχίζουν να διεκδικούν την διοργάνωση της Eurovision 2023, θα ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή 12/8 στις 10.30 ώρα Ελλάδας, μέσα από την πρωινή εκπομπή του BBC Radio 2, BBC Breakfast.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επιλογής

Δέκα πόλεις έχουν εκδηλώσει δημόσια την κίνηση τους να υποβάλουν υποψηφιότητα, για να φιλοξενήσουν τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, τον ερχόμενο Μάιο. Αύριο Παρασκευή 12 Αυγούστου, θα μάθουμε επίσημα τις πόλεις που περνάνε στην δεύτερη και τελική φάση επιλογής και θα διεκδικήσουν οριστικά τη διεξαγωγή της Eurovision 2023.

Η ανακοίνωση, θα γίνει μέσα από την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του δεύτερου προγράμματος του BBC με τίτλο “BBC Radio 2 Breakfast Show“.

Μετά τον πρώτο γύρο της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, το BBC και η EBU έχουν ξεχωρίσει πλέον τις υποψηφιότητες που πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν την ικανότητα να φιλοξενήσουν το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός της Ευρώπης και αύριο θα τις ανακοινώσουν στο ευρύ κοινό.

Η απόφαση για το πού θα διεξαχθεί ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2023 αναμένεται να ληφθεί εντός φθινοπώρου. Σύμφωνα με το BBC, μπορεί να ζητηθεί η γνώμη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου εκ των προτέρων, αλλά θα είναι το BBC και η EBU που θα καθορίσουν τη διοργανώτρια πόλη.

Οι ακόλουθες πόλεις επιβεβαίωσαν ότι έχουν υποβάλει ήδη τις προτάσεις τους:

  • Αμπερντίν
  • Μπέρμιγχαμ
  • Μπρίστολ
  • Γλασκώβη
  • Λίβερπουλ
  • Νιούκαστλ
  • Μπέλφαστ
  • Σέφιλντ
  • Λιντς
  • Ντάρλινγκτον

Ενώ οι ακόλουθες πόλεις έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να υποβάλουν τις δικές τους προτάσεις, χωρίς όμως ακόμη επισήμως να το έχουν πράξει:

  • Μπράιτον
  • Λονδίνο
  • Μάντσεστερ
  • Νότιγχαμ
  • Γουλβερχάμπτον

To Ντάρλινγκτον κατέθεσε την υποψηφιότητά του

Τελευταία προσθήκη στην λίστα των πόλεων που κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους είναι η μικρή πόλη του Ντάρλινγκτον. Ο αρχές της πόλης δηλώνουν πως ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχουν ιδιαίτερες ελπίδες να κερδίσουν αυτοί την διοργάνωση, εντούτοις ήθελαν να δοκιμάσουν και να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με τον λαό της Ουκρανίας, αλλά και να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον.

Το Ντάρλινγκτον διαθέτει ένα γήπεδο 25.000 θέσεων, το οποίο όμως δεν έχει οροφή. Έτσι στην ακραία περίπτωση που η πόλη των 100.000 κατοίκων της Βορειοανατολικής Αγγλίας κερδίσει την διοργάνωση, θα πρέπει να κατασκευάσει οροφή στην στέγη του γηπέδου, όπως ακριβώς συνέβη το 2001 με το Parken Stadium στην Κοπεγχάγη.

Η Γλασκώβη φαβορί σύμφωνα με τα στοιχήματα

Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, όπου το Μπέρμιγχαμ πέρασε στην κορυφή των στοιχημάτων ως φαβορί για την πόλη που θα φιλοξενήσει την Eurovision 2023, τώρα η Γλασκώβη που ήταν και το αρχικό φαβορί επέστρεψε στην κορυφή, με ποσοστά που κινούνται κοντά στο 50%!

Δεύτερο είναι πλέον το Μπέρμιγχαμ και τρίτο με μεγάλη όμως διαφορά το Μάντσεστερ, που μέχρι στιγμής επισήμως δεν έχει ανακοινώσει την κατάθεση της υποψηφιότητάς του.

Η Eurovision 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ύστερα από την νίκη των Kalush Orchestra στο φετινό διαγωνισμό, με το τραγούδι Stefania. Παρά την νίκη της Ουκρανίας, η EBU αποφάσισε πως ο επόμενος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, που κατέλαβε την δεύτερη θέση, αφού εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία από την ρωσική εισβολή, δεν είναι δυνατόν η Eurovision να λάβει χώρα εκεί.

https://www.youtube.com/watch?v=F1fl60ypdLs

Σε ποια πόλη θα επιθυμούσατε να πραγματοποιηθεί η Eurovision 2023;

Πηγή: Twitter
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *