Eurovision 2023: το Cardiff απέσυρε την πρότασή του για διοργάνωση του Διαγωνισμού!

Ανακοινώθηκε σήμερα ότι το Cardiff δεν θα προχωρήσει στην αίτησή του για διοργάνωση της Eurovision 2023, λόγω μη διαθεσιμότητας του Principality Stadium (προτεινόμενος χώρος για διεξαγωγή του Διαγωνισμού) κατά την περίοδο της Eurovision του χρόνου, τον Μάη.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, η Κυβέρνηση της Ουαλίας και το Principality Stadium είχαν αρχικά εκφράσει μεγάλο ενδιαφέρον για τη φιλοξενία του Διαγωνισμού τον Μάιο του 2023.

Οι παραπάνω φορείς διευκρίνισαν, στην κοινή τους δήλωση, ότι η φιλοξενία της Eurovision θα είχε ως αποτέλεσμα ακυρώσεις πολλών σημαντικών προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Ακολουθεί η κοινή δήλωση του Principality Stadium, του Δημοτικού Συμβουλίου του Cardiff και των αξιωματούχων της κυβέρνησης της Ουαλίας (σε μετάφραση):

«Από τότε που επιβεβαιώθηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο του Cardiff, η Ουαλική Κυβέρνηση και το Principality Stadum εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς για να εξακριβώσουν κατά πόσο είναι εφικτή η διοργάνωση της εκδήλωσης στην πρωτεύουσα της Ουαλίας».

«Η εμπειρία της πόλης στη διοργάνωση σημαντικών γεγονότων, και του παγκοσμίου φήμης σταδίου Principality Stadium, θα το καθιστούσαν κατάλληλο για μια τόσο σημαντική παραγωγή».

«Το BBC, ως διοργανωτής της εκδήλωσης, δημοσίευσε λεπτομερείς προδιαγραφές για κάθε πόλη που επιθυμεί να υποβάλει προσφορά για να φιλοξενήσει την εκδήλωση. Ως εταίροι, τα έχουμε επεξεργαστεί λεπτομερώς. Είναι σαφές ότι, στη βάση πολλών εξ αυτών, το Cardiff θα είχε μια πολύ ισχυρή υποψηφιότητα για να γίνει η διοργανώτρια πόλη της Eurovision 2023.»

«Ωστόσο, η πολυπλοκότητα της διοργάνωσης της εκδήλωσης σημαίνει ότι ένας σημαντικός αριθμός προγραμματισμένων εκδηλώσεων στο Principality Stadium κατά την άνοιξη του 2023 θα πρέπει να ακυρωθούν. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράγκμπι με αναπηρικό αμαξίδιο, το «The Road to Principality», μια σημαντική διοργάνωση στο πρόγραμμα ράγκπι του WRU Community, και μια συναυλία από ένας σημαντικό διεθνή καλλιτέχνη έχει ήδη συμφωνήσει να κάνει εμφάνιση στο στάδιο».

Αυτή η εξέλιξη, αν και δεν αποτελεί λόγο πανηγυρισμού για τους Ουαλούς eurofans, μπορεί να καταστήσει τις προτάσεις άλλων πόλεων στο Ηνωμένο Βασίλειο πιο ελκυστικές. Αφού, λοιπόν, η Ουαλία βρίσκεται εκτός του παιχνιδιού διεκδίκησης, οι πόλεις της Σκωτίας φαίνεται να βγαίνουν κερδισμένες, με τη Γλασκώβη φυσικά να οδηγεί την κούρσα, σύμφωνα με τα στοιχήματα.

Ποια είναι η καταλληλότερη διοργανώτρια πόλη για Eurovision 2023; Που θα θέλατε να διεξαχθεί ο Διαγωνισμός; Στην Αγγλία, την Σκωτία ή τη Βόρεια Ιρλανδία; 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *