Eurovision 2023: Ενθουσιασμένη η πρώτη υπουργός της Σκωτίας με την προοπτική της Γλασκώβης παρά τις εσωτερικές αντιδράσεις!

Μακράν του δευτέρου, η μεγαλύτερη υποστηρίκτρια της υποψηφίοτητας της Γλασκώβης για τη φιλοξενία της Eurovision 2023 είναι σίγουρα η πρώτη υπουργός ή πιο απλά η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon. 

Όπως είναι γνωστό, επτά πόλεις θα διεκδικήσουν μέσα στους επόμενους μήνες τη φιλοξενία της Eurovision 2023. Οι πόλεις αυτές είναι η Γλασκώβη, το Μπέρμιγχαμ, το Λιντς, το Λίβερπουλ, το Μάντσεστερ, το Νιούκαστλ και το Σέφιλντ.

Λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση πως η πολυπληθέστερη πόλη της Σκωτίας είναι μία από τις επτά πόλεις που θα διεκδικήσουν να διοργανώσουν την επόμενη Eurovision, η πρώτη υπουργός της Σκωτίας εξέφρασε δημόσια την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα της Γλασκώβης.

Σε χαρακτηριστικό της Tweet, η Nicola Sturgeon δήλωσε πως ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει στη Γλασκώβη, χρησιμοποιώντας ένα γιορτινό καπέλο για να τονίσει τον ενθουσιασμό της γι’ αυτό το ενδεχόμενο.

Παρ’ όλα αυτά, εντός Σκωτίας δεν μοιράζονται άπαντες τον ενθουσιασμό της Sturgeon, με αρκετούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να έχουν εκφράσει ειρωνικά σχόλια προς το πρόσωπο της σκωτσέζας πρώτης υπουργού.

Η ηγέτης μιας εθνικιστικής κυβέρνησης που θέλει να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας θέλει έναν εορτασμό της βρετανικής κουλτούρας ;

Από την άλλη πλευρά : θα μετατρέψει τη Eurovision ως μία προβολή του SNP, ενώ ο διαγωνισμός θα πρέπει να είναι για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ουκρανία.

@Squirrelsings

Πόσες selfies θα μπορούσες να βγάλεις εκεί ; Τι ευκαιρία για σένα!

@bobbyd424

Άλλοι χρήστες επικεντρώθηκαν στα κονδύλια που θα πρέπει να ξοδέψει η σκωτσέζικη κυβέρνηση για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision σε περίπτωση που η Γλασκώβη επιλεγεί για τη διοργάνωση του επόμενου διαγωνισμού, ενώ θα έπρεπε να επικεντρωθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα στο εσωτερικό.

Λυπάμαι αλλά δεν θέλω τα χρήματα των φορολογούμενων της Γλασκώβης να σπαταληθούν στη Eurovision, εάν οι ντόπιοι δεν έχουν τη δυνατότητα να θερμάνουν τα σπίτια τους ή/και να ταΐσουν τις οικογένειές τους.

@kenmckirdy

Ως μεγάλο φαβορί για τη φιλοξενία της Eurovision 2023 φέρεται να είναι η Γλασκώβη. Η Γλασκώβη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, με τον ποταμό Κλάιντ να τη διασχίζει από τα ανατολικά προς τα δυτικά, περνώντας μέσα από το κέντρο της.

Σε περίπτωση που η Γλασκώβη αποτελέσει την επιλογή της EBU και του BBC για τον επόμενο διαγωνισμό, αυτός θα φιλοξενηθεί στο OVO Hydro. Το OVO Hydro αποτελεί το μεγαλύτερο κλειστό στάδιο της Σκωτίας, φιλοξενώντας ετησίως πάμπολλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα και έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 14.οοο θεατές. Μεταξύ άλλων από τη σκηνή του OVO Hydro έχουν περάσει τεράστια ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι Iron Maiden, οι Metallica, οι Muse, η Adele, η Dua Lipa, η Billie Eilish κ.α.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων και μηνών, προκειμένου η EBU και το BBC να αποκαλύψουν tτην πόλη που θα φιλοξενήσει τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Πηγή: Daily Express

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *