Eurovision 2023: Η πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό θα χρειαστεί να ακυρώσει άλλες εκδηλώσεις!

Καμία από τις μεγάλες αρένες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει προς το παρόν αρκετό κενό ανάμεσα στις εκδηλώσεις της για να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023.

Αρκετά μέλη του επίσημου συμβουλίου μίλησαν στο BBC News και είπαν πως ο χώρος που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό θα πρέπει να είναι διαθέσιμος για έξι με οχτώ εβδομάδες πριν την Eurovision.

Oι πόλεις που επιθυμούν να διοργανώσουν τον διαγωνισμό θα μάθουν την Παρασκευή αν πέρασαν στην δεύτερη φάση της επιλογής.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως άλλες διοργανώσεις θα πρέπει να μεταφερθούν ή ακόμα και να ακυρωθούν για να δημιουργηθεί αρκετό κενό τον Μάιο.

Τα εισιτήρια παραμένουν προς πώληση για τις παραστάσεις, καθώς η τελική απόφαση για τον χώρο δεν θα ληφθεί πριν το φθινόπωρο, με μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθούν υλικοτεχνικά προβλήματα.

Ο φετινός υπέυθυνος του show στο Τορίνο, Claudio Santucci, επιβεβαίωσε πως οι διοργανωτές πρέπει να έχουν πρόσβαση στην αρένα για αρκετές εβδομάδες.

«Το στήσιμο διαρκεί περίπου τρεις εβδομάδες, μετά τρεις ή τέσσερις εβδομάδες διαρκούν οι πρόβες, αλλά μία από αυτές τις εβδομάδες είναι τα ζωντανά shows.»

Ήταν υπεύθυνος για το άνοιγμα, το διάλειμμα και το κλείσιμο του φετινού διαγωνισμού, αφού δούλεψε με την Ιταλική τηλεόραση, RAI, στην νικητήρια συμμετοχή τους το 2021.

«Χρειάζεται μια μακρά περίοδος προβών για να λειτουργήσουν όλα σωστά. Είναι μια εκδήλωση που κανονικά θα χρειαζόταν δύο χρόνια για να διοργανωθεί, αλλά αντίθετα έχετε λιγότερο από έναν χρόνο γιατί όλα ξεκινούν μόνο όταν κερδίσεις».

Το BBC δέχτηκε να διοργανώσει το 2023 αφού οι διοργανωτές ανακοίνωσαν, για λόγους ασφαλείας, πως ο διαγωνισμός δεν μπορεί να λάβει χώρα στην Ουκρανία μετά την νίκη των Kalush Orchestra τον Μάιο.

Αυτό σημαίνει ότι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας, ο οποίος θα πρέπει να πληρώσει μεταξύ 8 και 16 εκατομμυρίων στερλινών για τη φιλοξενία, έχει ακόμη λιγότερο χρόνο για να οργανώσει αυτή τη σύνθετη παραγωγή.

Τόσο το BBC όσο και η EBU, που διοργανώνει τον διαγωνισμό, δεν έχουν ανακοινώσει για πόσο χρόνο θα πρέπει να είναι διαθέσιμη η τοποθεσία.

Οι διοργανωτές αρνήθηκαν επίσης να αναφέρουν λεπτομερώς τις ακριβείς απαιτήσεις που είχαν ζητήσει από τις πόλεις στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, αντίθετα, δημιούργησαν έναν ιστότοπο με συχνές ερωτήσεις. Συγκεκριμένα είπαν:

«Πέρυσι τα κριτήρια της πόλης υποδοχής της EBU βασίστηκαν στην παροχή ενός χώρου ικανού να φιλοξενήσει τουλάχιστον 10.000 θεατές (καθώς και ένα κέντρο τύπου), που θα πρέπει να είναι σε κοντινή απόσταση από ένα διεθνές αεροδρόμιο και με αρκετή διαμονή σε ξενοδοχείο».

Ο δήμαρχος του Μπρίστολ είπε πως δήλωσαν για να διοργανώσουν, παρόλο που δεν έχουν καμία αρένα, είναι ωστόσο διατεθιμένοι να χτίσουν μια σε λιγότερο από εννιά μήνες.

Την περασμένη εβδομάδα η Κάρντιφ δήλωσε ότι δεν θα υποβάλλει πλέον αίτηση για να διοργανώσει τον διαγωνισμό τραγουδιού, εξηγώντας ότι «ένας σημαντικός αριθμός προγραμματισμένων εκδηλώσεων» θα πρέπει να ακυρωθεί.

Όλες οι υπόλοιπες πόλεις με μια αρένα που μπορεί να φιλοξενήσει 10.000 fans, και έτσι μπορούν να υποβάλουν αίτηση, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Πολλές αρένες είπαν στο BBC News ότι εάν επιλεγεί ο τόπος διεξαγωγής τους, τότε θα γίνουν συζητήσεις με εκείνες τις παραγωγές που έχουν ήδη κλείσει, αλλά είπαν ότι δεν μπορούσαν να απαντήσουν σε ερωτήματα για το οικονομικό κόστος επειδή η ευκαιρία φιλοξενίας ήταν μόνο υποθετική σε αυτό το στάδιο και κάθε σύμβαση εκδήλωσης είναι διαφορετική.

Ο Magic Mike, ο André Rieu και ο Elton John έχουν και οι τρείς κλεισμένα show  σε μέρη που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να διοργανώσουν τον διαγωνισμό εκείνη την περίοδο, συμπεριλαμβανομένου του Λίβερπουλ, του Λιντς και της Γλασκώβης

Οι παραγωγοί της περιοδείας του Magic Mike, που έχουν προγραμματισμένα show τον Απρίλιο και τον Μάιο σε πιθανές πόλεις υποδοχής του διαγωνισμού όπως το Νιούκαστλ και το Μάντσεστερ, επιβεβαίωσαν πως δεν τους έχει ζητηθεί μέχρι στιγμής να μεταφέρουν καμία από τις ημέρες της περιοδείας. Συγκεκριμένα οι μέρες των περιοδειών τους είναι:

Aberdeen P&J Live

10 – 11 Απριλίου- Jurassic Live

20 Απριλίου- Magic Mike

25 Μαΐου – André Rieu

Belfast SSE

31 Μαρτίου – Elton John

1 Απριλίου- Belfast Giants εναντίον Guildford Flame

20 Απριλίου- André Rieu

22 Απριλίου- Magic Mike

29 Απριλίου- Biggest 90s Disco

20 Μαΐου – Anything For Love

Birmingham Utilita

26 – 27 Μαρτίου – Celine Dion

28 Απριλίου – Rob Beckett και Josh Widdicombe

1 Μαΐου – Magic Mike

Birmingham Resorts World

15 Απριλίου- André Rieu

19 Απριλίου- Elton John

Glasgow OVO Hydro

2 – 3 Απριλίου- Celine Dion

18 Απριλίου- Sabaton

25 Απριλίου- Magic Mike

27 Απριλίου- André Rieu

Celine Dion

Leeds First Direct Arena

1 Απριλίου- Europe’s Strongest Man

14 Απριλίου- Sabaton

22 Απριλίου- Michael Starring Ben

29 Απριλίου- Magic Mike

11 Μαΐου – André Rieu

Liverpool M&S Bank Arena

22 – 23 Απριλίου- Elton John

24 Απριλίου- Magic Mike

29 Απριλίου- Reminisce in Concert

30 Απριλίου- Michael Starring Ben

12 Μαΐου – André Rieu

London O2 Arena

2 – 9 Απριλίου- Elton John

10 – 11 Απριλίου- Celine Dion

12 – 13 & 16 – 17 Απριλίου- Elton John

21 Απριλίου- Rob Beckett & Josh Widdicombe

30 Απριλίου- Tokio Hotel

8 Μαΐου – Måneskin

14 Μαΐου – British Basketball Play-Off Finals

London OVO Wembley Arena

14 Απριλίου- André Rieu

15 Απριλίου- Sabaton

23 Απριλίου- Rob Beckett & Josh Widdicombe

4 Μαΐου – Stromae

Manchester AO Arena

5 – 6 Απριλίου- Celine Dion

14 Απριλίου- Rob Beckett & Josh Widdicombe

2 Μαΐου – Magic Mike

Newcastle Utilita Arena

27 Απριλίου- Magic Mike

Sheffield Utilita Arena

1 Απριλίου- Steelers εναντίον Glagsow Clan

26 Απριλίου- Magic Mike

13 Μαΐου – André Rieu

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2023, στο Ηνωμένο Βασίλειο!
Πηγή: bbc.com
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *