Eurovision 2023: Σέφιλντ, Μπρίστολ και Λιντς υπέβαλαν την υποψηφιότητα τους για τον διαγωνισμό!

Τρεις ακόμη πόλεις προστίθενται στην μακρά λίστα των πόλεων που επιθυμούν να φιλοξενήσουν τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Μάιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σέφιλντ

Το δημοτικό συμβούλιο του Σέφιλντ ανακοίνωσε πως έχουν καταθέσει την υποψηφιότητα της πόλης για την διεκδίκηση της Eurovision 2023. Προτεινόμενος χώρος διεξαγωγής είναι η Utilita Sheffield Arena, χωρητικότητας 13,600 ανθρώπων και έτος κατασκευής το 1991.

Το Σέφιλντ έχει την τιμή να υποβάλει πρόταση για να γίνει η διοργανώτρια πόλη για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2023. Ενώ το Σέφιλντ θα είναι η διοργανώτρια πόλη, έχουμε συγκεντρωθεί σε αλληλεγγύη ως περιοχή για να υποστηρίξουμε την προσφορά μας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα και τις δυνάμεις των κοινοτήτων μας σε όλο το Νότιο Γιορκσάιρ…

Εργαζόμαστε σε συνεργασία με τα συμβούλια Sheffield City Trust, SYMCA, Doncaster, Barnsley και Rotherham για να εκπληρώσουμε τις απαιτήσεις της αίτησης προσφοράς και να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε την ικανότητά μας και τη φιλοδοξία μας να πραγματοποιήσουμε αυτή τη διεθνή εκδήλωση εκ μέρους του ουκρανικού λαού.

Μπρίστολ

Ο δήμαρχος του Μπρίστολ ανακοίνωσε στα κοινωνικά δίκτυα την επίσημη υποβολής πρόταση για την φιλοξενία της Eurovision 2023. Με το σύνθημα πως έχουν βάλει τους Ουκρανούς στην καρδιά της υποψηφιότητάς τους, το Μπρίστολ ελπίζει να καταφέρει να είναι αυτό που θα κερδίσει την διοργάνωση.

Ως χώρο πραγματοποίησης το Μπρίστολ προτείνει την YTL Arena που είναι υπό κατασκευή και η οποία θα έχει ολοκληρωθεί λίγους μήνες πριν την διεξαγωγή της Eurovision 2023, τον ερχόμενο Μάιο.

Λιντς

Το δημοτικό συμβούλιο του Λιντς, ανακοίνωσε την υποβολή της πρότασης και της δικής τους πόλης για την φιλοξενία της Eurovision 2023. Ως χώρος διεξαγωγής προτείνετε η First Direct Arena, κατασκευής 2013 και χωρητικότητας περίπου 13.000 ατόμων.

Πως θα γίνει η διαδικασία επιλογής;

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου, την Παρασκευή 12 Αυγούστου είναι το πιθανότερο να μάθουμε επίσημα τις πόλεις που θα διεκδικήσουν οριστικά τη διεξαγωγή του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Λίγο μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Νιούκαστλ για τη Eurovision 2023, η Chronicle, το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό σάιτ της ευρύτερης περιοχής του Τάινσαιντ, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα πως το BBC θα αποκαλύψει τη λίστα των επικρατέστερων πόλεων που επιθυμούν να φιλοξενήσουν την επόμενη Eurovision.

Η ανακοίνωση, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Chronicle, θα γίνει μέσα από την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του δεύτερου προγράμματος του BBC με τίτλο “BBC Radio 2 Breakfast Show“. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι στιγμής, ο δημόσιος βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας ούτε έχει επιβεβαιώσει ούτε έχει διαψεύσει το εν λόγω δημοσίευμα.

Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί σε δύο γύρους. Μετά τον πρώτο γύρο της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, το BBC και η EBU θα ξεχωρίσουν τις υποψηφιότητες που πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν την ικανότητα να φιλοξενήσουν το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός της Ευρώπης.

Η απόφαση για το πού θα διεξαχθεί ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2023 αναμένεται να ληφθεί εντός φθινοπώρου. Σύμφωνα με το BBC, μπορεί να ζητηθεί η γνώμη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου εκ των προτέρων, αλλά θα είναι το BBC και η EBU που θα καθορίσουν τη διοργανώτρια πόλη.

Οι ακόλουθες πόλεις επιβεβαίωσαν ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τις προτάσεις τους:

  • Αμπερντίν
  • Μπέρμιγχαμ
  • Μπρίστολ
  • Γλασκώβη
  • Λίβερπουλ
  • Νιούκαστλ
  • Μπέλφαστ
  • Σέφιλντ
  • Λιντς

Ενώ οι ακόλουθες πόλεις έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να υποβάλουν τις δικές τους προτάσεις:

  • Μπράιτον
  • Ντέρι
  • Λονδίνο
  • Μάντσεστερ
  • Νότιγχαμ
  • Σάντερλαντ
  • Γουλβερχάμπτον

Οι Kalush Orchestra κέρδισαν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 με το τραγούδι «Stefania». Ήταν η τρίτη νίκη της Ουκρανίας στην ιστορία του διαγωνισμού.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *