Eurovision 2023: Τα πρώτα στοιχήματα για τον επόμενο Μάιο – Η επιβεβαίωση της ελληνικής δυναμικής!

Μπορεί η επόμενη Eurovisionική σεζόν να αρχίζει επίσημα σε δύο εβδομάδες, ωστόσο η αγαπημένη σας στήλη είναι πάλι εδώ για να σας δώσει μία πρώτη γεύση αναφορικά με τις στοιχηματικές αποδόσεις ενόψει του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Όσο εσείς κάνετε τις διακοπές σας και ετοιμάζεστε για έναν “καυτό” Eurovisionικό χειμώνα, οι bookers έχουν πιάσει ήδη δουλειά, με την ενότητα του νικητή της Eurovision 2023 να προσφέρεται ήδη σε κάποιες εταιρείες. Έτσι, δράττουμε της ευκαιρίας και σας παρουσιάζουμε τα πρώτα στοιχήματα για τον επόμενο διαγωνισμό.

Ουκρανικό προβάδισμα

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μην έχει κοπάσει και με την EBU να παίρνει την απόφαση ο επόμενος διαγωνισμός να μη διεξαχθεί στο έδαφος της νικήτριας της Eurovision 2022, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως η Ουκρανία ξεκινάει ως το απόλυτο φαβορί για τη νίκη στην 67η έκδοση του αγαπημένου μας διαγωνισμού.

Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά στην ιστορία ο νικητής του επόμενου διαγωνισμού παίζεται σε αποδόσεις κάτω από 5-6 από τον Αύγουστο, εννιά μήνες πριν τη διεξαγωγή της Eurovision. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να ποντάρουν τα χρήματά τους στο ουκρανικό back-to-back, ρίχνοντας την απόδοση κάτω από 3. Η ουκρανική νίκη παίζεται μεταξύ 2,84 και 3,25.

Δεύτερο φαβορί, πίσω από την Ουκρανία, βρίσκεται η Ιταλία. Η τελευταία διοργανώτρια και νικήτρια του 2021 όντας η πιο επιτυχημένη χώρα του διαγωνισμού τα τελευταία χρόνια δε γινόταν να λείπει από τις υψηλότερες θέσεις των bookies, οι οποίοι βασιζόμενοι στη μακρά παράδοση του Sanremo θεωρούν πως οι γείτονές μας μπορούν κάλλιστα να διεκδικήσουν την τέταρτή τους νίκη.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για την τρίτη Σουηδία που παίζεται σε σχεδόν ίδιες αποδόσεις με την Ιταλία, με τους Σκανδιναβούς να θέλουν να πάρουν την πολυπόθητη έβδομη νίκη και να ισοφαρίσουν το ρεκόρ της “βασίλισσας της Eurovision”, Ιρλανδίας. Ιταλία και Σουηδία επιστρέφουν στο δεκαπλάσιο το ποντάρισμα εκείνου που θα ποντάρει σε αυτές.

Για τις υπόλοιπες δύο χώρες που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα “ταιριάζει γάντι” η λαϊκή ρήση “τρώγοντας έρχεται η όρεξη”. Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία βρίσκονται στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα σύμφωνα με τους bookers, με αμφότερες τις δύο κραταιές ευρωπαϊκές χώρες να “εξαργυρώνουν” τη δεύτερη και τρίτη θέση στο Τορίνο. Η επιτυχία του Sam Ryder και της Chanel έχει εκτοξεύσει το ενδιαφέρον για τη Eurovision σε δύο χώρες που αγαπάνε πολύ τον διαγωνισμό, αλλά τα τελευταία χρόνια δέχονταν το ένα “χαστούκι” μετά το άλλο.

Με αφορμή αυτό το ανανεωμένο ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό και με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού σε βρετανικό έδαφος να δίνει “φτερά στα πόδια” των Βρετανών για να στήσουν ένα τεράστιο πάρτι που θα συνοδευτεί από την έκτη νίκη του Ηνωμένου Βασιλείου, οι bookers δίνουν τη βρετανική νίκη σε αποδόσεις μεταξύ 8 και 13, ενώ την αντίστοιχη ισπανική μεταξύ 15 και 16,5.

Top 10 και Κύπρος

Πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία βρίσκεται ακόμα μία χώρα των Big 5, η Γαλλία, η οποία δεν μπόρεσε φέτος στο Τορίνο να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών, μετά τη δεύτερη θέση της Barbara Pravi το 2021 στο Ρότερνταμ, καθώς κατετάγη μόλις 25η. Παρ’ όλα αυτά, οι bookers δίνουν τη Γαλλία στην 6η θέση σε αποδόσεις μεταξύ 17 και 19.

Τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις της πρώτης δεκάδας συμπληρώνουν χώρες, οι οποίες δεν ανήκουν στις Big 5, αλλά οι στοιχηματικές εταιρείες θεωρούν πως ξεκινάνε από πλεονεκτικότερη θέση συγκριτικά με τις ανταγωνίστριές τους. Έβδομη είναι η Νορβηγία, η οποία αποτελεί ένα διόλου αμελητέο μέγεθος για τον διαγωνισμό και πραγματοποιεί κάθε χρόνο έναν από τους πιο δύσκολους εθνικούς τελικούς, το Melodi Grand Prix. Η σκανδιναβική χώρα παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 15 και 19,5.

Όγδοη είναι η Ελβετία, η οποία αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δυνάμεις στον διαγωνισμό, με τους bookers να θεωρούν τη φετινή 17η θέση του Marius Bear, ως μία κακή παρένθεση συγκριτικά με τις συμμετοχές της κεντρικοευρωπαϊκής χώρας από το 2019 και μετά. Τη νίκη της Ελβετίας τη βρίσκει κάποιος σε απόδοση 21 σε τρεις διαφορετικές εταιρείες.

Την ανάκτηση της δυναμικής της Ελλάδας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision επιβεβαιώνει η ένατη θέση που δίνουν οι bookers το ενδεχόμενο δεύτερης νίκης της χώρας μας. Όντας μία από τις μόλις τρεις χώρες που μετράνε συνεχόμενα πλασαρίσματα εντός της πρώτης δεκάδας, η Ελλάδα θεωρείται αν μη τι άλλο ένα ιδιαίτερα υπολογίσιμο μέγεθος από τις στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες αναγνωρίζουν τα θετικά αποτελέσματα της διετίας 2021-2022 και την αλλαγή προσέγγισης από την ΕΡΤ εντός της τρέχουσας δεκαετίας.

Έτσι, δεν πρέπει να αποτελεί επουδενί έκπληξη η 9η θέση που παίζεται μία ενδεχόμενη ελληνική νίκη, σε μία χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες και με κάποιες από τις μεγαλύτερες χώρες να αντιμετωπίζουν πλέον με πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα το Project-Eurovision και να ανακτούν μέρος της χαμένης τους δυναμικής. Η Ελλάδα παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 17 και 23, όντας σε μία εταιρεία στην έβδομη θέση.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Αυστραλία, με τους bookers – παραδόξως – να δείχνουν εμπιστοσύνη στη μακρινή χώρα της Ωκεανίας, την ίδια στιγμή που οι Ευρωπαίοι τηλεθεατές “γύρισαν την πλάτη” τους για ακόμα μία φορά στη συμμετοχή της Αυστραλίας, δίνοντας μόλις δύο βαθμούς στον Sheldon Riley. Νίκη της Αυστραλίας επιστρέφει 24 φορές το ποντάρισμα.

Όσον αφορά την Κύπρο, οι bookers την προσφέρουν μόλις στην 24η θέση, πολύ πιο πίσω συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια όταν σε αντίστοιχες χρονικές περιόδους η Μεγαλόνησος προσφερόταν εντός της πρώτης δεκάδας. Το ενδεχόμενο νίκης της Κύπρου προσφέρεται μεταξύ 29 και 81.

Πιστεύετε μπορεί η Ουκρανία να κάνει το back-to-back και να γίνει η πρώτη χώρα μετά την Ιρλανδία στις αρχές της δεκαετίας του ’90 που θα πετύχει συνεχόμενες νίκες στον αγαπημένο μας διαγωνισμό ;

 

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Giannis Argyriou
    Giannis Argyriou says:

    Η Κύπρος εξαργύρωσε τελείως πλέον το fuego κ η Ελλάδα σταθερά ανακάμπτει επιβεβαιώνοντας πως είναι στο σωστό δρόμο, παρά τα όσα λένε διάφοροι…

    Απάντηση
  2. Eurovision fan
    Eurovision fan says:

    Πραγματικά, αν κερδίσει ξανά η Ουκρανία, δε θα υπάρχει ενδιαφέρον από κανέναν πια για τον διαγωνισμό. Πόσο θα υποτιμηθούμε πια;;

    Απάντηση
  3. Lajim
    Lajim says:

    Καλό είναι εμείς οι φαν να μην κράζουμε κατευθείαν κάποια χώρα και ειδικότερα την Κύπρο αυτή τη φορά ας βγει ο καλλιτέχνης και το τραγούδι και βλέπουμε

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *