Eurovision 2023: Το BBC δημοσιεύει FAQ για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για φιλοξενία του Διαγωνισμού

Δεν είναι συχνό φαινόμενο ο Δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας, που είναι επιφορτισμένος με τη διεξαγωγή της Eurovision, να δημοσιεύει FAQ (απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις) σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προσφορών για φιλοξενία του Διαγωνισμού. Φαίνεται ότι το BBC έχει κατακλυστεί με μηνύματα από αξιωματούχους, απ’ όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, κι αποκρινόμενο (με το γνωστό βρετανικό τρόπο) στο εν λόγω ενδιαφέρον, εξέδωσε τις κάτωθι FAQ, συνοψίζοντας σε συντομία τη διαδικασία.

Συχνές ερωτήσεις για τη Eurovision

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για διοργανώτρια πόλη της Eurovision 2023

Πώς υποβάλλετε αίτηση για να γίνετε πόλη υποδοχής;

Οποιαδήποτε τοπική αρχή ενδιαφέρεται να γίνει πόλη φιλοξενίας του Διαγωνισμού μπορεί να στείλει email στο esc.hostcity@bbc.co.uk

Κοστίζει η υποβολή προσφοράς;

Δεν υπάρχει χρέωση για την υποβολή προσφοράς. Εναπόκειται στις πόλεις αν θα επιβαρυνθούν με κόστος για την υποστήριξη της προσφοράς τους.

Ποιος αποφασίζει ποια θα είναι η Φιλοξενούσα Πόλη;

Η επιλογή της διοργανώτριας πόλης για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 θα καθοριστεί από το BBC και την EBU.

Πώς λειτουργεί η διαδικασία;

Είναι μια διαδικασία δύο σταδίων και για να ληφθεί υπόψη, οποιοσδήποτε υποψήφια πόλη πρέπει να πληροί ένα σύνολο ελάχιστων προτύπων που να αποδεικνύουν ότι έχουν την ικανότητα και την εμπειρία να φιλοξενήσουν μια εκδήλωση αυτής της κλίμακας και πολυπλοκότητας.

Ποιες είναι οι βασικές απαιτήσεις;

Η τελική απόφαση για την επιλογή της πόλης θα βασίζεται στο κατά πόσο μια πόλης ή περιοχή ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του BBC και της EBU, καθώς και στη διαθεσιμότητα πόρων και γενική εμπειρία στη διοργάνωση μιας μεγάλης και περίπλοκης εκδήλωσης όπως ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision .

Για παράδειγμα, πέρυσι τα κριτήρια για την πόλη υποδοχής της EBU βασίστηκαν στην παροχή ενός χώρου ικανού να φιλοξενήσει τουλάχιστον 10.000 θεατές (καθώς και ένα κέντρο τύπου), ο οποίος θα πρέπει να είναι σε κοντινή απόσταση από ένα διεθνές αεροδρόμιο και με πολλές επιλογές διαμονής σε ξενοδοχείο (πλησίον του χώρου διεξαγωγής).

Θα υπάρχουν διαφορετικοί γύροι;

Θα γίνουν δύο γύροι. Μόλις λάβουμε τις αιτήσεις, θα κάνουμε λίστα πόλεων με βάση την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις ως πιο πάνω απαιτήσεις, και τις απαντήσεις των υποψηφίων σχετικά με τις ικανότητες και την εμπειρία τους.

Η κυβέρνηση θα έχει λόγο για το ποιος θα φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό;

Μπορεί να διαβουλευθούμε με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά η απόφαση για το ποια θα είναι η Φιλοξενούσα Πόλη θα καθοριστεί από το BBC και την EBU.

Πότε θα ανακοινώσετε την διοργανώτρια πόλη;

Αναμένουμε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο και τότε θα ανακοινώσουμε την Φιλοξενούσα Πόλη.

 

Ποια θα είναι η διοργανώτρια πόλη της Eurovision 2023; Μείνετε συντονισμένοι για ό,τι νεότερο προκύψει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *