Eurovision 2023: Liverpool και Belfast μπαίνουν στην κούρσα διεκδίκησης!

Έχουμε πολλάκις αναφερθεί στο μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από πόλεις στη Μεγάλη Βρετανία για φιλοξενία του Διαγωνισμού. Κι ενώ αναμένουμε την ανακοίνωση της λίστας με τις επικρατέστερες πόλεις, στις 12 Αυγούστου, έχουμε ακόμη δύο πόλεις που μπαίνουν στο παιχνίδι της διεκδίκησης.

Ο λόγος για το Liverpool που κατέθεσε επίσημη πρόταση για φιλοξενία του Διαγωνισμού, και την πόλη του Belfast, πρωτεύουσα της Β. Ιρλανδίας, που φαίνεται να προγραμματίζει κατάθεση επίσημης πρότασης σύντομα. 

Liverpool

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Liverpool ανακοίνωσε ότι υπέβαλε σήμερα την προσφορά του για τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2023, εν όψει της αποκάλυψης από το BBC των επικρατέστερων πόλεων αυτή την Παρασκευή.

Το Liverpool ήταν μεταξύ των πρώτων πόλεων που είχε δηλώσει ότι θα επιθυμούσε να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά ότι η EBU και το BBC συζητούσαν το ενδεχόμενο διεξαγωγής της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πόλη είναι παγκοσμίως γνωστή ως η γενέτειρα των Beatles, καθώς και για τις μουσικές της εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας όπως το “Africa Oyé”, το “Liverpool International Music Festival” και το “Sound City”. Η πόλη έχει πληθυσμό περίπου μισό εκατομμύριο, και είναι γνωστή για τους εμβληματικούς μουσικούς της χώρους και τις πολιτιστικές της εκδηλώσεις. Επίσης, διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο (Liverpool John Lennon Airport).

Ο Βοηθός Δήμαρχος και Μέλος του Συμβουλίου για τον Πολιτισμό και την Οικονομία, Harry Doyle, δήλωσε σχετικά (σε μετάφραση):

Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποβάλαμε μια προσφορά για διοργάνωση της Eurovision 2023.

Το να γίνει εφικτό ένα τόσο μεγάλο event όπως αυτό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι πολύπλοκο [εγχείρημα] και θα χρειαστεί προσεκτικό και δημιουργικό σχεδιασμό, αλλά πιστεύουμε ότι το Liverpool θα ήταν το τέλειο μέρος για να γιορταστεί αυτή η μοναδική Eurovision.

Ανυπομονούμε να μάθουμε αν καταφέραμε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας.

Belfast

Έχουμε ήδη αναφερθεί στο ενδιαφέρον που υπάρχει για διοργάνωση του Διαγωνισμού στην πρωτεύουσα της Β. Ιρλανδίας, αλλά και στην υποστήριξη της πρωτοβουλίας αυτής από προηγούμενους νικητές του θεσμού. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Belfast, επιβεβαίωσε, λοιπόν, ότι η πόλη πράγματι ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό, με την τελική απόφαση να αναμένεται να ληφθεί αύριο, 10 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Έχει υποβληθεί μια αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος  για φιλοξενία του Διαγωνισμού της Eurovision από το Belfast και τώρα εξετάζεται από τους διοργανωτές εκδηλώσεων [(άτομα επιφορτισμένα με διοργάνωση εκδηλώσεων στο Belfast)].

Εάν η εξέταση είναι θετική, το επόμενο βήμα θα είναι η υποβολή μιας πλήρους πρότασης, που θα περιγράφει πώς το Belfast θα πληρούσε τις λεπτομερείς απαιτήσεις για να γίνει πόλη φιλοξενίας του Διαγωνισμού.

Αυτή θα είναι μια απόφαση για τα εκλεγμένα μέλη [του Δημοτικού Συμβουλίου] και θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ανάπτυξης και Αναγέννησης Πόλης του Δημοτικού Συμβουλίου στην επόμενη συνεδρίασή της, την Τετάρτη 10 Αυγούστου.

Τι νομίζετε; Θα μπορούσαν το Liverpool ή το Belfast να διοργανώσουν τον 67ο Διαγωνισμό Eurovision; 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *