Spotify: Το Snap ξεπέρασε σε ακροάσεις το Brividi και έχει πλέον τα περισσότερα streams από τα τραγούδια της Eurovision 2022!

Ήταν θα λέγαμε μία αναμενόμενη εξέλιξη, αφού το Snap με περισσότερα από 2 εκατομμύρια streams ημερησίως, είναι πλέον το τραγούδι της Eurovision 2022 με τις περισσότερες ακροάσεις στο Spotify, ξεπερνώντας συνολικά τα 110 εκατ. streams!

 

Το Snap της Rosa, μπορεί να μην κατάφερε να βρεθεί ψηλά στον τελικό του φετινού διαγωνισμού, έχει όμως κατακτήσει όλη σχεδόν την υφήλιο, αφού βρίσκεται στα charts σε περισσότερες από 40 χώρες (συμπεριλαμβανομένου των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Με 110 εκατομμύρια streams, η φετινή συμμετοχή της Αρμενίας είναι πλέον το τραγούδι από τον φετινό διαγωνισμό με τα περισσότερα streams στο spotify και η ένατη συμμετοχή της Eurovision όλων των εποχών!

Η δυναμική του TikTok

Η πιο πάνω επιτυχία φαίνεται να οφείλεται στην ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία που σημειώνει η τραγουδίστρια στην ψηφιακή πλατφόρμα του TikTok. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι πριν τον Διαγωνισμό η Rosa Linn είχε, στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, 5 χιλ. ακόλουθους και 85 χιλ. likes. Σήμερα, οι ακόλουθοί της ανέρχονται σε 508 χιλ. και τα likes σε 9 εκατ!

@rosalinnmusic

Δεν είναι η πρώτη φορά που το TikTok αποτέλεσε το εφαλτήριο για διεθνή επιτυχία καλλιτεχνών που έλαβαν μέρος στην Eurovision. Χαρακτηριστικότερο, ίσως, παράδειγμα αποτελεί το “Arcade” του Duncan Laurence, νικητήριο τραγούδι το 2019, το οποίο μετά την ετεροχρονισμένη του επιτυχία στο TikTok, έχει φτάσει σήμερα να τα 780 εκατ. streams, αποτελώντας το πιο πετυχημένο τραγούδι του Διαγωνισμού στην πλατφόρμα Spotify.

Έτσι, παρά τη γκρίνια που (δικαιολογημένα) εκφράστηκε φέτος από fans, δημοσιογράφους και ανταποκριτές του Διαγωνισμού, η στρατηγική συνεργασία μεταξύ της EBU και του TikTok (με το δεύτερο να αναλαμβάνει τον ρόλο του “Official Entertainment Partner” για τη Eurovision του 2022) δεν φαίνεται να αποτελεί απλώς μια μεμονωμένη και συγκυριακή συνεργασία.

Κοντά στην όγδοη θέση όλων των εποχών το Snap

Θέμα ημερών είναι το Snap να βρεθεί στην όγδοη θέση της σχετικής λίστας, με τα περισσότερα streams από όλη την ιστορία του διαγωνισμού, αφού το Think About Things, η συμμετοχή που θα εκπροσωπούσε την Ισλανδία στην Eurovision 2020 που ακυρώθηκε λόγω κορωνοιού έχει 119 εκατ. streams, εννιά εκατομμύρια περίπου streams περισσότερα από όσα έχει αυτή την στιγμή το Snap.

Πολλά συγχαρητήρια στην Rosa για την τεράστια αυτή εμπορική της επιτυχία!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Πολύ χαίρομαι που αναγνωρίστηκε έστω και μετά το διαγωνισμό (τρομερά αδικημένο, ίσως η πιο αδικημένη συμμετοχή φέτος).
    Το τραγούδι αυτό μου έβγαζε κάτι όμορφο, σύγχρονο και νοσταλγικό από το πρώτο άκουσμα, ενώ σε πολλούς περνούσε αδιάφορο.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *