Αζερμπαϊτζάν: Διαψεύδει τις φήμες για αποχώρηση | Κανονικά θα λάβει μέρος στην Eurovision 2023!

Η δημόσια τηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν διέψευσε τις φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες και ήθελαν την χώρα να αποχωρεί από τον διαγωνισμό. Εκπρόσωπος του καναλιού εξήγησε πως όλα είναι εντάξει με το θέμα της συμμετοχής του Αζερμπαϊτζάν στην Eurovision 2023, απλά προς το παρόν δεν υπάρχουν νέα επ’ αυτού.

Αφορμή για την φημολογία αποχώρησης ήταν η δημοσίευση των προγραμμάτων που θα μεταδώσει η δημόσια τηλεόραση της χώρας, στην οποία απουσίαζε ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, παρότι υπήρχαν άλλα σημαντικά γεγονότα όπως πχ το Μουντιάλ.

Τοπικά μέσα επικοινώνησαν με την δημόσια τηλεόραση, εκπρόσωπος της οποίας ανέφερε τα εξής:

Στις πληροφορίες που δημοσιεύσαμε για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, δεν δώσαμε πληροφορίες για όλα τα προγράμματα και τα projects που περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό μας. Αυτές οι πληροφορίες μιλούν κυρίως για νέα έργα, σίριαλ, ταινίες που θα προβληθούν για πρώτη φορά. Στο δελτίο τύπου αναφέρθηκε επίσης ότι όλες οι υπόλοιπες εκπομπές, έργα και προγράμματα που έχουν μεγάλη τηλεθέαση και έχουν αγαπηθεί από το κοινό θα συνεχίσουν να μεταδίδονται. Η Eurovision είναι παραδοσιακά ένας διεθνής διαγωνισμός τραγουδιού που μεταδίδεται από τη Δημόσια Τηλεόραση κάθε χρόνο. Η δημόσια τηλεόραση μεταδίδει αυτόν τον διαγωνισμό κάθε χρόνο από το 2007, όταν έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ραδιοφωνικής Ένωσης. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει κάποια νέα εξέλιξη ​​σε αυτό το θέμα. Επομένως, οι ισχυρισμοί σχετικά με την άρνηση μετάδοσης της Eurovision είναι αβάσιμοι.

Εμείς μέσα από το χθεσινό μας Live είχαμε αναφέρει πως το Αζερμπαιτζάν θα συμμετάσχει κανονικά στην Eurovision 2023, όπως και επιβεβαιώθηκε λίγο νωρίτερα.

Την χώρα του Καυκάσου εκπροσώπησε στον φετινό διαγωνισμό ο Nadir Rustamli με το τραγούδι Fade To Black, κατακτώντας την 16η θέση στον τελικό με 106 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση!

Πηγή: Olay
1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *