Βέλγιο: Η δημόσια τηλεόραση θα επιλέξει τους υποψήφιους του εθνικού τελικού, χωρίς ανοιχτή πρόσκληση!

Μεσούσης του καλοκαιριού η δημόσια τηλεόραση του Βελγίου (VRT) είχε επισημοποιήσει την πρόθεσή της να επιλέξει μέσω ενός τηλεοπτικού εθνικού τελικού, τον εκπρόσωπο της χώρας στην Eurovision 2023. Σήμερα όμως έγινε γνωστό πως δεν θα υπάρξει ανοιχτή πρόσκληση για τους καλλιτέχνες που θα ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν, αλλά η VRT θα επιλέξει τους υποψηφίους που θα διαγωνισθούν στον εθνικό τελικό!

Ο Gerrit Kerremans, μουσικός συντονιστής του VRT, αποκάλυψε στο songfestival.be πως εξαιτίας της καθυστερημένης απόφασης για τον εθνικό τελικό – Eurosong 2023, δεν θα υπάρξει ανοιχτή πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους. Αντιθέτως, οι υποψήφιοι που θα διαγωνισθούν για την εκπροσώπηση του Βελγίου στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, θα επιλεγούν απευθείας από την φλαμανδόφωνη δημόσια τηλεόραση της χώρας (VRT), που έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με δισκογραφικές, αλλά και καλλιτέχνες που επιθυμεί να βρεθούν στο Eurosong 2023.

Άγνωστες παραμένουν ακόμη οι ημερομηνίες, αλλά και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες του εθνικού τελικού, αφού όλα αυτά θα διασαφηνιστούν με τις επίσημες ανακοινώσεις. Η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Het Laatste Nieuws, είχε αναφέρει πως το Eurosong 2023 θα διαρκέσει πέντε με εφτά εβδομάδες, ούτε όμως αυτό έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2016 που το Βέλγιο θα διεξάγει εθνικό τελικό για την ανάδειξη του εκπροσώπου του στον διαγωνισμό. Ο νικητής του «The Voice Belgique» Jérémie Makiese εκπροσώπησε το Βέλγιο στη Eurovision 2022 με το τραγούδι «Miss you», που κατετάγη 19ος στον μεγάλο τελικό με 64 βαθμούς συνολικά.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Songfestival

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *