Ηνωμένο Βασίλειο: Επιλογή εκπροσώπου με συνταγή του 2022 και το 2023!

Το BBC επιβεβαιώνοντας τις φημολογίες, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ακολουθήσει την ίδια φόρμουλα επιλογής εκπροσώπου και τραγουδιού, που είχε ακολουθηθεί και το 2022, για την Eurovision 2023, που πρόκειται να διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ως εκ τούτου, το BBC και τα BBC Studios θα συνεργαστούν και πάλι με την TaP Music (όμιλο εταιρειών μουσικής διεθνούς εμβέλειας), η οποία βρίσκεται πίσω από πολύ επιτυχημένους καλλιτέχνες της pop, όπως οι Lana del Rey, Ellie Goulding, London Grammar, Dermot Kennedy και Mabel, προκειμένου να επιλεχθεί το τραγούδι και ο τραγουδιστής, που θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο το 2023.

Στην ανακοίνωση του BBC γίνεται λόγος για την πολύ επιτυχημένη περσινή συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο -μέσω του ίδιου τρόπου επιλογής που θα ακολουθηθεί και φέτος- εκπροσωπήθηκε από τον Sam Ryder, καταλαμβάνοντας την 2η θέση στον Διαγωνισμό.

https://www.youtube.com/watch?v=RZ0hqX_92zI&ab_channel=EurovisionSongContest

Ακολουθούν μεταφρασμένες δηλώσεις εκπροσώπων του BBC, των BBC Studios και της TaP Music. Η Rachel Ashdown, Commissioning Editor για το BBC δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Ben Mawson και ο Ed Millett μαζί με την ομάδα στο TaP θα φέρουν για άλλη μια φορά την απαράμιλλη τεχνογνωσία τους για να συνεργαστούν με το BBC και τα BBC Studios για να βρουν ένα act και ένα τραγούδι που θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στη Eurovision. Ελπίζω να βρούμε ακόμη έναν καλλιτέχνη, που όχι μόνο θα είναι ένας λαμπρός πρεσβευτής για τη Eurovision, αλλά όπως ο Sam θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό με ένα ξεχωριστό τραγούδι».

Η Suzy Lamb, MD εκ μέρους των BBC Studios Entertainment and Music ανέφερε:

«Τα BBC Studios ανυπομονούν να συνεργαστούν ξανά με την ομάδα της TaP για να συνεχίσουν να χτίζουν πάνω στην επιτυχία της φετινής συνεργασίας. Μετά το απίστευτο αποτέλεσμα του Sam Ryder στο Τορίνο, έχουμε ένα δύσκολο έργο να επιτελέσουμε, αλλά ανυπομονούμε για την πρόκληση να βρούμε μια ξεχωριστή ερμηνεία και τραγούδι για τη Eurovision 2023 που θα λάβει αποδοχής από το κοινό!».

Ο Ben Mawson και ο Ed Millett εκ μέρους της TaP Music είπαν σχετικά:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε, σε συνεργασία με το BBCν για να επιλέξουμε τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου για τη Eurovision 2023. Πέρυσι θέλαμε να αλλάξουμε το αφήγημα γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Eurovision σε κάτι πολύ πιο θετικό. Εστιάσαμε στο τι είναι η Eurovision. Βρήκαμε έναν λαμπρό καλλιτέχνη, ένα αξέχαστο τραγούδι και έναν απίστευτο άνθρωπο, τον Sam Ryder. Είμαστε τόσο περήφανοι για τη φανταστική επιτυχία του, που ήρθε 2ος στον διαγωνισμό και μετά πέτυχε το τραγούδι του να γίνει νούμερο 1 single. Φέτος θα είναι δύσκολα, αλλά είμαστε περισσότερο από έτοιμοι για την πρόκληση – η Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2023 και είναι μια τέλεια ευκαιρία για να γιορτάσουμε την ποικιλομορφία των βρετανικών μουσικών ταλέντων. Η αναζήτησή μας ξεκινά εδώ!»

Συμφωνείτε με τη μέθοδο επιλογής που προτίθεται να ακολουθήσει το BBC για την Eurovision 2023;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *