Ιρλανδία: Άνοιξε η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το Eurosong 2023!

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιρλανδίας, RTÉ, επιβεβαίωσε την παρουσία της χώρας στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε το άνοιγμα της περιόδου υποβολής αιτήσεων, η οποία θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου. Για άλλη μια φορά, το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό θα επιλεγεί μέσω εθνικού τελικού.

Η πρόσκληση του RTÉ προς τους ενδιαφερόμενους:

“To RTÉ με μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι η Ιρλανδία για άλλη μια φορά θα λάβει μέρος στον ετήσιο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο του 2023.”

“Ο διαγωνισμός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο νεανικό κοινό και στους νεαρούς ενήλικες ανά την Ευρώπη. Το RTÉ καλεί τους σύγχρονους καλλιτέχνες και συνθέτες με ταλέντο και φιλοδοξία να διαγωνιστούν και να επιτύχουν σε αυτό το εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αυτή είναι μια σπάνια και πολύτιμη ευκαιρία για καλλιτέχνες και συνθέτες να αποκτήσουν έκθεση σε παγκόσμια κλίμακα.”

Οι προτάσεις που θα υποβληθουν στην πλατφόρμα του RTÉ, πρέπει να προέρχονται μόνο από επιτυχημένους συνθέτες και να είναι απαραίτητα πλήρως ολοκληρωμένες. Τονίζεται πως είναι ανάγκη να έχουν ανατεθεί ήδη σε έναν έμπειρο και γνωστό ερμηνευτή, κάτι που σημαίνει ότι προτάσεις που προέρχονται από ανερχόμενους/αρχάριους συνθέτες και κατ’επέκταση ερμηνευτές δεν θα γίνονται δεκτές. Ακόμη, το RTÉ έχει τη δυνατότητα να στείλει ανοιχτή πρόσκληση σε καταξιωμένους συνθέτες και καλλιτέχνες για να στείλουν προτάσεις, οι οποίες μπορούν να είναι υποψήφιες για επιλογή στο “Eurosong Late Late Show Special”, την εκπομπή μέσω της οποίας προβάλλεται ο εθνικός τελικός.

Η κρίση των προτάσεων καθώς και η επιλογή αυτών που θα συμμετάσχουν στο Eurosong 2023, θα ανατεθεί σε μια επιτροπή που αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου της μουσικής και της ψυχαγωγίας και από θαυμαστές του διαγωνισμού της Eurovision, που θα επιλεγούν από το RTÉ. Οι ερμηνευτές που θα επιλεγούν, θα προσκληθούν στο Δουβλίνο, στα στούντιο του RTÉ, για οντισιόν.

Στη Eurovision 2022 την Ιρλανδία εκπροσώπησε η νικήτρια του Eurosong 2022, Brooke Scullion, με το τραγούδι “That’s Rich” και δεν κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό, τερματίζοντας μόλις στην 15η θέση του Δεύτερου Ημιτελικού. Η Ιρλανδία τελευταία φορά προκρίθηκε στον τελικό το 2018, με το τραγούδι “Together” του Ryan O’ Shaughnessy και κατέκτησε την 16η θέση.

https://www.youtube.com/watch?v=Kq2AJrWm04s

 

Πηγή: rte.ie

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *