Ντροπή: Η Ελ. Ελευθερίου όργανο της αζέρικης προπαγάνδας | Επισκέφθηκε την Σούσι!

Με έκπληξη και θυμό θα λέγαμε είδαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ταξίδι της Ελευθερίας Ελευθερίου στο Αζερμπαϊτζάν, καλεσμένης όπως φαίνεται κάποιας μη κυβερνητικής οργάνωσης. Το ακόμη πιο θλιβερό η Ελευθερία Ελευθερίου, που προφανώς αγνοεί το υπόβαθρο, αλλά και τη σκοπιμότητα τέτοιων ενεργειών που στόχο και μόνο έχουν την προπαγάνδα, επισκέφθηκε και την πόλη Σούσι (ή Σούσα όπως την αποκαλούν οι Αζέροι), η οποία μέχρι πριν λίγους μήνες ανήκε υπό τον έλεγχο των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ και αποτελεί μήλον της έριδος των δύο κρατών.

Η Ελευθερία Ελευθερίου η οποία είναι και Κύπρια και θα έπρεπε να έχει περισσότερες ευαισθησίες σε τέτοια ζητήματα, έχει γίνει άθελα της (τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε), όργανο προπαγάνδας των Αζέρων. Λίγες ημέρες αφότου ο αζέρικος στρατός εισέβαλε στο έδαφος της Αρμενίας, εκτοπίζοντας και άλλους Αρμένιους από τις πατρογονικές τους εστίες και σκοτώνοντας ακόμη περισσότερους στρατιώτες, η εκπρόσωπος μας στην Eurovision 2012, θεώρησε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν.

Δεν έφθανε όμως μόνο αυτό, αφού οι Αζέροι και συγκεκριμένα η ΜΚΟ που την έχει προσκαλέσει, ήθελε να αξιοποιήσει την επίσκεψη της, ώστε να προβάλει την άρτι καταληφθείσα πόλη της Σούσι (Σούσας), μία πόλη η οποία ήταν το σπουδαιότερο πολιτιστικό κέντρο για τους Αρμενίους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και η κατάληψη της οποίας πριν λίγους μήνες οδήγησε στην οδυνηρή για αυτούς κατάπαυση του πυρός και την εγκατάλειψή της από όλο τον αρμένικο πληθυσμό που κατοικούσε εκεί.

Μήνες τώρα το Αζερμπαϊτζάν προσπαθεί με διάφορους τρόπους να προβάλει πως η πόλη πλέον βρίσκεται υπό την δική τους κυριαρχία και στο παιχνίδι αυτό πλέον μπήκε και η Ελευθερία Ελευθερίου. Ήδη πολλές ιστοσελίδες του Αζερμπαιτζάν αναφέρονται στην επίσκεψη της Ελ, Ελευθερίου στην Σούσι.

Παρακάτω η μη κυβερνητική οργάνωση που έχει προσκαλέσει την Ελευθερία Ελευθερίου στο Αζερμπαιτζάν:

Σούσα ή Σούσι

Αυτό το μέρος είναι ιερό έδαφος τόσο για τους Αζέρους όσο και για τους Αρμένιους.

Η πόλη που ονομάζεται Σούσα από τους Αζέρους και Σούσι από τους Αρμένιους αποτελεί «μήλον της έριδος» για τις δύο πλευρές. Πέρυσι, και μετά από τρεις δεκαετίες υπό αρμενική κατοχή, η πόλη πέρασε στους Αζέρους.

Mία μικρή πόλη μόλις πέντε τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε υψόμετρο 1600 μέτρων, η Σούσα συχνά ονομάζεται “το διαμάντι του Καραμπάχ”.

Πριν στεγνώσει καλά καλά το αίμα των τελευταίων Αρμένιων στρατιωτών που απλά υπερασπίστηκαν την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας τους, προτού οι τελευταίοι εκτοπισμένοι άμαχοι βρουν το νέο τους σπίτι, την στιγμή που η πολιτισμένη ανθρωπότητα ανησυχεί για τις επόμενες φρικαλεότητες τυράννων όπως ο Αλίεφ, η Ελευθερία Ελευθερίου κάνει τις διακοπές της στην όμορφη Σούσι (Σούσα). Τα συμπεράσματα δικά σας…από εμάς μία απλά λέξη. Ντροπή!

Update

Η Ελευθερία Ελευθερίου κατέβασε τα επίμαχα stories από την Σούσι (Σούσα).

Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω την δική σας άποψη!

 

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αισχρά τα όσα συμβαίνουν από πλευρας των Αζέρων και ακόμα πιο αισχρό ότι όλοι σφυρίζουν αδιάφορα ( όπως και τότε με την Κύπρο μας) εν αντιθέσει με την περίπτωση της Ουκρανίας…
    Η Ελευθερίου και η κάθε Ελευθερίου δε νομίζω ότι κάνει κάτι εσκεμμένα (όχι ότι την επικροτω απλώς δεν την καταδικάζω κιόλας). Σε κάθε περίπτωση όμως δε βρίσκω λογο να συνδεθεί η τρέχουσα κατάσταση στη περιοχή με τη Eurovision και την Ελευθερίου.
    Είναι η δεν είναι τελικά απολοτικ διαγωνισμός; Έχει ή δεν έχει εν τέλει λόγω ύπαρξης; Μάλλον ξεχνάει και η ebu και εμείς οι eurofans τον λόγο που δημιουργήθηκε ο διαγωνισμός και συχνά το συγχέουμε με την πολιτική.
    Αυτό είναι ντροπή και κρίμα κατά τη γνώμη μου.

    Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Μα δεν αμφισβήτησα την τρέχουσα κατάσταση και τις εχθροπραξίες που άρχισαν από πλευράς των Αζέρων σε μια πολύ σημαντική πόλη για την Αρμενία που συνεχίζει να δεινοπαθεί αδίκως.
        Το άρθρο θα ήταν εξαιρετικό αν η Ελευθερίου ήταν πολιτικός και αν το site είχε πολιτικό περιεχόμενο. Σε ένα ψυχαγωγικό site με θέμα έναν μουσικό διαγωνισμό το θεωρώ λίγο άτοπο.
        Το δικό μου point είναι ότι για ακόμα μια φορά συγχέουμε μουσική και πολιτική. Δυστυχώς.

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Δεν πρόκειται απλά για εχθροπραξιες ή μια εμπολεμη κατασταση. Ξανα λεω κ φαινεται απο τα σχόλια σου πως αγνοεις τι εστι Σουσι…Η εργαλειοποιηση της ειναι το ζήτημα κ οχι οτι απλα πηγε ενα ταξιδι στο Αζερ…Εχουμε εντελως διαφορετικη φιλοσοφια για την θεματολογια μας, ειδικα οταν πρόκειται για κατι τοσο σοβαρο κ για μια Ελληνιδα γιουροσταρ! Αντιστοιχα πχ φιλοξενησαμε προχθες τις δηλώσεις της Πουγκάτσεβα. Η γιουροβιζιον ανεκαθεν ηταν κ ενα πολιτικο γεγονος, οποιος δεν το αντιλαμβανεται απλα εθελοτυφλει, ποσες ακομα αποδειξεις χρειαζεται για να πειστει; Ξαναλέμε δεν λέμε πως καλως γινεται, λεμε απλα για χιλιοστη φορα τι ισχυει κ οχι τι θα θέλαμε να ισχυει. Αυτη ειναι κ η διαφορα μας με τα υπολοιπα σαιτ κ αυτο αγαπησε κ το κοινο κ μας στηριζει τοσο θερμα.

          Απάντηση
  2. T.R
    T.R says:

    Den nomizo na to ekane eskemmena. Den mou fainete atomo pou na asholite me ta politika. Apla tin kalesan sto Azerbaijan kai epi tis evkerias ton 10 hronon epeteio apo tin simmetohi tis sto Baku ipe na pai. Ok tha eprepe na itan pio diavasmeni omos….

    Απάντηση
  3. KostasEV
    KostasEV says:

    Εδώ το 2012 όταν εκπροσωπούσε την Ελλάδα, πήγε στην Τουρκία για promo. Που ως Ελληνοκύπρια το να τραγουδάει στην Τουρκία δεν είναι και το πιο σύνηθες.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *