Αλβανία: Το Festivali i Këngës 61 θα περιλαμβάνει και ψήφο κοινού!

Σε μια εξαιρετικά μεγάλη αλλαγή στον τρόπο επιλογής της συμμετοχής τους προχώρησε το RTSΗ, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Αλβανίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο εθνικός τελικός της Αλβανίας για την επιλογή εκπροσώπου στην Eurovision 2023, το Festivali i Këngës, θα πραγματοποιηθεί φέτος για 61η φορά. Το τελικό αποτέλεσμα θα διαμορφώσει μια κριτική επιτροπή σε συνδυασμό με την ψήφο του κοινού, κάτι που δεν έχει συμβεί στο Festivali i Këngës εδώ και αρκετά χρόνια.

Δεν γνωρίζουμε σε τι ποσοστό θα συνεισφέρει στο τελικό αποτέλεσμα η ψήφος του κοινού σε σχέση με της κριτικής επιτροπής. Η τελευταία φορά που το Festivali i Këngës πραγματοποιήθηκε με την χρήση televote ήταν στο φεστιβάλ του 2016 (για την επιλογή εκρποσώπου για την Eurovision 2017) η ψήφος του κοινού διαμόρφωνε το 1/13 του αποτελέσματος, ενώ της κριτικής επιτροπής τα 12/13.

Η σχετική ανακοίνωση του RTSH στο Instagram αναφέρει:

«Φέτος το Festivali i Këngës έρχεται με μια πολυζητούμενη από εσάς, καινοτομία. Το Televote. Σε αυτήν την εκδοχή, το κοινό θα έχει και αυτό την γνώμη του. Αυτή την στιγμή το Festivali i Këngës είναι στην φάση που δέχεται ανταγωνιστικά τραγούδια, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.»

Το Festivali i Këngës 61 θα πραγματοποιηθεί υπό την επιμέλεια του Flori Mumajesi ως καλλιτενικό διευθυντή και την Arbana Osmani  ως παρουσιάστρια, συνδυασμός που προσδίδει λάμψη στο φεστιβάλ, αλλά και εγγυάται την συμμετοχή μεγάλων ονομάτων της Αλβανικής μουσικής σκηνής.

Το Festivali i Këngës 60 κέρδισε η Ronela Hajati, και εκπροσώπησε την Αλβανία στην Eurovision 2022 με το τραγούδι “Sekret”. Παρά την σχετικά υψηλή θέση της στα προγνωστικά και την μεγάλη αποδοχή από τους fans του διαγωνισμού, δυστυχώς δεν κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό τερματίζοντας στην 12η θέση του πρώτου ημιτελικού.

https://www.youtube.com/watch?v=FuLIDqZ3waQ

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Αλβανίας στην Eurovision 2023, στο Ηνωμένο Βασίλειο!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *