Βόρεια Μακεδονία: Αποχωρεί από την Eurovision 2023;

Αβέβαιη φαίνεται να είναι η συμμετοχή της Βόρεια Μακεδονίας, στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με τις φήμες των τελευταίων ημερών, που θέλουν την χώρα να αποχωρεί από τον διαγωνισμό, να οργιάζουν και με το κλίμα να είναι ήδη αρνητικό από το καλοκαίρι, πυκνώνουν νέα μαύρα σύννεφα, πάνω από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας, MRT.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του καναλιού, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δεν αναφέρεται πουθενά η συμμετοχή στην Eurovision 2023, πάρα μόνο στην Junior Eurovision 2022.

Η ανακοίνωση αυτή φυσικά φέρει αναστάτωση στους φανς του διαγωνισμού, με τίποτα ωστόσο να είναι ακόμα σίγουρο.

Υπενθυμίζουμε, ό,τι το κλίμα ήταν ήδη αρνητικό από τον περασμένο  Μάιο, όταν η εκπρόσωπος της χώρας, Andrea πέταξε στο έδαφος, τη σημαία της χώρας, στο τιρκουάζ χαλί, σε σημείο που ζητήθηκε μέχρι και ο αποκλεισμός της.

Τέλος, το καλοκαίρι, το Συμβούλιο Προγραμματισμού του MRT άκουσε την πρόταση της αρχηγού της αποστολής (HoD) Meri Popova για να βελτιώσει την εικόνα της χώρας στον διαγωνισμό, τα αποτελέσματα και τις προετοιμασίες για για το μέλλον.

Αφού εξέτασε την έκθεση, το συμβούλιο ανέθεσε στη διοίκηση του MRT να παράσχει τη δική της έκθεση σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των συστάσεων, έγγραφα που δείχνουν έσοδα που δημιουργήθηκαν από διαφημίσεις της Eurovision τα τελευταία 4 χρόνια, και ζήτησε επίσης από τον γενικό διευθυντή του MRT μια τελική απόφαση σχετικά με την πειθαρχική δράσεις για την αντιπροσωπεία του 2022. Στο τέλος της συζήτησης, η έκθεση εγκρίθηκε από το συμβούλιο ομόφωνα.

Το 2022 η Βόρεια Μακεδονία εκπροσωπήθηκε από την Andrea και το “Circles”, τερματίζοντας στην 11η θέση του Δεύτερου Ημιτελικού.

Μείνετε συντονισμένοι στο eurovisionfun.com για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Music -Man
    Music -Man says:

    Και η φιλική τους χωρα Τουρκία, θα τους λύσει το οικονομικό τους θέμα, και θα λάβουν μέρος κανονικά! Για να ακουστεί το όνομα “Μακεδονία” έστω και με το Νότια. Αλλά το παν είναι να ακουστεί! Το περσινό τους τραγούδι το είχα βρει καλό, η εμφάνιση τέρμα αδιάφορη, η φωνή της τραγουδιστριας πολύ καλή. Βασικά, ούτε και με νοιάζει αν δεν λάβει μέρος.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *