Δανία: Στις 11 Φεβρουαρίου ο τελικός του Dansk Melodi Grand Prix 2023!

Η δημόσια τηλεόραση της Δανίας, DR, ανακοίνωσε ό,τι ο τελικός του Dansk Melodi Grand Prix 2023, θα πραγματοποιηθεί στο Næstved, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023.

Είναι η πρώτη φορά που το Næstved θα φιλοξενήσει το DMGP, με τον τελικό να διεξάγεται στο Arena Næstved, που έχει χωρητικότητα έως και 7.000 άτομα.

Οκτώ τραγούδια θα διαγωνιστούν στην επιλογή, με τις υποβολές τραγουδιών να βρίσκονται σε εξέλιξη, έως τις 28 Οκτωβρίου, το μεσημέρι.

Ο Gustav Lützhøft, ανώτερος συντάκτης στο DR Kultur, Debat og Musik σχολίασε:

Το Dansk Melodi Grand Prix είναι μια περήφανη παράδοση και ένα μουσικό λαϊκό φεστιβάλ, που μας φέρνει κοντά σε γενιές και γούστα. Ως εκ τούτου, και φέτος, η φιλοδοξία είναι να δημιουργηθεί ένα σόου που θα φέρει κοντά τους Δανούς στα σπίτια, στα σαλόνια τους και θα γιορτάζει τη μουσική και την τέχνη της τραγουδοποιίας.

Ο Carsten Rasmussen, δήμαρχος του Næstved προσέθεσε:

Είμαστε χαρούμενοι που η DR επέλεξε το Næstved ως τόπο διεξαγωγής του DMGP 2023. Αν πρέπει να το πούμε μόνοι μας, είναι προφανές, γιατί το Næstved είναι μια πόλη με πολλή μουσική κουλτούρα. Έχουμε ακόμη και δύο νικητές DMGP: Από την τραγουδίστρια και ηθοποιό Næstved Musikskole Flora Ofelia, η οποία κέρδισε το παιδικό DMGP το 2015 και από τον ντράμερ του Næstved Ungdomsskole, Ihan Haydar, που κέρδισε το Dansk Melodi Grand Prix το 2012 και διαγωνίστηκε επίσης πέρσι.

Οι Reddi εκπροσώπησαν την Δανία στη φετινή Eurovision με το τραγούδι “The Show“ και τερμάτισαν στην 13η θέση του Πρώτου Ημιτελικού.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Δανίας στην Eurovision 2023!

Πηγή: DR

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *