Ελλάδα: Ένας μήνας ακόμη για την υποβολή συμμετοχών | Περισσότερα από δέκα τραγούδια έχουν υποβληθεί ήδη!

Ένας μήνας έχει απομείνει σε όσους ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2023, με το ενδιαφέρον όπως σας έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενά μας άρθρα να είναι αυξημένο. Ήδη περισσότερα από δέκα τραγούδια έχουν υποβληθεί στην ΕΡΤ, την στιγμή που στο ίδιο χρονικό σημείο κατά την περσινή διαδικασία, δεν είχε υποβληθεί κανένα!

Αυξημένο το ενδιαφέρον για την ελληνική εκπροσώπηση

Τον διπλασιασμό των τραγουδιών που θα υποβληθούν, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό αριθμό, αναμένουν τουλάχιστον στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Τα 43 τραγούδια που υποβλήθηκαν για την Eurovision 2022 αναμένεται ότι θα ξεπεραστούν πολύ εύκολα φέτος.

Το παραπάνω φάνηκε από πολύ νωρίς, αφού από τις 26 Αυγούστου οπότε και δημοσιεύθηκε η πρόσκληση της ΕΡΤ, για την κατάθεση προτάσεων για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, είναι καθημερινά τα τηλέφωνα που δέχεται το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, για λεπτομέρειες και πληροφορίες.

Τι κι αν πέρσι όλοι περίμεναν την τελευταία εβδομάδα για να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους, φέτος έχουμε ξεπεράσει τα 10 τραγούδια που έχουν ήδη υποβληθεί. Με δεδομένο πως όσο πλησιάζουμε το τέλος της προθεσμίας θα αυξάνεται και ο αριθμός των υποβληθεισών συμμετοχών , οι άνθρωποι της ΕΡΤ που ασχολούνται με το project Eurovision δηλώνουν αισιόδοξοι πως τα τραγούδια που θα υποβληθούν για μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, που τελειώνει η προθεσμία υποβολής, ίσως να διπλασιαστούν σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Βέβαια όπως ίσως θα θυμάστε, τα γνωστότερα ονόματα θα προτιμήσουν να καταθέσουν τις συμμετοχές τους στο τέλος της προθεσμίας, θέλοντας να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους, ώστε να είναι η πρότασή τους όσο γίνεται ανταγωνιστικότερη.

Ξεκίνησαν και πάλι οι φήμες για τον εθνικό τελικό

Συνεχίζοντας την παράδοση των προηγούμενων ετών, την βδομάδα που μας πέρασε εκτός από τα fake news για τις γιαγιάδες από την Κρήτη και την υποτιθέμενη πρόταση που δέχθηκαν από την ΕΡΤ, διαβάσαμε και τις πρώτες φήμες για την διεξαγωγή εθνικού τελικού.

Χωρίς να έχουμε στην παρούσα φάση κάποια σχετική πληροφόρηση, βασιζόμενοι απλά στην κοινή λογική, αλλά και στην εμπειρία μας στο τρόπο που η διοίκηση και η ομάδα της ΕΡΤ που ασχολείται με το project Eurovision προσεγγίζει τον διαγωνισμό, θα γράψουμε αυτό που έχουμε αναφέρει και σε όλα τα προηγούμενα μας άρθρα.

Τόσο εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων που θα υπάρξουν στην χώρα τους επόμενους μήνες, αλλά και με δεδομένο πως όταν κάτι λειτουργεί και είναι πετυχημένο δεν το αλλάζεις, η επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision 2023 θα γίνει και αυτή την φορά με εσωτερική επιλογή.

Για μία ακόμη φορά λοιπόν θα σας πούμε να διαβάζετε με εξαιρετική προσοχή τα όσα δημοσιεύονται στον τύπο και αφορούν την επιλογή της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2023, αφού στην καλύτερη των περιπτώσεων απλά περιέχουν ανακρίβειες, αν δεν είναι παντελώς fake news.

Υπομονή έναν μήνα ακόμη, αφού στις επόμενες 30 ημέρες θα δούμε όλο και περισσότερους καλλιτέχνες να διεκδικούν την εκπροσώπηση της χώρας μας στον διαγωνισμό, με όλες φυσικά τις εξελίξεις να παρουσιάζονται καθημερινά μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Για αυτό μείνετε συντονισμένοι εδώ!

 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Kostas
    Kostas says:

    Άντε μακάρι το επίπεδο να είναι πολύ υψηλότερο από πέρσι με πολλες συμμετοχές (εκτιμώ 80 -100 τραγούδια) και να είναι εξαιρετικά δύσκολο το έργο της ΕΡΤ. Εδώ πιστεύω ότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μια περίπτωση η ΕΡΤ να εμπλέξει το κοινό με κάποιο τρόπο! Μόνο αν είναι πολύ καλό το υλικό μπορώ να το δω… θα δούμε.

    Απάντηση
  2. Music -Man
    Music -Man says:

    Θα υπάρξουν πολλές συμμετοχές και σίγουρα κάποια διαμαντακια. Έχει ανέβει πολύ το επίπεδο των Ελλήνων καλλιτεχνών που και πλεονάζον ταλέντο έχουν και φαντασία και τολμη. Εύχομαι να μας εκπληξουν. Αλλά, το τι σαβουρα θα στείλουν γενικα, ούτε που θα μπορέσουμε να το φανταστούμε. Και κάποια που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια ως συμμετοχες είναι για κλάματα. Καλή επιτυχία σε όλους και ο,τι καλύτερο για την Ελλάδα μας.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *