Ελλάδα: Οι Operatical είναι οι νέοι υποψήφιοι για την Eurovision 2023!

Αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι πως συνδυάζουν την οπερετική μουσική, με σύγχρονα και mainstream στοιχεία. Σε συνέντευξη που παραχώρησαν σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο οι Operatical ονειρεύονται μία συμμετοχή στην Eurovision, αφού πιστεύουν πως η μουσική τους και το καλλιτεχνικό τους background ταιριάζει απόλυτα στον μουσικό διαγωνισμό.

Τραγουδάτε σε τέσσερις διεθνείς γλώσσες. Έχετε κυκλοφορήσει άλλωστε singles στην αγγλική γαλλική ιταλική και ισπανική γλώσσα. Είναι ένα στοίχημα για σας η Eurovision;

Ν.ΤΖ. H Eurovision είναι ένας διαγωνισμός που παρακολουθούμε από μικρά παιδιά ! Από τον διαγωνισμό  αναδείχθηκαν  αξιόλογα τραγούδια που παρέμειναν διαχρονικά και άφησαν το στίγμα τους στην παγκόσμια μουσική, όπως το Nocturne το οποίο είναι και σε οπερατικό ύφος  ! Η δυνατότητα  να τραγουδάει αλλά και να γράφει στίχους  σε πολλές και διαφορετικές γλώσσες  αποτελεί σημαντικό   εφόδιο για έναν καλλιτέχνη καθώς του δίνεται η δυνατότητα να μπορεί να συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς ! Ένας από αυτούς σίγουρα είναι και η Eurovision που αποτελεί κάθε χρόνο έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για όλη την Ευρώπη!

Θ.Ζ.  Μια συμμετοχή στην Eurovision θα μπορούσε να είναι μια πρόκληση αλλά και ένα στοίχημα για το σχήμα μας! Μπορούμε να κάνουμε το οπερατικό τραγούδι τόσο μοντέρνο και ελκυστικό ώστε να κατακτήσει την Ευρώπη; Νομίζω πως θα ήταν πολύ ωραίο….

-Άρα θα θεωρήσω  πως σκέφτεστε να καταθέσετε ένα τραγούδι σας στην ΕΡΤ, ακόμα και για την Eurovision του 2023;

Ν.ΤΖ. Θα μας άρεσε πολύ να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στην Eurovison  γιατί θα θέλαμε να καταθέσουμε επί σκηνής κάτι ιδιαίτερο και πρωτότυπο  πιστεύοντας ότι θα είχε ανταπόκριση και αποδοχή από την Ευρώπη. Εξάλλου έχω συμμετάσχει σε αρκετούς διεθνείς  διαγωνισμούς στο παρελθόν με επιτυχία τόσο στο τραγούδι όσο και στην σύνθεση. .

Θ.Ζ.Πιστεύω ότι το κοινό της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια είναι πιο εξοικειωμένο με την όπερα. Ας αφήσουμε ελεύθερη την φαντασία μας και την μουσική να μας οδηγήσει…

Εμμέσως πλην σαφώς όμως, οι Operatical δηλώνουν έτοιμοι να δεχθούν αυτή την πρόκληση και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, στην εσωτερική επιλογή της ΕΡΤ, για την ανάδειξη της ελληνικής εκπροσώπησης στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Σας υπενθυμίζουμε πως η προθεσμία που έχει δώσει η ΕΡΤ στους ενδιαφερόμενους για την υποβολή προτάσεων είναι μέχρι τις 9 Οκτωβρίου. Την τελική επιλογή για το τραγούδι και τον καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσουν στον προσεχή μουσικό διαγωνισμό θα λάβει μία καλλιτεχνική επιτροπή, με επικεφαλής τον μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Θα θέλατε να δείτε τους Operatical να εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Eurovision 2023; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

 

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Με ένα όμορφο τραγούδι, ναι μεν οπερατικο αλλά και πιο mainstream ταυτόχρονα (βλ. La Forza) θα είχε ενδιαφέρον. Για να δούμε…
    Σίγουρα όμως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.

    Απάντηση
  2. Bill
    Bill says:

    Πολύ ενδιαφέρον! Από το βίντεο που είδα ήδη μαγευτικά και ειδικά η φωνή της κοπέλας με ταξίδεψε. Το έκανα εικόνα στη σκηνή της eurovision και πιστεύω θα ήταν κάτι πολύ καλό και διαφορετικό και ενδεχομένως στην 5αδα. Αλλά ρε παιδιά δεν μπορώ να κρύψω ότι η μεγάλη μου αγάπη αλλά και επιθυμία μου να πάει, ειναι η Melissa Μantzoukis. Είναι υπέροχη, μακάρι να έχει το καλύτερο τραγούδι και την στείλουμε!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *