Εσθονία: Το ERR ανακοίνωσε τις ημερομηνίες του Eesti Laul 2023!

Η Εσθονία πρόκειται να επιλέξει τον επόμενό της εκπρόσωπο για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023, μέσω του εθνικού της τελικου, το Eesti Laul.

To ERR, o δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Εσθονίας, ανακοίνωσε χθες τους κανόνες και τις ημέρες του Eesti Laul 2023. Οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να πάρουν μέρος, πρέπει να έχουν στείλει τα τραγούδια τους μέχρι τις 12 Οκτωβρίου τo μεσημέρι. Μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς θα επιλέξει 20 τραγούδια για να συμμετέχουν στο Eesti Laul. Τα τραγούδια θα παρουσιαστούν στις αρχές του Δεκέμβρη. Οι μέρες του Eesti Laul είναι οι εξείς:

  • Πρώτος Ημιτελικός – Πέμπτη 12 Ιανουαρίου
  • Δεύτερος Ημιτελικός – Σάββατο 14 Ιανουαρίου
  • Τελικός – Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρώσουν την συμμετοχή τους για το Eesti Laul, η οποία είναι 50€ για ένα τραγούδι στα Εσθονικά και 100€ για ένα ξένο ή πολύγλωσσο τραγούδι. Στην τελική φάση του διαγωνισμού, αυτό το ποσό διπλασιάζεται στα 100 και 200 ευρώ, αντίστοιχα.

Συνθέτες και ομάδες συνθετών που είναι πολίτες της Εσθονίας, αλλοδαποί κάτοικοι της Εσθονίας ή ακόμα και κάτοικοι άλλων χωρών μπορούν να πάρουν μέρος. Τα τραγούδια μπορούν να έχουν έναν συνθέτη, μη-κάτοικο της Εσθονίας μαζί με πολίτες και κατοίκους της χώρας. Οι τραγουδιστές μπορούν επίσης να είναι κάτοικοι και μη της Εσθονίας. Τέλος, μπορούν να κατατεθούν μέχρι πέντε τραγούδια ανά καλλιτέχνη ή συνθέτη.

Ο περσινός νικητής του Eesti Laul ήταν ο Stefan και εκπροσώπησε την Εσθονία στην Eurovision 2022 με το τραγούδι “Hope”. Την βραδιά του Τελικού τερμάτησε 13ος με 141 πόντους.

https://youtu.be/GdTpQmMem8U

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Εσθονίας στην Eurovision 2023, στο Ηνωμένο Βασίλειο!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *